lauantai 30. heinäkuuta 2011

Skrillex @ The Circus, Helsinki

Mitä?
Eräs dubstepin suurimmista nimistä + paaaljon muuta mukavaa.

Missä?
The Circus, Helsinki, 29.7.2011 klo 21-04

Kokemuksia:
Liput tälle keikalle oli hankittu jo aikaisemmin keväällä ja H-hetki lähestyi lähestymistään... Olvi on varmasti yksi kansakunnan suurimmista Skrillex-faneista ja lähdin mukaan tarkastamaan millaiset bileet näistä kehkeytyisi. Suunitelmaa ei siis ollut laisinkaan. Reissu oli täysin spontaani ja ainoa varma asia oli, että liput keikalle löytyivät. Emme edes tienneet missä The Circus sijaitsi ennenkuin satuimme spottaamaan sen Helsingin keskustasta. Yöpaikkaa ei ollut eikä juuri rahaakaan.

Saavuimme klubille hieman ennen kymmentä ja jono oli valtava. Onnistuneiden järjestelyjen ansiosta se liikkui nopeasti ja pääsimme sisään vain 20 minuutin jonottamisen jälkeen. Väkeä oli paljon ja klubi oli todella ruuhkainen. Efektiä pahensi se, ettei klubi ollut entuudestaan tuttu. Piti vain odottaa sitä kauan odotettua Skrillexin keikkaa, joka alkaisi klo 00:00. Baaritiskillä jonotimme vähintään 30 minuuttia vaikka henkilökunta hoitikin tehtävänsä mallikkaasti. Juomat olivat (yllätys yllätys) kalliita joten niitä ei tullut nautittua enempää.

Ennen Skrillexiä soittanut Muffler vs Eliot Ness w/ Joelle Reefer oli enemmän omaan makuuni sopivaa musaa. Junkkaa on aina kiva tanssia oli tilanne mikä tahansa! Itse en dubstepistä välitä kovin paljon, joten Skrillex-fanien massiivinen hypetys sai vähän aikaa miettimään että mitä ihmettä minä täällä teen. Luotin kuitenkin artistin taitoihin, ja kyllä kannatti. Meininki oli yleisössä aivan mieletön ja DJ oli karismaattinen ja taitava. Biiseistä tunnistin vain 1-2 mutta vannoutuneet fanit lauloivat mukana ja riehuivat sitä mukaa kun tuttuja biisejä soitettiin.

Yleisö oli suurimmaksi osaksi mukavaa väkeä. Muutama ahdistelija ja eteentunkija piti häätää kyynärpäin pois, mutta muuten ihmiset olivat iloisia ja onnellisia. Paikalla oli hyvin paljon teinejä ja muutenkin nuorta ja freesiä väkeä. Skrillex on selvästi lyönyt itsensä läpi myös mainstreamissa. Tilaa tanssimiseen ei harmillisesti ollut. Tosin en minä dubsteppiin edes osaa tanssia, joten tyydyin katselemaan hienon näköistä lavaa. Lukuisilla screenillä pyöri kuvamateriaalia ja tekstiä. Screenit bugittivat jossain vaiheessa ja vetivät näytönsäästäjän päälle, mikä oli huvittavaa ja noloakin.

Tässä vaiheessa iltaa muovisia tuoppeja pyöri jo jonkin verran lattialla. Olimme Olvin kanssa klubin ylemmällä tasanteella, emmekä vielä tajunneet miten pahaksi lattia oli päässyt lavan edessä. Skrillexin keikan loputtua iso osa yleisöstä lähti omille teilleen ja pääsimme alas tanssimaan yhteisen idolimme Rico Tubbsin tahtiin. Tanssilattia muistutti talvista, loskaista asfalttipintaa! Lasinsiruja ja jäätä oli kaikkialla, ja muovituopit pyörivät ihmisten jaloissa. Vähän aikaa pelotti miten paljon lasia pääsee kengänpohjien läpi, mutta huolet unohtuivat Rikun mahtavan setin aikana.

Tarpeeksi tanssittuamme vetäydyimme tupakkaterassille viilentymään. Tila oli mallikkaasti järjestelty ja siellä oli jopa sohvia!  Meinasimme nukahtaa kun sohvalla oli niin mukava istuskella ja katsella ohikulkevia ihmisiä. Sisältä kuitenkin kaikui yhä vain makeammat biitit joten oli pakko vielä lähteä tanssimaan.

"Hetkinen Essi, onko toi Proteus?"

Tämä oli miellyttävä yllätys. Kumpikaan meistä ei nimittäin tiennyt että ilta loppuisi Proteuksen huippumeininkeihin. Yleisöä ei ollut paikalla enää paljon ollenkaan mutta jäljelle jääneet jaksoivat vielä pomppia. Viimeiset x-stepit tanssittuamme olimme aivan rättiväsyneitä ja hikisiä.

Sitten alkoi huima reissumme Helsingin aamuyöhön. Kello oli 04 kun lähdimme klubilta. Rautatieasema aukesi klo 05. Juna Tampereelle lähti klo 06:19. Tampereella olimme perillä klo 08:22. Tuskaa! Aivan kauheaa tuskaa. Nukahtelin junassa vähän väliä ja unelmoin omaan sänkyyn pääsemisestä. Tällaista odottelun ja väsymyksen yhdistelmää en halua koskaan enää kokea. Kaikesta huolimatta itse bileitä muistelen lämmöllä. Tällaista musiikkia pitäisi kaikkien kuunnella. Kiitos iloisille ihmisille ja artisteille tunnelman luomisesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti