lauantai 27. lokakuuta 2018

Tetroid 2012 - OST

Mitä?
Kokeellista saundimaailmaa tetriksen maisemissa.

Hype:
Tetroid 2012. Paras versio perinteisestä tetriksestä ikinä. Peli ilmestyi vuonna 2008 PC:lle, ja sen kehittäjinä toimivat apocalypse Inc ja Entity. Itse löysin sen silloisen poikaystäväni kautta, ja jäin koukkuun saman tien! Pelin idea on yhdistää pelaamisen hauskuus erittäin psykedeelisellä tavalla mahtavaan soundtrackiin. Peli on puoliksi hauska tetris ja kokoelma kokeellisia konemusiikkikappaleita. Pelin kehittäjät kasasivat soundtrackiin mahtavan kasan mitä hämmentävimpiä biisejä!

Pelissä taustat, putoavat palikat ja ympäristö vaihtavat jatkuvasti olemustaan psykedeelisesti. Välillä koko homma kääntyy päälaelleen, ja tetriksestä tuleekin breakout. Myös palikoita poraava mystinen mies ilmestyy välillä tekemään tuhojaan. Kaikenkaikkiaan peli osaa olla erittäin hämmentävä, mutta sitä on silti superhauskaa pelata. Itseasiassa en ole sitä pitkään aikaan pelannut, mutta nostalgisia pelivideoita katseltuani muistin pelin olemassaolon. Muistin myös, miten hyvänä pidin soundtrackia, joten pakkohan tämä teksti oli kirjoittaa. (Vaikkakin vasta eilen julkaisin toisen tekstin!)

Peli alkaa tummanpuhuvalla ambient-musiikilla ja mitä kauemmin sitä pelataan, sitä nopeammaksi musiikki muuttuu. Palikoiden kääntelyllä ja muilla tekemisillä on myös omat ääniefektinsä, jotka on valikoitu sopimaan sillä hetkellä soivaan raitaan täydellisesti. Tetroid 2012 on hyvin toteutettu kokonaisuus, johon jää koukkuun liian helposti! Jonkin verran siinä esiintyy bugeja, muttei pelikokemus kuitenkaan latistu missään vaiheessa. 

Mutta mitäpä minä selitän, kun video kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Tässä pieni pätkä pelistä:


Soundtrackia ei kokonaisena löydy YouTubesta tai Soundcloudista, mutta muutaman kappaleen satuin löytämään. Tässä siis minilista Tetroid 2012 -teemalla!

Atomhead - Unsuspecting Broken Receiver (Tetroid 2012 intro)

Introbiisi luo pohjan pelin tunnelmalle. Nimi kertookin kaiken. Rikkinäisiä saundeja esittelevä, melkein pelottava kappale antaa tietynlaisen kuvan alkavasta pelistä. Tästä alkaa matka kohti psykedeliaa!

Idle Sunder - Signal Interference

Tämä on suosikkini tältä listalta! Mahtavan salaperäinen ja diippi kappale esiintyy pelin alkupuolella, kun asiat ovat vielä iisisti. Helpon kentän musiikkina se ei soi kovin kauan, joten oli kiva löytää se YouTubesta kokonaisena versiona. On kuin leijuisi avaruudessa keskellä ei mitään!

Critikal - Tetris

Vähän erilaista saundia tähän väliin. Tämä on hyvin haikeamielinen ja kummitteleva kappale. Tässä kohtaa peli alkaa hieman nopeutua, ja vaikeustaso kasvaa.

Zavoloka - Terroid po dolynah

Alkuun varoitan, ettei epileptikkojen kannata avata videota... Huhhui kun on räikeää kamaa! Tämän biisin kohdalla peli on jo aika vaikea, ja hektinen biisi sopii siihen hyvin. Tämä on eräitä kokeellisimmista kappaleista, mitä pelistä löytyy.

Ronny Ragtroll - Formal Greeting

Viimeiseksi laitan vielä vaikeamman tason musiikkia. Jännitys kasvaa... Pystytkö kestämään paineen? Tämän biisin tullessa pisteitä on jo paljon. Vielä vähän matkaa, ja pääset pelin loppuun tasolle 40!

En ole ihan varma, mistä Tetroid 2012:n voi ladata, mutta sivustoja on varmaankin useita. Jos kiinnostuit, niin kannattaa etsiä peli jostain! Siitä riittää pitkäksi aikaa riemua. Toivottavasti tällainen vähän erilainen teksti toi vaihtelua perus hypetyksiin. Tetroid 2012:n musiikki varmasti on sellaista, että sitä joko rakastaa tai vihaa. Itselleni se on hyvää musiikkia, koska se on niin täydellisesti yhdistetty hienoon peliin. Tällaista saundia harvemmin kuulee missään, joten kiitokset pelin tekijöille! Hyvää talven alkua kaikille lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti