torstai 18. lokakuuta 2018

Technikore / Technikal - nopeutta ja koukkuja

Mitä?
Aliasten takana piilevä superlahjakkuus.

Hype:
Technikoresta kirjoittaminen on ollut mielessä jo pitkään. Halusin vaihtelua perus tranceen, joten kuuntelin muutaman happy hardcore -mixtapen YouTubesta ja etsin uusia artisteja sitä kautta. Technikore on alunperin britanniasta kotoisin oleva artisti, johon tutustuin itseasiassa jo paljon ennen kyseisen nimen löytämistä! Technikorella on monta aliasta, joista yksi sattuu olemaan Technikal, jonka biisejä olen itseasiassa kuunnellut jo aiemmin. Tutustuin tähän nimeen facebookin biisikimaran aikana, ja herran tuotanto nousi samantien suosikkien joukkoon.

Vasta (hollanninkielistä) wikipediasivua luettuani tajusin, että nuo kaksi technimiestä ovatkin sama henkilö - Alf Bamford. Päässä raksutti ja hoksasin, että tottakai! Kaikkea sitä oppii näitä hypetyksiä tehdessä. Olinkin aiemmin miettinyt, että onpa samankaltaiset nimet kahdella eri tyypillä. Noh. Nytpä tiedän miksi.

En tutkinut jokaisen aliaksen tuotantoa, mutta yleisesti ottaen herran tuotanto on hardimman puoleista. On happy hardcorea ja hard trancea. Sinkkuja artistilla on todella paljon. Mielestäni Technikore on ehdottomasti yksi parhaista genrensä tuottajista! (Sanoo Lissu, joka vasta vastikään tutustui hard trancen ihmeelliseen maailmaan...) Happy hardcore taas on minulle tutumpi genre, ja Technikoren saundi saa minut uskomaan sen tulevaisuuteen. Tottakai genren saundit muuttuvat ajan myötä, mutta sama ihana juustoinen olemus säilyy. Omasta mielestäni nostalginen happy HC ja uusi tuotanto ovat oikeastaan yhtä hyviä.

Tykkään Technikoren musiikista siksi, koska jokaisessa biisissä on tietynlainen koukku, joka saa kuuntelemaan sitä kerta toisensa jälkeen. Nämä koukut kutkuttelevat korvia. Kuuntelin artistia samalla, kun katsoin Crash Bandicoot -videoita Tubesta ja voin sanoa, että siinä meni kirjaimellisesti tunteja. En meinannut edes malttaa mennä nukkumaan, koska musiikin kuunteleminen oli niin antoisaa! Olen sellainen henkilö, joka jää todella pahasti koukkuun hyviin biiseihin. Kuulokkeet täysille vaan, vaikkei se kovin terveellistä olekaan. Täytyy sitä välillä nauttia oikein kunnolla!

Itse olen tutustunut lähinnä Technikore -nimellä olevaan tuotantoon, mutta ehkä nyt olisi aika myös katsaista muutkin aliakset tarkemmin. Muut nimet, joita wikipediassa mainiittiin, eivät ole minulle tuttuja, mutta varmasti niidenkin takana on hyvää musiikkia. Monipuolinen tarjonta houkuttelee. Laittakaa ihmeessä kommentteja, jos tiedätte hyviä technibiisejä! Kuuntelen niitä mielelläni. 

Sen jälkeen, kun tajusin kahden nimen olevankin sama, oli Top3:n kasaaminen huomattavasti helpompaa! Laitoin "hitaamman" biisin ensimmäiseksi, jonka jälkeen tempo nousee happy hardcoren tasolle. Nauttikaa!

TOP3:

Technikal - Terminal Velocity

Käytän nyt samaa mielikuvaa, kuin joskus aiemmin yhtä hyvän biisin kohdalla. Iskee kuin kaksitonninen leka! Tämän biisin minulle linkkasi yksi kaveri facebookin biisikimarassa. Tämä on niin suunnattoman kovis biisi, että ei sanat riitä kuvailemaan! 

Technikore - Like A Meteor (Aeris' Theme)

Sitten hieman pelitunnelmaa. Final Fantasy 7:n musiikkia hardcoreksi remixattuna! Tämä biisi on erään pelihahmon tunnari. Hahmo on surumielinen, mutta toiveikas, mikä kuvaa kappaletta oikein hyvin. Mielestäni tämä on tosi taitavasti remixattu. Kiitos Lunitsille Final Fantasy -tietämyksestä! Tässä LINKKI alkuperäiseen teemaan.

Nathalie & Technikal - Big Sky (Technikore Remix)

Viimeiseksi jätin vokaalibiisin. Kaunis sointukierto ja salaperäinen Nathalie kehittävät yhdessä sen koukun, josta aiemmin puhuin. It's a big sky!

Muistakaapa käydä tykkäämässä My Raven FB-SIVUSTA jotta saataisiin 100 täyteen! Ja kuten aina, laittakaa ehdotuksia, kommentteja ja hyviä biisejä tulemaan. Syksy on jo pitkällä, mutta vielä ei ole liian pimeää. Nauttikaa siis päivänvalosta, juokaa kahvia (ja siideriä) ja kuunnelkaa hyvää musiikkia. Lissu kiittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti