perjantai 26. lokakuuta 2018

TheFatRat - glitchaavaa hoppia

Mitä?
Laajalle yleisölle maistuvaa melodian juhlaa.

Hype:
Saksalainen TheFatRat on artisti, jonka musiikkia rakastaa koko maailma. Minulle nimi on ollut jo kauan tuttu, mutta olen kuunnellut vain muutamaa kappaletta ennen tämän tekstin kirjoittamista. Läskirotan tuotanto on soinut moniaissa bileissä, joissa olen käynyt. Klubeilla sitä harvemmin kuulee, mutta opiskeluaikoina se soi joka ikisessä juhlatilaisuudessa. Silloin tajusin, miten suunnattoman suosittu artisti on. Tässä siis hieman hypeä!

TheFatRatin genre on glitch hop. Genre on minulle hieman vieras, mutta wikipedia mainitsee myös EDM-genren, joka on tottakai tutumpi. Glitch hop on yleensä ottaen aika riemukasta musiikkia, joka sopii varsinkin kaikkiin bileisiin, missä on siiderin lisäksi tarjolla UFO-shottia ja mansikkaboolia! Kaikenkaikkiaan hauskaa musiikkia siis! Muita genren artisteja en edes tunne, mutta kyllä niitä ilmeisesti on. Wikipedian sivulta kun katsoin, niin muut nimet eivät sanoneet minulle yhtään mitään. Ehkäpä jokupäivä tutustun hieman muihinkin genren tyyppeihin ja katsastan, onko muilla yhtä hyvää materiaalia, kuin rotalla.

Teknisesti ottaen TheFatRatin musiikissa on paljon trioleita ja kimurantteja rytmejä. On dubstepmäisiä bassosaundeja, viheltäviä melodioita ja 8-bittistä pelimusiikkitunnelmaa. Pelaajana arvostan kovasti artistin DOTA 2 Music Packia, johon TheFatRat on luonut korviahiveleviä pikku raitoja! DOTAa en itse pelaa, mutta sen verran pelistä tiedän, että läskirotta oli oikea valinta musiikin tekijäksi. Pelin ja musiikin tunnelmat käyvät hyvin yhteen. Tässä LINKKI mielestäni parhaaseen DOTA-biisiin. Muutkin paketin biisit ovat aivan loistavia.

TheFatRat on todella tunnettu musiikintekijä. Hänen YouTube-videoilla on sellaista 100 miljoonaa katsomiskertaa. Mielestäni melodiat ja mehevät saundit ovat parasta artistin tuotannossa. Musiikkiin tekee mieli tanssia. TheFatRatista tykkäävät monet sellaisetkin, jotka eivät konemusiikista muutoin perusta. Se on varmasti toiminut siltana konemusiikkiin monien kohdalla. Itse linkitän tällaisen saundin happy hardcoreen ja hardstyleen. Sitä kautta sitten voi seikkailla drum'n'bassin, progetrancen ynnä muun pariin! 

TheFatRatin tuotanto on hyvin innovatiivista. Hän on keksinyt jokaiseen kappaleeseen uniikin melodian, jollaista ei ole muualla kuultu. Isoimman hitin "Unity" jätän nyt top3:sta pois, sillä en oikein fanita 8-bittisiä saundeja modernissa musiikissa. Kaikilla on tietenkin omat makunsa, mutta näin tällä kertaa. Käytin kunnolla aikaa TheFatRatin tuotannon tutkimiseen, ja nämä jäivät eniten mieleen! Tässäpä siis Top3! Toivottavasti maistuu.

TOP3:

TheFatRat - The Calling (feat. Laura Brehm)

Laura Brehmin lauluja on TheFatRatilla useampikin, joista Monody on varmasti tunnetuin. Valitsin siis listalle tämän. The Calling on vuodelta 2016, jolloin siihen muistaakseni tutustuinkin. Biisi on moneen muuhun verrattuna aika rauhallinen ja siinä on keskitytty enemmän eeppiseen tunnelmaan kuin riemukkuuteen.

TheFatRat - Xenogenesis

Xenogenesis on ensimmäisiä biisejä, mitä läskirotalta kuulin. Kutkutteleva sointukulku aiheuttaa samantien koukun, ja biisiä kuuntelee jatkuvasti repeatilla. Dubstepistäkin vaikutteita saanut kappale on mehukas ja jännittävä.

TheFatRat - Time Lapse

Viimeiseksi hyvin mielenkiintoinen kappale. Monimutkainen melodiatykitys tekee tästä listalle pääsevän biisin. Time Lapse on varsin pippurinen pikku kappale, jonka tunnelma on artistin parhaisiin kuuluvaa. 

Siinä siis hieman glitch hoppia lumiseen syksyyn! Nyt on perjantai, joten laittakaapa top3:n tarjonta soimaan ja lähtekää baanalle! Kommentoikaa, jos on kommentoitavaa, laittakaa ideoita, tykkäyksiä ja ehdotuksia. Muistakaa, että blogin FB-SIVU on olemassa. Linkki konemusiikkiaiheiseen discordiin löytyy sivupalkista. Kiitos kaikille lukijoille ja tukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti