perjantai 5. lokakuuta 2018

Driftmoon - sydän ja mieli

Mitä?
Trancematka läpi täydellisen musiikillisen harmonian.

Hype:
“Driftmoon is heart and mind combined into perfect musical harmony"

Näin kuvataan tämän päivän hypetyksen aihetta! Driftmoon on ollut minulle osittain tuttu jo kauan, mutta vasta tänään aloin tutkimaan artistia enemmän. Päätin jo aikaisemmin tällä viikolla, että kirjoittaisin jostain vahingossa tapahtuneen pienen tauon jälkeen. Selasin siis jo legendaksi muodostunutta trancelistaan YouTubessa. Monista artistista olin jo kirjoittanut, mutta Driftmoon vaikutti hyvältä uhrilta! Hypetystä siis taasen luvassa.

Bongasin Driftmoonin alunperin Langen radiomixtapesta. Biisi oli Exodus, jonka olen jo maininnut toisessa tekstissä, joten tähän hypeen piti löytää jotain muuta yhtä hienoa. Ja kyllähän sitä löytyi. Kymmenien biisien muodossa. Ihastuin artistiin jatkuvasti syvemmin. Driftmoon on koostunut aikojen saatossa useammasta henkilöstä, mutta tällä hetkellä sitä pyörittää herra nimeltä Juraj Klicka. Projektin alkuvuotta en saanut mistään selville, mutta uskoisin, että se on kohtalaisen uusi verrattuna muihin blogin artikkelien aiheisiin. Yhteistyötä artisti on tehnyt monien tahojen kanssa. Esimerkiksi suomalainen Taival on yksi näistä tahoista. 

Driftmoonin saundi on suureellisen melodista, orkesterisaundeilla vahvistettua ja eeppistä. Biisien pudotukset ovat massiivisia! Sellaisia, että nousee iho kananlihalle. Tiesin artistilta vain pari biisiä ennen tätä päivää, mutta voi luoja että uudetkin tuttavuudet kolahtivat täysiä. Tykkään kuunnella tällaista musiikkia, joka on täynnä tunteita. Varsinkin hyviä tunteita.

Driftmoonin soinnutus on mielestäni se, miten se eroaa muista artisteista. Kuviot ovat harmonisia ja klassiseen musiikkiin viittaavia. On viulusaundia ja sellosaundia, kummittelevia vokaaleja ja muuta kaunista. Klassisesta musiikista on kuitenkin otettu parhaat ominaisuudet ja yhdistetty ne moderniin tranceen. Ehkäpä Driftmoonin tuotanto olisi sopinut hyvin Classical Trancelations -konserttiin? (Kävikö siellä ketään lukijoista? Tässä linkki Ave arvioi -blogin juttuun!)

Biografian mukaan Driftmoonin rallit ovat lähitulevaisuuden klassikkoja. Ja taitaa bio olla oikeassa. Tällaisten artistien vuoksi trance on tämänhetkinen suosikkigenreni. Paljon olen kuunnellut muutakin, mutta siihen päädyn kerta toisensa jälkeen takaisin.

Top3 oli tällä kertaa melkein selvä juttu. Kaksi biisiä oli jo listalla, joten vain kolmas puuttui. Sen etsiminen olikin hauskaa puuhaa, sillä biisit olivat toinen toistaan huikeampia. Toivottavasti valintani kelpaavat lukijoille!

TOP3:

Driftmoon - From The Ashes (Extended Mix)

Tuhkista nousevaa saundia ja kaunista selloilua. From The Ashes päätyi samantien listalle, kun sen ensimmäistä kertaa kuulin. Tunnelmaltaan tumma ja sielukas biisi käsittää kaiken sen, missä Driftmoon onnistuu parhaiten. Klassisesta vaikutteita saanut kappale oli luonnollinen valinta top kolmoseen.

Driftmoon - Lights Will Guide You Home (Original Mix)

Tämä oli se kolmas biisi. Surullinen lauluääni yhdistettynä komeaan sointukulkuun iskivät eniten kaikista niistä biiseistä, joihin tutustuin. Nimenkin mukaan tässä on tiettyä toiveikkuuta.  Surua ja toivoa. Kaikenkaikkiaan uskomattoman tunteellista musiikkia!

Driftmoon - Beggar In Your Own Kingdom

Tämä taisi olla kaikkien aikojen toinen biisi, mihin Driftmoonilta tutustuin. Biisin alkupuoli on vähän mitäänsanomaton, mutta sen jälkeen alkava huikea melodia korvaa kaiken! Pakko tämä oli saada listalle. 

Siinäpä oli taas tekstiä. Seuraavien artikkelien aiheet ovat jo aikalailla selviä. Luvassa on drum'n'bassia ja muuta mukavaa! Ehdotelkaa toki, jos tulee muita ideoita mieleen! Otan vastaan ehdotuksia, haastatteluja, biisiarvosteluja yms! Ja muistakaa tykätä blogin FB-SIVUSTA, sillä 100 tykkääjän raja on ihan justiinsa menossa rikki. Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti