perjantai 31. elokuuta 2018

Bart Claessen / Barthezz - liikettä ja valoa

Mitä?
Jykevää musiikkia klubbaajien mieleen.

Hype:
Vielä ehtii julkaista yhden blogitekstin ennen syyskuuta! Syksy on alkanut oikein hyvin Chillout-listan ja uuden musiikkituttavuuden kanssa. Tämän tekstin aiheen löysin tutkimalla syvään ja tarkasti omaa trancelistaani YouTubessa. Jorn van Deynhovenit ja Orjan Nilsenit on jo käyty läpi aiemmissa hypetyksissä, ja tänään onkin luvassa jotain erityistä.

Bart Claessen on Alankomaista kotoisin oleva tuottaja/DJ, joka tunnetaan oikean nimensä lisäksi nimellä Barthezz. Tutustuin Claesseniin yhden ainokaisen remixin kautta. (Linkki löytyy myöhemmin Top3 -osiosta!) Tyypilliseen tapaan ihastuin tuotokseen heti, mutta vasta tänään päätin tutkia artistia tarkemmin. En muista yhtään, mistä tuon maagisen remixin alunperin löysin, mutta suosikkilistalleni se oli kuitenkin päätynyt. Olen sitä jo jakanut facessa ja Discordissa, ja ilmeisesti se on maistunut muillekkin trancen ystäville!

Tänään sainkin playlistilleni paljon materiaalia, kun tutkin Claessenin tuotantoa Tubessa. Käytin artistin tutkimiseen valehtelematta puoli päivää, jotta saisin hyvän kuvan herran tuotannosta. Claessenilla on muutama kaunis laulukin, joiden tähtinä ovat muun muassa Susana ja Denise Rivera. Supportia Claessen on saanut monilta tunnetuilta artisteilta, ja hän työskenteleekin Anjunabeatsin alaisuudessa.

Claessenin genre onkin kinkkinen juttu. Hän on saanut vaikutteita electronicasta, electrohousesta, trancesta ja vaikka mistä muusta. Tyyliin kuuluu voimakkaita bassosaundeja, pippurista kickiä ja kuulokkeita raastavaa leadia. Suurin osa biiseistä on juurikin tätä eeppistä ja massiivista klubisaundia, mutta mukaan mahtuu myös monenmoista muuta musiikkia.

Vanhemmat herran biisit ovat muodostuneet klassikoiksi, kun taas uudet ovat nykyaikaista fuusiota, joka vetoaa klubbaajiin. Biiseihin oli helppo tällaisen uuden kuulijan tutustua, sillä ne ovat suurimmaksi osaksi 3-5min pituisia ralleja. Kuulokkeista kun kuuntelee, niin mehukkaat bassot eivät mene sivu suun. Tästä artistista haluaa saada kaiken mahdollisen irti!

Claessen saisi tulla Suomeenkin, sillä voin vain kuvitella, miten eeppiseltä hänen tuotantonsa kuulostaisi livenä. Täytyy siis pitää tarkasti silmällä tulevia tapahtumia! Yhteenvetona voisi sanoa, että Claessenin saundi on hyvin vaihtelevaa. Biisit ovat omalla tavallaan hyviä, eikä niitä voi vertailla keskenään. Top3:een yritin saada mahdollisimman laajan kattauksen tyylejä... Niin monta, kuin kolmen biisin listaan nyt voi mahtuakkaan. Tässä siis omat valintani!

TOP3:

Barthezz - On The Move

Tämä on vuodelta 2001. Aivan mahtava pikku kappale! Tällaista saundia Claessen teki vuosituhannen vaihteessa, eikä samankaltaista ole uusimmissa biiseissä laisinkaan. Tämä jää päähän soimaan takuuvarmasti. On The Move on ehkäpä artistin tunnetuin kappale.

Bart Claessen - Wolf Dance

Tällaista settiä Claessenin uudet biisit ovat. Mahtipontisia, kutkuttelevia ja massiivisiin droppeihin nojautuvia. Susitanssi jäi monesta samankaltaisesta parhaiten mieleen. Claessenin YouTube -kanava on täynnä samantyylisiä biisejä, joten kannattaa käydä tutustumassa, mikäli tämä miellyttää!

Bart Claessen - Hartseer

Hartseer on klassisempi trancekappale. Varsin kaunis sointukulku alkaa kunnolla vasta puolessa välissä. Hartseer tarkoittaa käsittääkseni sydänsuruja, mikä sopii hyvin biisin surumieliseen melodiaan. Tästä biisistä tehty remix on se, mistä mainitsin artikkelin alussa! Linkki loistavaan kipaleeseen löytyy TÄSTÄ. Aivan uskomattoman hyvä ralli on muodostunut yhdeksi kaikkien aikojen suosikkitrancebiiseistäni!

My Raven syksyn hypetyksiä on tulossa lisää syyskuun puolella. Muutamia haastatteluja on luvassa, kuin myös listoja ja muita artikkeleja! Älkää unohtako käydä tykkäämässä blogin FACEBOOK-SIVUSTA, sillä siellä onkin jännät paikat. 90 tykkääjän raja on menossa rikki! Ja kuten aina, keskustelu jatkuu facessa, irkissä ja discordissa. Mikäli saat hyvän idean tekstille, oli se sitten haastattelu tai uuden biisin hypetys, niin ottakaa ihmeessä yhteyttä! Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti