perjantai 6. toukokuuta 2016

Ørjan Nilsen ja modernin trancen maailma

Mitä?
Norjalaista laatutrancea, mielettömiä melodioita ja modernia saundia.

Hype:
Ørjan Nilsen on norjalainen trancetaituri, joka aloitti uransa jo vuonna 2004. Valitsin Nilsenin tekstin aiheeksi, koska hän on vuosi toisensa jälkeen todistanut olevansa erinomainen biisien tuottaja. Palkintojakin Nilsen on voittanut ison kasan. Hän pukkaa trancebiisiä toisensa jälkeen legendaarisella Armada Music -labelilla ja nauttii yli kahdensadantuhannen facebook-fanin tuesta. Itsekin kuulun tuohon joukkoon.

Vaikka Ørjan on tehnyt musiikkia jo vuodesta 2006 lähtien, itse tutustuin häneen, kun kirjotin vuonna 2012 Stellar Cityn hypetysblogitekstiä. Ja hypetys ei ollut turhaa. Ørjanin keikka Fat Ladyssa oli legendaarista hipova. Siitä lähtien olen pitänyt Nilseniä omasta mielestäni jopa parhaana trance-artistina. Suosittelin Nilseniä myös siskolleni, joka jäi minun laillani koukkuun muhevaan bassoon ja haikeisiin melodioihin.

Mutta minkälaista saundia Ørjan tarjoaa?

Nilsenin melodiat ovat hämmentävällä tavalla tutun oloisia, vaikka järki väittäisi vastaan. Biisit ovat tietyllä tapaa vakavamielisiä ja haikeita. Ne sopivat hienosti valtaviin reivihalleihin, mutta myös Fat Ladyn tapaisiin pienempiin venueihin. Ørjan erottuu massasta uskomattomalla balanssintajullaan ja lähestulkoon surumielisillä melodioillaan. Mutta surumielisyydestä ei tule kuulijalle suru, vaan onni.

Voin vain toivoa, että Ørjan saapuu toistekin Suomeen. Olen nimittäin ensimmäisenä lippujonossa, jos näin käy.

TOP3

Ørjan Nilsen - Amsterdam


Huikaisevan hieno melodia saa kuulijat lähestulkoon kyyneliin. Tällaista musiikkia ei kukaan muu osaa tehdä. Biisi on melkein kuin musiikillinen surunäytelmä, joka ei kuitenkaan ole traaginen vaan toivoa antava. Olen linkannut tämän biisin jo aiemminkin sekä tänne, että facebookkiin. Pahoittelen, jos hypetän kappaletta liikaa. Ei siihen vaan kyllästy!Ørjan Nilsen - Legions
 

 Jälleen kerran melodia, josta tulee helposti korvamato. Biisi on Amsterdamin tapaan haikeamielinen. Biisi pääsi top3-listalle, koska siitä tulee ainakin minulle hyvin voimakas tunne. Ja tunteita hyvä trance parhaimmillaan herättää. Tämän kun pääsisi kuulemaan isoissa bileissä!


Ørjan Nilsen - Violetta

 

 Kahta edellistä biisiä "iloisempi" Violetta on niitä kappaleita, joihin ei kyllästy koskaan. Mahtipontinen melodia voisi jatkua ikuisuuksiin. Tämän laitoin repeatille taustalle, kun aloin kirjoittamaan tätä blogitekstiä. Jostain syystä kesti muutama vuoden, ennenkuin löysin tämän kappaleen youtuben syövereistä. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Siinä kaikki tällä kertaa. Laittakaa ihmeessä ehdotuksia artisteista joko tänne blogiin, facebookkiin tai irkkiin! Lissu kiittää ja kuittaa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti