tiistai 10. toukokuuta 2016

Haastattelussa DJ MEKE

Blogin ensimmäinen haastattelu ikinä on tietenkin Tampereen legendaarisimpiin kuuluvan Dj Meken kanssa. Pitkää uraa vieläkin jatkava Meke on hyvä ystäväni, ja olemme muutaman projektinkin tehneet yhdessä. Kymmeneen kysymykseen hän vastasi seruaavanlaisesti:

1. Milloin innostuit DJ-puuhista? Missä oli ensimmäinen keikkasi?

Vuonna 1995 soitin ekan limudisco DJ keikkani ysäri eurodancea, trancea ja reiviä.
Marusha - Over The Rainbow, Robert Miles - Children, Charly Lownoise & Mental Theo - Live At London...

Innostus tuli DJ hommiin tuli kotimaisten Eliot Nessin ja DJ Angelin myötä sekä ulkomaalaiset DJ:t kuten Westbam, Marusha ja DJ Dick inspiroivat minua.


2. Mistä sinut nykyään löytää soittamasta?

Klubi / hard dance / ysäri jne. keikkojani kannattaa tsekkailla Facebook-sivuillani.
Yleensä viikonloppuisin soittelen yökerhoissa.


3. Mikä on suosikkigenresi ja miksi?

Hardtrancen eri muodot ja sen eri aikakaudet. Oli se sitten oldskool ysäri hardtrancea tai modernia hardtrancea niin siinä on sitä jotakin mikä iskee sydämeeni.

Espanjalaisesta makina hardtrancesta innostuin 2007 ja olen sitä pytkinyt soittamaan keikoillani.
Tämänpäivän saksa hardtrance tuotanto on kehittynyt todella hyvään suuntaan ja olen löytänyt kovia biisejä mitä meinaan soittaa tulevaisuudessa.


4. Mikä on Tampereen kovin menomesta ja miksi?

Minulle se oli 90-luvulla L.A. Garaga niminen yökerho missä tuli monenlaista elektronista musiikkia aina housesta, tranceen, eurodanceen ja reiviin. Muutamia hardcore / gabber biisejäkin siellä saattoi kuulla.

Mikä on nykyisin kovin mesta...Se on varmaan se missä on mielenkiintoinen lineup esiintyjiä, paikalla ei ole väliä koska musiikin tekijät, tiskijukat ja yleisö luovat fiiliksen.


5. Mikä on ollut DJ-urasi paras keikka?

Näitä on niin monia mutta sanotaan vaikkapa Flashback III joka pidettiin GGOG New Front nimisessä yökerhossa Puolassa vuonna 2010. Mahtava yleisö ja meno. Hardtrance ja reivi fanaatikkoja :)


6. Mitä tulevaa keikkaasi haluaisit mainostaa?

Soitan Future Energy Festival bileissä lauantaina 21.5. Tampereen Pakkahuoneella saksa hardtrancea, hard dancea ja ehkä loppuun vähän espanjalaista makina hardtrancea. Luvassa on yksi uusi biisi, Xavi BCN & DJ Meke tuotantoa!

Lauantaina Pakkahuoneella, Tulliklubilla ja sen terassilla esiintymässä: ZATOX, EVIL ACTIVITIES, ATMOZFEARS, PROTEUS, SUBSTANCED & HORZI, WAILY, INSIDEINFO, REDOM + MC C.I, ILLUVIAL, O4KLY, PHIL PARONI, DIFFICULT. Klikkaa tästä tapahtuman Facebook-sivulle!


7. Minkä youtube-videon haluaisit jakaa?

Mainitsin aikasemmin makina hardtrancen joten tässä maailman eka Espanja / Suomi makina hardtrance biisi.

XAVI BCN & DJ MEKE - MY HOUSE [BCN RECORDS] 2014.


8. Haaveiletko maailmanvalloituksesta?

Lyhyesti: En.


9. Jos saisit tehdä yhteistyötä kenen tahansa artistin kanssa, niin kuka se olisi?

Ysäri revi duo, RMB, kanssa olisi upea tehdä jotain mutta se projekti on kuulemma kuopattu ja ei palaa koskaan takaisin. Tosin RMB:n toinen puolisko Rolf Maier Bode heitti setin RMB ja omaa tuotantoa Mayday bileissä 01.5.2016.

"Raver´s Nature asked me to join their live set and therefore i will play 15-20 minutes live between 0:00 and 1:00 in the Twenty Dome @ MAYDAY 2016 Dortmund Westfalenhallen" http://www.rolfmaierbode.com/


10. Määrittele termi "tekno".

Heittomerkeissä se tarkoittaa äitiäni lainaten "tekno on sitä jumputus musiikkia".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti