lauantai 11. kesäkuuta 2016

Heatbeat ja Argentiinan ihme

Mitä?
Uusi suosikkiartistini trancen puolelta.

Hype:
Minun ja Heatbeatin tarina alkoi monta vuotta sitten. Metsästin uusia trancekappaleita kuuntelemalla youtuben mixtapeja ja livekeikkoja. Eräästä setistä löysinkin aivan helmen biisin, joka oli Heatbeat pres. Stacker - Eternity (Original Mix). Ihastuin biisiin heti paikalla ja kuuntelin sitä repeatilla monet kerrat. Noin vuoden jälkeen päätin ottaa selvää, löytyykö kyseiseltä artistilta muitakin loistavia kappaleita.

Siitä se sitten alkoi.

Olin itseasiassa yllättynyt siitä, miten kuuluisa duo Heatbeat olikaan. Kaiken lisäksi joka ikinen duon kappale oli edellistä parempi. Tajusin, että olin löytänyt ihka uuden suosikkiyhtyeeni.

Päätin ottaa selville, voisiko duon tuoda suomeen keikalle. Meninkin Tampereen legendaarisen Stellar Cityn facebook-sivuille ehdottaakseni, että Heatbeat olisi oivallinen artisti buukattavaksi Tampereelle. Suuri shokki tuli siitä, kun tajusin, että duo oli ollut viime joulukuussa Suomessa! En voi käsittää, miksen jo silloin tajunnut fanittaa kyseistä artistia! Miksei kukaan kertonut minulle, että nyt Lissu alat kuuntelemaan Heatbeattia! Noh... Pitää vain toivoa, että joku muu taho toisi Heatbeatin Suomeen uudestaan.

Mutta mitäs Heatbeatista kannattaa tietää?

Duo koostuu kahdesta argentinalaisesta herrasmiehestä nimeltä Agustin Servente ja Matias Chavez. Yhdessä he ovat tehneet musiikkia jo vuodesta 2006 alkaen. Monien muiden huippulahjakkuuksien tavoin he ovat kotonaan Armada Music labelilla. Duo on ylpeä argentinalaisesta taustastaan. He tykkäävät pitää Argentinan jalkapallojoukkueen paitoja keikoillaan.

Heatbeatin tyyli on hyvin monimuotoinen. Kappaleissa kuuluu Argentiinan tangon ja muiden espanjalaistyylisten tyylilajien vaikutteita. Osassa biisejä on myös dubstep-vaikutteita. IMO nämä ovat duon vähemmän mieleenpainuvia biisejä.

Myös yhteistyö muiden artistien ja vokalistien kanssa sujuu erittäin hyvin. Yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Alex M.O.R.P.H. ja Bjorn Akesson. Heatbeat pitää kuitenkin omasta saundistaan kiinni visusti. Valmistaudu jäämään koukkuun!

TOP 3


Heatbeat - Aerys (Original Mix)


Mitäpä tästä kertoisin. Tämän haluaisin kuulla suuressa reivihallissa, jossa Heatbeatin fanit tanssisivat ja kaikilla olisi ihanaa. Aerys oli yksi ensimmäisistä duon biiseistä, joihin ihastuin.


Heatbeat - Bloody Moon (Original Mix)


Tämä biisi sisältää runsaasti argentiinalaisia vaikutteita. Mieleenpainuva melodia jää varmasti päähän soimaan. Melodiaa tasapainottaa jykevä basso ja Heatbeatille tyypillinen groove.


Heatbeat feat. Josie - Because of You (Original Mix)


Yksi kauneimmista trance-kappaleista, jotka tiedän. Aavemainen laulu ja melodia eivät jää minimalistisen basson jalkoihin, vaan saavat melkein kyyneleet silmiin. Josie suoriutuu vokalistin tehtävistä suurenmoisesti. Ehkä seuraava artisti, jota alan tutkimaan, onkin Josie!

PS.
Ehdottakaa toki artisteja, joista haluaisitte minun kirjoittavan!
- Lissu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti