keskiviikko 17. elokuuta 2016

Icicle ja sydäntalven rumpubasso

Mitä?
Vanha suosikki, joka on noussut kuuntelulistalle jälleen kerran.

Hype:
Icicle on minulle jo vanha tuttu. Löysin kyseisen artistin kuuntelemalla kaikkien aikojen toiseksi parasta Drum'n'Bass mixtapea. (Pendulumin Essential Mix vuodelta 2005 on tietenkin paras.) Kahden tunnin musiikkirupeaman seasta kuulin muita raitoja selkeästi mielenkiintoisemmat kappaleet, jotka molemmat olivat Iciclen tuottamia. Toki mixtapessa oli muitakin hyviä raitoja, mutta omaan mieleeni upposivat vain harvat siten, että lähdin tutkimaan artisteja niiden takana.

Icicle (AKA Jeroen Snik) on lähtöisin Hollannista. Hänen taustallaan on tiivis musiikkiharrastus, joka alkoi pianonsoitolla, jatkui rumpusetillä ja päätyi viimein DJ-hommiin. Iciclen taustat ovat samankaltaiset kuin allekirjottaneella, vaikka minusta ei koskaan tullut DJ:tä. Taitavana rumpalina Icicle ymmärtää keskiverto-junkkailijaa paremmin rumpujen merkityksen konemusiikissa. Nykyään mies majailee Lontoossa, ja on tuottanut ahkerasti toinen toistaan huikeampia raitoja. Icicle tekee musiikkia muun muassa Shogun Audiolle.

Iciclen musiikki on erittäin tummanpuhuvaa. Vaikutteita teknosta ja dubstepistä löytyy runsaasti. Tech Step on termi, joka omasta mielestäni kuvaa hyvin Iciclen tyyliä. Suurinta osaa raidoista ei ole rakennettu kliseisille dnb-rumpukonebiiteille, vaan jokaisessa kappaleessa on uniikki rytmi. Groovea ja mielenkiintoista äänimaailmaa löytyy vaikka muille jakaisi.

Olisihan tuo Icicle kiva saada jokupäivä Suomeen. (Tietääkä joku, onko näin jo tapahtunut?) Itse ainakin maksaisin pari kymppiä pääsylipusta.

TOP3:

Icicle - I Feel UNakuttava rytmi taustalla. Massiivinen pudotus. Ainutlaatuinen groove syntyy siitä, että rytmi painottuu vahvalle ykköselle. I Feel U on moderni dnb-kappale, jossa jokainen yksityiskohta on tarkkaan mietitty.

Icicle - Arrows


Iciclen kappaleista ehkäpä mieleenpainuvin. Yksinkertainen melodia kantaa kappaletta alusta loppuun. Videon taustakuva sopii mielestäni biisin tunnelmaan. Tämä oli ensimmäinen raita, jonka bongasin Teddy's Tech Teamin mixtapesta, ja se on jäänyt elämään yhtenä kaikkien aikojen suosikki-dnb-kappaleistani.

Icicle - Nausea


Nimestä päätellen kappale voisi olla vastenmielinen, mutta toisin kävi. Erittäin uniikki biitti muistuttaa hieman vinksallaan olevaa sydämen rytmiä. Hyvin minimaalinen äänimaailma toimii, sillä artistille tyypillisesti kaikki elementit ovat tasapainossa. 

Seuraavaan kertaan!
- Lissu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti