torstai 13. syyskuuta 2018

Top 10 Deep End

Seuraavaksi luvassa minulle tärkeää listaa! Tätä oli erittäin vaikea (mutta mielenkiintoinen) tehdä, sillä vaihtoehtoja oli niin monta niin monesta eri genrestä! Deep End (Syvä Pääty) on kasattu valitsemalla muutamia omia suosikkeja ja tutkimalla minulle Trance Family Finland -ryhmässä suositeltuja artisteja ja biisejä. Kiitos kaikille osanottajille! Vastauksien määrä sai minutkin häkeltymään. 

Jälleen kerran en ole suunnaton puristi, mitä genreihin tulee. Luvassa on trancea, teknoa ja jotain siltä väliltä. Yhteisenä teemana on kuitenkin keskiyön kuutamouintiin soveltuva musiikki. Sukeltakaa silmät kiinni viileään altaaseen ja tuntekaa veden paino olkapäillä. Tässä siis minun Top 10!

1. Matan Caspi, R3cycle - Amphibious (Original Mix)


Tähän törmäsin sattumalta, kun annoin YouTuben ehdottaa minulle seuraavaa kuunneltavaa. Syvänmeren tunnelma sopii usvaiseen syysyöhön. Listan ensimmäisen paikan kappale ansaitsi hienolla videon kuvalla, joka passaa listan yleiseen ilmeeseen. Kuuntelen tätä tälläkin hetkellä kuulokkeista, sillä pehmeän ihana bassorumpu kuulostaa niin hienolta!

2. Miika Kuisma - Orbiter (Original Mix)


Seuraavaksi kappale, joka minut inspiroi tätä listaa tekemään!! Olen kuunnellut Kuismaa jo lukioikäisestä lähtien, joten halusin jakaa tämän muillekin. Orbiter on vaan niin uskomattoman kaunis ja hienovarainen biisi. Se herättää kuuntelijan mielikuvituksen avaruusmaisilla saundeillaan. Kiitos Kuismalle myös kommenttiketjuun vastaamisesta! It made my day.

3. Adana Twins - Uncompromising (Original Mix)


Tämän otin suoraan Trance Family Finland -ryhmän kommenttiketjusta! Biisi on erikoisella tavalla sähköinen ja syvä. Siihen on sisällytetty todella monipuolisia efektejä, jotka toimivathyvin yhteen. Tämä nousi kyllä yhdeksi suosikeistani! Videon kuvakin on valittu hyvin. Äänimaailma on kuin rapistuvan, aution kaupungin ambienttia.

4. Dominion - 11 Hours (Z2 Remix)


11 Hours on kappale, jonka ihan ensimetreillä halusin sisällyttää tähän listaan. Muistaakseni bongasin sen miljoona vuotta sitten jonkinlaisesta genrekartasta, missä tämä oli listattuna "Deep Trancen" kohdalle. Saundit ovat tummia, ja kaunis, pehmeä naisääni kruunaa kappaleen! Time is on our side...

5. John 00 Fleming - Chemical Equilibrium (Original Mix)


00 Fleming pääsi yllättämään tällä biisillä! Nimi on minulle hyvinkin tuttu, vaikken aivan kunnolla ole artistiin tutustunutkaan. En osannut arvata, että herralla olisi näinkin syvällistä musiikkia. Tämänkin bongasin TFF:n ketjusta. Kuuntelin sen ja samantien päätin, että tämän on päästävä listalle! Melodia on tietyllä tapaa aavemainen. Suoraan suosikkeihin!

6. Maetrik - Simplemen (Original Mix)


Pari kommentoijaa ehdotti Maceo Plexiä listalle. Artistin toinen nimi Maetrik on minulle kuitenkin rakkaampi, joten otin listalle mukaan yhden niistä biiseistä. Maetrikin joka ikinen kappale on diippiä teknoa, mutta valitsin sellaisen, jota varsinaisesssa Maetrik-artikkelissa ei esitelty. Simplemenin jännä saksofoni-melodia ja kunnon bassoelementti ovat ainakin minusta miellyttävän minimaaleja.

7. Tim Penner - The Temptress (Original Mix)


Sitten taas TFF-biisiä! Minulle ehdotettiin pariakin Tim Pennerin kappaletta, joista tämä oli mielestäni paras. Kummitteleva naisääni sopii kuin nenä päähän tähän kauniiseen biisiin. Voin kuvitella kuuntelevani tätä olohuoneessa maaten, pelkkä UV-lamppu päällä. Jotenkin tämä vain iski minuun enemmän kuin mikään muu ehdotettu biisi!

8. Mike Foyle pres. Statica -- Deadly Nightshade (Original Mix)


Foyle on minulle paremmin tuttu artisti, jonka biisit ovat toinen toistaan nätimpiä. Alunperin suunnittelin listaan kappaleen Blossom, mutta sen esittelin jo varsinaisessa artikkelissa. Tätä olen kuunnellut jonkin verran jo ennen listan tekemistä. Vokaalit ja ajoittainen viulusaundi ovat ehkä vähemmän diippejä kuin muut listan biisit, mutta mielestäni tässä on silti tummaa tunnelmaa.

9. Mononoid - Orbit Rain (Original Mix)


Tämä nousi mielenkiinnon kohteeksi erästä mixtapea kuunnellen. Kuvankin perusteella kunnon sadepäivän musiikkia. Ihanan minimaalinen tunnelma sopii toki myös keskiyön kävelylenkille! Kaunis äänimaailma kehittyy hienosti läpi kappaleen, välillä feidaamalla taustalle ja välillä etulinjaan. 

10. Fluke - O.K.


Flukesta olen myös kirjoittanut oman artikkelin. Jälleen kerran valitsin kappaleen, jota en ole aikaisemmin esitellyt missään. Listan loppua kohden voi valita vähän genrejen vierestä olevan biisin. Avaruusmaiset saundit ja hidas tempo tekevät tästä mielestäni kuutamouintimusiikkia!

BONUS: György Ligeti: Lux Aeterna


Bonuksessa voi laittaa koko homman plörinäksi ja valita jotain ihmeellistä. Ligetin Lux Aeterna on eräs ehdottomista suosikeistani klassisen musiikin puolella. Biisissä on 16 eri laulustemmaa! Sen tunnelma on kuin leijuisi avaruudessa kohti jonkinlaista kaunista entiteettiä, joka saattaa olla vaarallinen tai lempeä. Mikäli 10-minuuttinen meditointi kiinnostaa, niin laittakaa ihmeessä tämä taustalle, valot pois ja silmät kiinni. Tämän valitsemista bonukseksi en sen enempää selittele. Deal with it.

Toivottavasti nautitte tästä listasta yhtä paljon, kuin minä! Kiitos kaikille lukijoille ja niille yli 30 kommentoijalle, jotka tekivät kirjoituksen tutkimisesta vaikeaa, mutta hauskaa. Alunperin ajattelin, että maanantaina otan muutaman kommentoijan biisin mukaan, mutta ehdotuksia tuli niin paljon, että koko homma siirtyi torstaille.

Ehdottakaa toki aiheita, joista haluaisitte tekstin! Ja muistakaa käydä tykkäämässä blogin FB-sivusta, jotta saataisiin 100 tykkääjän raja rikki. Hyvää syksyä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti