torstai 12. heinäkuuta 2018

Lange - onnekkaat ihmiset

Mitä?
Yksi kesän odotetuimmista artisteista!

Hype:
Enää viikko Helsingin messukeskuksen Electric Festivaleille! Teen siis pikaisesti sarjan hypetyksiä artisteista, joita eniten odotan. Sarja alkaa brittiläisellä Langella, jonka slotti festivaleilla on perjantaina 20.07.2018 klo 20:00 ykköslavalla. Tunnin mittainen setti on varmasti yksi kesän kohokohdista. Lippuja festareille on vielä, joten käykääpä tutustumassa tapahtuman fb-sivuihin (linkki TÄSSÄ) ja varmistakaa paikkanne kuumimmista reiveistä! Nyt kuitenkin aika kunnon hypetyksen.

Lange on minulle ja My Ravelle tuttu, sillä näin artistin keikan vuonna 2013 Tampereen Fat Ladyssa ja kirjoitin siitä tekstin. Keikka jäi minulle mieleen Langen hienon Hold That Sucker Down -remixin takia. Hieno artisti kohtasi hienon venuen. Enne sitä en Langea tuntenut ollenkaan, mutta viimeaikoina musiikki on noussut pikkuhiljaa soittolistoilleni. Olen kuunnellut moninaisia trancemixtapeja YouTubesta, ja Langen biisit jotenkin erottuvat edukseen muusta massasta. Siksi päätin kirjoittaa tämän tekstin ja tutustua Langen tuotantoon, että voin sitten keikalla fiilistellä kunnolla biisejä, jotka tiedän!

Lange on tehnyt musiikkia vuodesta 1998, jolloin itse olin vasta 8-vuotias. Sinkkuja hänellä on aivan älytön määrä, ja albumeita kolme vuosilta 2007, 2010 ja 2013. Tätä tekstiä varten tutustuin artistin wikipedia-artikkeliin, josta sain vähän vinkkiä siitä, mistä kuunteleminen kannattaisi aloittaa. Löysin paljon ihanaa musiikkia! Osa biiseistä oli minulle toki tuttuja jo entuudestaan. Langen hostaama radio-ohjelma Intercity on yksi väylistä, mitä kautta olen artistin tuotantoon tutustunut. Sitä kautta on löytynyt monta suosikkia. Muutama Langen biisi on jo mainittu blogin aiemmissa teksteissä, muun muassa viululistalla ja rakkauslistalla

Wikipedian mukaan Langen genre on simppelisti trance. Itse sekottaisin mukaan myös upliftingiä ja progea. Langen biiseissä on mukana kauniita naisvokalisteja, jotka toinen toisensa jälkeen suoriutuvat upeasti lauluosuuksista. Mukana on muun muassa sellaisia superstaroja kuin Susana ja Emma Hewitt. Olen tutustunut Langen tuotantoon nyt koko päivän, enkä ole vielä huonoon biisiin törmännyt. Toki en ole kaikkia biisejä tosiaankaan kuunnellut, mutta hyvältä vaikuttaa!

Langen musiikki on voimakasta ja tunteellista. Se on välillä nättiä ja välillä rajua. Biisejä on monipuolisesti jokaiseen hetkeen. On isoja saundeja, kauniita lauluja ja välillä jopa akustista taidetta (kuten Susanan laulu "Risk Worth Taking"). Lange on lunastanut paikkansa trance-legendojen seassa. Electric Festivalien keikkaa en malta odottaa. Itse ainakin aion tanssia koko setin läpi!

Tällä kertaa TOP3 oli vaikea kasata. Wikipedia ja YouTube auttoivat kovasti. Tässä siis omat valintani!

TOP3:

Lange - Follow Me

Aloitetaan lista vanhemmalla biisillä. Follow Me on noussut tranceklassikoksi, jonka itsekin bongaan silloin tällöin mixtapeista. Biisi on vuodelta 2000. Melodia, vokaalit ja tunnelma tekevät tästä kunnon hyvän mielen rallin!

Lange - Conspiracy (Original Mix)

Tämän bongasin kuunnellessanin erästä eeppistä trancemixiä. Saundi on mielestäni samankaltaista, kuin Orjan Nilsenin tuotanto. Biisi on vuodelta 2016, eli kohtalaisen uutta materiaalia on luvassa. 

Lange - Formula None

Sitten yllätysvalinta. Kolmatta biisiä oli vaikea löytää, mutta jotenkin tämä simppeli ralli jäi mieleen positiivisella tavalla. Biisissä on omintakeinen sointukulku ja kaunis melodia. Aiemmin sanoin, että Langen tuotanto on joskus nättiä ja joskus rajua. Tämä on niiden kahden yhdistelmä.

Electric Festival -sarja jatkuu pian seuraavalla hypetyksellä! Olkaa kuulolla ja tykätkää My Raven fb-sivusta, ettei yksikään teksti mene ohi. Ja jos tekee mieli ehdottaa seuraavaa artikkelin aihetta, niin laittakaa ihmeessä kommenttia tai viestiä. Nähdään festareilla! Rave on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti