maanantai 16. heinäkuuta 2018

Aly & Fila - miljoonat äänet

Mitä?
Tulevaisuuden Egypti-saundia.

Hype:
Nyt on vuorossa Electric Festival -hypeteksti 3/4! Aly & Fila on yksi odotetuimpia esiintyjiä festareilla, minkä takia päätin tämän tekstin tehdä. Duon slotti osuu perjantaille klo 23:00 - 00:30, eli se on illan viimeinen esiintyjä, jota minun normipääsylipulla pääsee näkemään! Keikka on luonnollisesti ykköslavalla. Electric Festivalien fb-sivun löydät TÄÄLTÄ. Nyt on korkea aika saada lippu haltuun, sillä niitä myydään nopeaan tahtiin. Tässä kuitenkin hieman hypetystä artistista.

Aly & Fila on egyptiläinen trance-duo. Parivaljakko on tehnyt hommia vuodesta 1999, mikä tekee heidän urastaan yhtä pitkän kuin edellisen tekstin tähdellä, Sean Tyasilla. Aly & Fila tunnetaan parhaiten heidän projektistaan Future Sound of Egypt, joka on hienon radio-ohjelman lisäksi myös laadukas levy-yhtiö. Korvaongelmien takia duo esiintyy vain yhden hengen artistina, sillä Alyn kuulo on vaarassa purkaa sopimuksensa. Keikalla näemme siis pelkästään Filan!

Tähän väliin häpeällisesti myönnän, ettei Aly & Fila ollut minulle laisinkaan tuttu artisti ennen sen nimen ilmestymistä Electric Festivalin line-uppiin. Nimi oli minulle vain etäisesti tuttu, mutta yhtään kappaletta en ollut kuunnellut ennen tätä päivää. Edessä oli siis iso urakka ja paljon kuunneltavaa materiaalia! Duolla on viisi albumia, jotka kaikki ovat suhteellisen uusia. Ja kuten aina, oli wikipedian artikkelissa pitkä lista sinkkuja. Kaikkia en todellakaan aikonut kuunnella ja luotinkin enemmän Aly & Filan YouTube-kanavaan. Sieltä löytyikin mukavasti musiikkivideoita ja muuta hauskaa.

Aly & Fila on tuottanut paljon lauluja naisäänillä ja kauniilla musiikkivideoilla. Mukana ovat olleet muun muassa Roxanne Emery, Susana ja Josie. Sen lisäksi duolla on mahtavia, pitkiä tranceralleja tasapainottamaan lyhyempiä laulukappaleita. Laulut ovat toinen toistaan kivempia ja niiden kaikkien kuuntelemiseen menisi varmasti koko päivä. 

Egypti kuuluu duon tuotannossa komeasti. Mukana on kaikenlaisia pohjois-afrikkalaisia soittimia, joiden nimiä en edes tiedä, vaikka musiikkia olenkin opiskellut. Vertaan tätä ilmiötä yhteen suosikkiartisteistani, Heatbeatiin. Heidänkin musiikissa kuuluu oman maan vaikutus. Heatbeatin tapauksessa vaikutteet tulevat tangosta, kun taas Aly & Filan tapauksessa Egyptin historiasta.

Yhteenvetona Aly & Filan musiikki on euforista, upliftingiä ja yksinkertaisesti kaunista saundia. Loistavia biisejä oli ainakin miljoona, joista muutama pääsi myös minun harvinaisen hyvien biisien listalle YouTubeen! Yhden päivän kuuntelun perusteella Top3 oli kuitenkin valittava. Tässä siis omat valintani!

TOP3:

Aly & Fila vs Scott Bond & Charlie Walker - Shadow

Kunnollinen mahtitrancebiisi! Kummittelevat vokaalit taustalla korostavat sitä egyptiläistä tunnelmaa, jota biisiin on haettu. Useamman artistin yhteistyönä syntynyt Shadow on komea aloitus listalle.


Aly & Fila feat. Jwaydan - We Control The Sunlight

Tämä oli yksi ensimmäisistä biiseistä, joihin törmäsin tutkiessani Aly & Filaa. Superkaunis video passaa näihin ihaniin hellesäihin! Melodia ja lauluäänen sokerisuus tekevät tästä biisistä erityisen. Siksi se oli ensimmäinen valintani listalle.

Aly & Fila - Rebirth

Sitten hieman erikoisempi valinta. Kuuntelin duon albumia Beyond the Lights, ja tämä vain jäi mieleen jollain tapaa. Jälleen kerran biisissä on selkeitä Egypti-vaikutteita mieltä kohottavaan sointukulkuun yhdistettynä. Erittäin hienosti tehty remix biisistä löytyy TÄSTÄ.

Perjantain lähestyy lähestymistään, ja Aly & Filan keikka on pian! En malta odottaa! Seuraava kysymys koskee kuitenkin teitä lukijoita: Kenestä Electric Festivalien artisteista kirjoitan sarjan viimeisen tekstin? Voisiko se olla Paul van Dyk tai Alex M.O.R.P.H.? Laittakaa kommentteja tähän tekstiin tai fb-sivulleni. Muistakaa myös blogin discord-kanava, jonka linkki löytyy sivupalkista.

Nauttikaa hellepäivistä! Lissu palaa blogin äärelle keskiviikkona Electric Festival -sarjan viimeisen tekstin kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti