lauantai 14. heinäkuuta 2018

Sean Tyas - periksiantamatonta trancea

Mitä?
Säälimättömiä melodioita ja festarihypeä!

Hype:
Electric Festival lähestyy lähestymistään! Tänään hypetyksien sarjan tähtenä loistaa Sean Tyas. En itse valitettavasti pääse keikkaa katsomaan, (sillä minulla ei ole sitä hienoa ja kallisarvoista VIP-lippua.) Minun osaltani bileet loppuvat jo klo 01:00, kun taas Sean Tyasin slotti on lauantaina klo 03:00 - 04:00 ykköslavalla. Harmillista, mutta päätin silti tehdä tämän tekstin ihan vaan omaksi ilokseni! Mikäli festari kiinnostaa, niin tässä LINKKI sen facebook-sivulle.

Sean Tyas on alunperin kotoisin USA:sta, mutta asuu tällä hetkellä Sveitsissä. Hän on tehnyt hommia vuodesta 1999, joten takana on pitkä aika tuottamista ja soittamista. Itse olen vasta nyt alkanut tutustumaan Tyasin tuotatntoon, vaikka muutama biisi oli minulle jo entuudestaan tuttuja. Tutustuminen tapahtui samoin, kuin monen muun artistin kanssa: YouTuben trancemixien kautta. Itseasiassa löysin varsinaisen aarteen. Kaksituntinen kokoelma Sean Tyasin tuotantoa! Linkki videoon löytyy TÄSTÄ, mikäli kiinnostaa kunnolla perehtyä artistiin. Suosittelen lämpimästi kuuntelemaan koko jutun, sillä se on iso paketti laadukasta trancea.

Tyas on tuottanut yhden albumin vuonna 2016 ja lukuisia sinkkuja. Hän myös hostaa omaa radio-ohjelmaansa "Tytanium Sessions" Digitally Importedin trancekanavalla. Oman tuotannon lisäksi hän on taitava tekemään remixejä muiden superstarojen kappaleista. Yleisesti ottaen Tyasin genre on trance, joka on hyvin monipuolinen termi. Mukaan mahtuu myös jonkin verran housea ja jopa psykeä! Suurin osa kappaleista on kuitenkin upliftingiä ja progea. Ja minun makuni tiedätte kyllä... Uplifting ja proge maistuvat.

Musiikillisesti Sean Tyas tietää, mitä nappeja painella. Melodiat osuvat aina tunteisiin. Biisejä kuunnellessa tulee perhosia vatsaan, mikä on merkki vaikuttavasta musiikista. Tuotantoon sisältyy sielukkaita melodioita ja tyypilliseen tapaan mahtipontisia biittejä. Tyasia en kuvailisi niinkään hurjan surumieliseksi, vaan jännittäväksi. Biisit ovat kutkuttelevia ja kauniita. Saundit ovat aikalailla perus trancesettiä, mutta melodioiden ihanuus tekevät Tyasin tuotannosta erikoista.

Top3 oli jälleen kerran hurjan vaikea tehtävä. Hyviä biisejä löytyi niin monta, että piti miettiä tarkkaan, mitkä ansaitsevat paikkansa listalla. Olisin voinut helposti tehdä jopa Top10:n Tyasin tuotannosta, mutta perinteitä kunnioittaen pitäydyin kuitenkin kolmessa biisissä. Tässä siis omat valintani:

TOP3:

Sean Tyas - Now You See

Tämä biisi on vuodelta 2013. Massiivinen ja pitkä tranceralli uskomattoman kauniilla melodialla ja aavemaisilla lauluäänillä. Monen samankaltaisen biisin joukosta tämä erottui niin paljon edukseen, että se oli pakko valita listalle! Tällainen musiikki tekee kuulijan onnelliseksi.

Sean Tyas feat. Victoria - Perfect World

Todella kaunis kappale! Kauniit melodiat, kauniit vokaalit ja kauniit kaikki! Tämä osui tunteisiin jo ensimmäisten tahtien aikana. Aiemmin mainitsin perhoset vatsassa. Perfect World on juuri sitä materiaalia. Tämä meni suoraan soittolistalleni.

Sean Tyas & Darren Porter - Relentless


Olen jo pitkään odottanut mahdollisuutta jakaa tämä biisin. Relentless tarkoittaa periksiantamattomuutta, mikä passaa bisiin tunnelmaan täydellisesti. Kaverin kanssa viittaamme tähän biisiin sanoilla "se hyvä biisi". Superstara Darren Porter ja Sean Tyas ovat saaneet aikaan jotain hienoa!

Nyt kun tätä tekstiä on tehnyt, niin harmittaa vielä enemmän se, etten pääse Electric Festivaleilla näkemään Tyasin keikkaa. Mutta hauskaa siellä tulee silti olemaan! Toivon kovasti, että artisti tulee pian takaisin Suomeen.

Loppuun mainostan vielä meidän Discord-kanavaa, jonka linkki löytyy sivupalkista. Tervetuloa jutustelemaan konemusiikista tai muustakin mukavasta! Discord on tulevaisuuden yhteisöllinen ohjelma, joka yhdistää ircin ja skypen parhaat ominaisuudet yhteen palveluun. Mikäli teiltä vielä Discord puuttuu, niin nyt olisi aika asentaa se ja nauttia hyvästä seurasta! Kiitos kaikille lukijoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti