maanantai 28. toukokuuta 2018

Ruboy & DJ Meke - Plastic Reality

Biisiarvosteluiden sarja jatkuu nyt uunituoreella makinabiisillä, jonka ovat tuottaneet espanjalainen Ruboy ja tamperelainen DJ Meke! Plastic Reality ilmestyi virallisesti 26.5.2018, ja itse sen kuuntelin seuraavana päivänä. Bongasin biisin alunperin facebookista, missä sen linkki pyörii lukuisissa eri ryhmissä. Tämä teksti minulta tilattiin Meken toimesta, ja innostuin heti!

Molemmat herrasmiehet ovat aloittaneet uransa jo 90-luvulla ja ovat ahkerasti tehneet työtä konemusiikin maailmassa. Ruboy on omassa genressään legendaarinen ja globaalissa mittakaavassa luultavasti tunnetuin makina tuottaja. Japanilaiset makina-DJ:t kutsuvat häntä nimellä "Ruboy is God". Julkaisuja hänellä on jo yli 140! Vuonna 2003 hän perusti oman levy-yhiönsä Ruboy Recordsin. DJ Mekelle tämä genre on myös rakas, ja hän onkin ollut mukana jo kolmen makinabiisin teossa. Yhdessä tämä parivaljakko siis toimii loistavasti. Tästä yhteistyöstä voi syntyä vain kultaa!

Plastic Realityn voi kuunnella pätkittynä versiona soundcloudissa. Linkki on TÄSSÄ

Kyselin myös DJ Mekeltä, miten hän kuvailisi tuotostaan, joten tässä hänen kommenttinsa:

"Plastic Reality on makina hardtrance biisi jossa on rankan poljennon välissä mystinen suvanto joka muuttu nostattavaan melodiaan ja lopussa hard bass osio pienenä piristyksenä. Ajatus vokaaleista heräsi mieleeni eräänä yönä ja päätin tehdä ne itse. "Follow me into plastic reality" vokaalit tuovat mielestäni biisiin ysäri ajan hardtrance fiilistä, mutta biisi ei ole muuten retroa vaan modernia makinaa" - DJ Meke

Itse koen biisissä vahvan cyberpunk-tunnelman. Plastic Realityn melodia on varsinaista megafiilistelyä, jonka voin uskoa pureutuvan reivikansaan oikein kunnolla. Melodia on niin pahis, että voin kuvitella sen jonkinlaisen scifimaailman underground-reiveihin, joissa strobo vilkkuu ja savu täyttää tanssilattian. Ehkä biisin nimikin vittaa samanlaisiin fiiliksiin. Makina genrenäkin on minun mielestä  kunnon kovismusaa! Sitä tulee kuunneltua liian harvoin, vaikka mixtapeja ynnä muita facebookissa liikkuukin ajoittain.

Mikäli mielenkiinto artisteihin heräsi, niin tässä linkit DJ MEKEN ja RUBOYN haastatteluihin. Molempien tuotantoon kannattaa tutustua, mikäli Plastic Reality iski. Itse olen kuunnellut sitä nyt repeatilla tätä tekstiä kirjoittaessani, enkä ole vielä ollenkaan kyllästynyt. Toivottavasti samanlaista settiä tulee tulevaisuudessakin julkisuuteen!

Ja kuten aina, My Raven facebook-sivuja kannattaa seurata, ja Discord-kanavalle kannattaa liittyä! Laittakaa ihmeessä kommentteihin, mitä itse tykkäsitte makina-herrasmiesten tuotannosta. Teksti-ideoita saa aina ehdottaa, oli kyse sitten uudesta biisistä, lemppariartistista tai keikkailevasta DJ:stä. 

Follow me into plastic reality!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti