lauantai 5. toukokuuta 2018

Kyau & Albert - Like The Rain Saves The Rainbow

Mitä?
Kummitusten trancea ja uusia suosikkeja!

Hype:
Tämän tekstin minulta tilasi hyvä ystäväni Raver71, joka ehdotti aihetta Kyau & Albert jo vähän aikaa sitten. Nyt on pakko myöntää, etten tästä duosta tiennyt mitään ennen kuin Raver sitä hypetti minulle facebookin chatissa. (Noloa?)  Onneksi se tässä blogin pitämisessä on hauskinta; oppii jatkuvasti uutta ja löytää sellaista materiaalia, josta voi olla onnellinen. Raver71 lähetti minulle valtavan paketin mp3:sia kuunneltavaksi. Aluksi biisien määrä hieman järkytti, mutta sain onneksi Discorin puolelta apua siihen, mistä kuuntelu kannattaa aloittaa.

Tranceduo Kyau & Albert koostuu herrasmiehistä nimeltä Kyau & Albert. Ja kuten moni muukin loistava artisti, niin tämäkin on kotoisin Saksasta. Kokoonpano on toiminut jo vuodesta 1990, joten kokemusta miehiltä ainakin löytyy. Samalla heidän tyylinsä on pysynyt lujana ja omanlaatuisena. Historian havinassa saundi on luonnollisesti hieman kehittynyt, mutta jotain uniikkia siinä silti on. Wikipedian mukaan duon genret ovat "trance" ja "vocal trance". Itse ehkä kuvailisin tyyliä enemmän uplifting-suuntaan. Vokaaleita Kyau & Albertilta löytyy paljon, ja yhtään huonoa biisiä en ole vielä löytänyt, mikä on aina merkki laatukamaa tuottavasta artistista.

Albumeita duo on tehnyt muutamia vuosien varrella. Sinkkuja löytyy valtaisasti. Yleensä tutustun uuteen artistiin wikipedian sinkkulistan avulla, mutta tällä kertaa sekin oli liian pitkä läpikuuntelua varten. Raverin minulle lähettämät kokonaiset albumit kävin läpi niin, että jos biisi oli alusta hyvä, niin kuuntelin sen kokonaan. Pari kertaa kelasin suoraan biisin keskelle kuuntelemaan, onko se tarpeeksi eeppinen Top3:a varten. Listasin yksinkertaiseen muistioon parhaat biisit, joista valintani tein. Muutamaan sitten ihastuin täysin, joten ne pääsivät mukaan tähän tekstiin.

Albumeita kuunnellessa mieleeni nousi tietty kuvio, joka on mielestäni Kyau & Albertin kädenjälki. Musiikki on mieltäkohottavaa trancea, joissa välillä on hienosti toteutetut vokaalit. Osa biiseistä on kuitenkin täysin erilaisia, mikä tekee materiaalista hituisen taiteellisempaa kuin monilla muilla tranceartisteilla. Jos musiikkia pitäisi yhdellä sanalla kuvailla, niin se olisi "aavemainen". Biisien saundit ovat jotenkin kummittelevia ja synkkiä, mutta musiikki ei silti ole surumielistä. Monet surutrancea tekevät vetoavat bilekansan tunteisiin, mutta Kyau & Albert hakee mieluummin onnen kyyneleitä. Biisit ovat syviä, sielukkaita, monipuolisia ja taiteellisia. Joskus myös vähän siirappisia, mutta mitä haittaa vähästä sokerista on silloin tällöin...

Kyau & Albert varmisti paikkansa minun soittolistoillani, joka vain kasvaa ja kasvaa! Kiitän vielä Raveria tekstin tilaamisesta, sillä duoon oli oikein mukava tutustua. Mikäli artisti ei jostain syystä ole vielä tuttu, niin tässä vielä Top3 parhaat biisit. En osaa sanoa, mitkä duon biiseistä ovat niitä virallisia hittejä, mutta valitsin listalle ne, jotka omaan mieleen iskivät eniten! 

TOP3:

Kyau & Albert - Bring You Back (ft. Jeza)

Kauniilla kuvalla varustettu video johdattaa kuulijan maagiseen maailmaan. Biisi on uskomattoman pehmeä ja jollain tavalla aavemainen, kuten tekstisssä jo mainitsinkin. Vokaalit ovat kuin kauniin kummituksen laulamia. Tämä on kohtalaisen uutta materiaalia vuodelta 2017 ja albumilta Matching Stories.

Kyau & Albert - About The Sun

Tämä on samalta albumilta edellisen kanssa. Kaunis alkupimputus päättyy tiukkaan trancevääntöön. Biisi nousi samantien omalle suosikkilistalleni! Tässä on jotain niin ihanan sielukasta ja kaunista. Ja tottakai miesvokaalit ovat aina plussaa.

Kyau & Albert & RONSKI SPEED - Euphonia

Vuoden 2013 albumi Nights Awake sisältää tämän biisin. Ihanilla Vangelis-soinnuilla varustettu kappale kilpaili monen muun kanssa kolmannesta paikasta listalla, mutta lopulta vei voiton. Voin vain kuvitella, miten tanssilattialla porukka itkee euforiasta tämän biisin tahtiin.

Siinä kaikki tällä kertaa! Muistakaa tykätä, kommentoida, jakaa ynnä muuta. My Ravella on nykyään myös oma Discord-kanava, jonka linkki löytyy tämän blogin reunasta. Tervetuloa juttelemaan konemusiikista ja muusta mukavasta. Ja kiitos vielä Raver71 teksti-ideasta. Muutkin saavat vapaasti ehdottaa artisteja, joista haluaisi lukea! Morjens!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti