sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Top 10 Vappu 2018

Kevät alkaa olla jo pitkällä, ja vappu aivan kulman takana. Tälle listalle keräsin biisejä, jotka passaavat vappuaaton rientoihin. Kaikki biisit ovat omalla tavallaan hauskoja. Vappu on jo pitkään ollut yksi suosikkipäivistäni, joten ehkäpä tällaisen vappulistan tekemisestä tuleekin perinne! Antakaa boolin, viinin ja oluen virrata! Tässä Lissun Top10.

1. Chase and Status - No Problem


Ai että miten kova sana tämä biisi oli, kun Chase & Statuksen albumi No More Idols ilmestyi vuonna 2011. Lista on kiva aloittaa kunnon dnb-jumputuksella. Suosittelen kuuntelemaan koko albumin, jos tämä biisi iskee. "It's no problem for me, but is a problem for you!"  Tämä pääsi listalle yksinkertaisesti mahtavien vokaalien ansiosta.

2. Justice - DVNO


Sitten siirrytään vuoteen 2007 ja Justicen albumiin Cross. Harkitsin tältä bändiltä myös D.A.N.C.E. -biisiä, mutta lopulta DVNO vei voiton. Omanlaatuinen groove ja ihana bassosoolo tekevät tästä kunnn biletysbiisin! Tämän biisin kaveriksi voin suositella Studio Killersin "Ode to the Bounceria", sillä molemmat kertovat portsareista.

3. TheFatRat - Time Lapse


Vuorossa kunnon annos läskirottaa! Tämä on ehdottomasti lempparini artistin tuotannosta. Saksalainen TheFatRat on vakiokamaa kaikenlaisissa pippaloissa, joten tottakai sen pitää vappulistalla olla. Valitsin tämän listalle sen omintakeisuuden takia. Varoitan - tämä jää päähän soimaan.

4. Wolfgang Gartner - Fire Power


Tämä oli yksi ensimmäisistä housebiiseistä, mihin törmäsin aikoinaan. Mahtavat barokkisoinnut ja erittäin hämärät pimputuspätkät tekevät tästä biisistä legendaarisen. Konservatoriolla tästä tuli suosittu kappale, sillä se muistuttaa jonkinlaista houseksi väännettyä säveltapailutehtävää. Listalle se pääsi hyvin toteutetun huumorin vuoksi.

5. Scooter - Friends


Vappulista ei olisi mitään ilman happy hardcorea ja Skootteria! Harkitsin pitkään, minkä biisin ottaisin mukaan, mutta Friends on yksinkertaisesti niin suloinen, että valitsin sen. Listalle pääsevät vain bilehenkeä kohottavat biisit, joten tämä oli osuva valinta. Friends on vähän erilainen verrattuna muihin listan biiseihin, mutta on se vaan niin söpö.

6. Fleur East - Sax (Amsta Remix)


Tämän kappaleen originaalin version kuulin radiosta jonkin aikaa sitten. Remixejä siitä on vaikka kuinka, ja oikean valitseminen oli vaikeaa. Amstan raita kuitenkin erottui edukseen. Tässä on sitä aitoa vapputunnelmaa! Listalle biisi pääsi sen värikkyyden ja reippaan tunnelman vuoksi.

7. Studio Killers - All Men Are Pigs


Ihmettelin kovasti, etten ole tätä biisiä vielä jakanut blogissa! Päätin, etten etsi tästä remixiä, vaan laitan listalle originaalin version. Biisin sanoman kanssa en ole samaa mieltä, mutta on tämä vaan niin hyvä. Tämä oli itseasiassa ensimmäisiä, jotka tulivat mieleen listaa suunnitellessa. Lunnollisesti vappulistalle pääsevät huumorilla maustetut kappaleet, joten tämä passasi loistavasti.

8. TC - Deep


Sitten hieman lisää drum'n'bassia. Tähän biisin törmäsin Pendulumin essential mix -pätkästä vuodelta 2005. Minun mielestäni tämä on hauska, vaikkei välttämättä sovikaan täydellisesti klubilla soitettavaksi. Bassokuvio on kuitenkin huisin groovaava, ja vokaalit tarttuvia, joten bilekappaleeksi se sopii! DEEP! Titanic. Ja niin edelleen.

9. Major Lazer - Light It Up (Feat. NYLA & Fuse ODG) (YP Remix)


Tämän biisin löysin samaan aikaan, kuin numero kuuden. Tästä tulee kesäinen fiilis, mikä on tietysti hyvä asia, kun kevät on jo pitkällä. Light It Up!  Mieleenjäävä trumpetti (?) -melodia tekee kappaleesta sopivan vappubileisiin. Etsin tästä myös hyviä remixejä, ja tämä oli mielestäni paras.

10. Sub Focus - Move Higher


Halusin valita vielä vähän Sub Focusta listalle. Samannimiseltä albumilta otin mukaan mielestäni hauskimman kappaleen, ja tämän biisin mahtava bassokuvio teki siitä hyvän valinnan. Muistan, miten kova juttu tämäkin artisti oli, kun tanssimme kavereiden kanssa edesmenneen Volumen dnb-illoissa! Siirtykää siis ylemmäs! Tässä oli Lissun Top10, mutta luvassa on vielä yllätys:

BONUS: Cillit Bang Remix


Hyvää vappua kaikille lukijoille! Muistakaa kommentoida joko täällä tai facebookissa, mikäli on kommentoitava. Minut löytää luonnollisesti myös Discordin puolelta, ja vanha IRC-kanavakin on vielä pystyssä. Toivottavasti tältä listalta löytyy soitettavaa vappuaaton kekkereihin. Aurinkoista tulevaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti