maanantai 23. huhtikuuta 2018

Black Sun Empire - It Is Time To Be One

Mitä?
It is time for our experiment to move into a final phase.

Hype:
Nyt on aika hieman hypettää erästä parhaista drum'n'bass -kokoonpanoista ikinä. Vuorossa on Black Sun Empire, jonka tumma, innovatiivinen ja energinen musiikki on vertaansa vailla. Sitä kuunnellessa tulee kivasti kovis olo, ja samantien tekee mieli päästä dnb-iltamiin tanssimaan. Drum'n'bassin lisäksi bändi tekee myös neurofunkia ja techsteppiä, jotka sopivat aivan loistavasti Black Sun Empiren imagoon. Synkkääkin synkemmät genret tukevat toisiaan ja muodostavat tiukan paketin yhdelle suosikkiartisteistani. Tässä siis hieman hypetystä teille lukijoille.

Black Sun Empire perustettin Alankomaissa vuonna 1997 ja se tekee vieläkin aktiivisesti musiikkia. Siihen kuuluvat Rene Verdult ja veljekset Milan ja Micha Heyboer. Bändi sai luonnollisesti vaikutteita 90-luvun junkasta ja muusta vastaavasta, mutta kehittivät täysin omintakeisen tavan rakentaa kappaleita. Itse kuvailisin Black Sun Empiren tuotantoa taiteelliseksi ja tarkkaan mietityksi. On tämä porukka vaan niin taitava kuuntelemaan, mitkä saundit passaavat toisiinsa.

Tutustuin itse bändiin joskus vuonna 2008-2009 ystävän kautta. Silloin ainoa dnb-bändi josta tiesin, oli Pendulum. Black Sun Empire kuitenkin iski lujaa. En ollut koskaan kuullut vastaavaa, kun koko konemusiikkikin oli minulle kohtalaisen uusi käsite. Siitä lähtien dnb on kiehtonut minua, ja palaan kuuntelemaan sitä aina silloin tällöin trancen uumenista. Entiselle hevarille Black Sun Empiren synkkä tyyli passasi loistavasti, ja samaan aikaan aloimme kavereiden kansa treenaamaan oikeaoppista x-steppiä. Vähän sen jälkeen päädyimmekin ensimmäisiin dnb-bileisiin Tampereelle, ja hauskaa oli!

Albumeita Black Sun Empirella on muutamia, joista paria en ole vielä kuunnellut ollenkaan. Ensimmäinen albumi Driving Insane ilmestyi vuonna 2004. Se oli myös ensimmäinen, jota kuuntelin ja näin ollen rakkain. Uusin nimeltä The Wrong Room julkaistiin vuonna 2017, ja kuuntelin sen kokonaan tänään ennen tämän tekstin kirjoittamista ihan vain tutustuakseni bändin uudempaan tuotantoon. Yhteenkään huonoon Black Sun Empire -biisiin en ole vielä törmännyt, ellei satunnaisia räppihommia lasketa (vaikka ne sopivat erinomaisesti bändin gangsta-luonteeseen). Bändi tekee paljon yhteistyötä muiden artistien kanssa, mikä on mielestäni hyvä juttu. Co-op-biiseillä on helppo tuoda vaihtelua tyylillisesti.

Black Sun Empiren olen kerran nähnyt livenä vuonna nakki ja muusi. Paikka oli Tampereen YO-talo, jossa on tullut monet tanssit tanssittua. Keikka oli yksi parhaista dnb-iltamista ikinä, vaikka se olikin "vain" DJ-keikka. Oli se kyllä hienoa. Tampere on kyllä mielestäni legendaarinen rumpubassokaupunki! (Salaisuutena voin tässä vaiheessa paljastaa, että Tampere kutsuu Lissuakin vielä tämän vuoden puolella takaisin... Varokaa vaan, vanhat reiviystävät!)

Siinä kuitenkin hieman hypetystä, ja nyt vuorossa Top3!

TOP3:

Black Sun Empire - Arrakis

Tämä biisi oli ensimmäinen Black Sun Empiren kappale, johon tutustuin. Se on albumilta Driving Insane, joka ilmestyi vuonna 2004. Hieman psykoottinen Arrakis on ehkä hieman scifiin taipuva biisi. Ainakin minusta se passaisi erinomaisesti jonkin cyberpunk-pelin tai elokuvan tunnariksi. Hieman marimbaa muistuttava kolisteleva kuvio tuo rytmistä monipuolisuutta.

Black Sun Empire & Noisia - Lead Us

Yksi tunnetuimmista bändin biiseistä, joka on tehty yhteistyössä vähintäänkin yhtä legendaarisen kokoonpanon Noisian kanssa. Hiljalleen alkava biisi räjähtää kunnon biittiin voimakkaasti. Melankolinen melodia alussa jää varmasti kuulijan mieleen. Tämä on albumilta Endangered Species, joka julkaistiin vuonna 2007. 


Black Sun Empire & Pythius - Scarif

Sitten hieman uutta materiaalia. Kuuntelin tämän uusimman albumin tänään ennen tekstin aloittamista. Kaikki biisit olivat loistavia, mutta tämä jäi parhaiten mieleen. Pythiuksen kanssa yhteistyönä tuotetussa biisissä on mieleenpainuva sointukulku, ja melodia on lievästi itämainen. Tämä on siis bändin uusimmalta albumilta vuodelta 2017. Albumin nimi on The Wrong Room.

Siinäpä hieman hypetystä drum'n'bassin, neurofunkin ja techstepin maailmasta! Toivotan lukijoille lämmintä kevättä ja aurinkoista säätä ilman takatalvia. Kuten aina, teksti-ideoita saa jakaa täällä tai facebookissa, tai tulla juttelemaan suoraan My Rave -yhteisön kanssa Discord kanavallemme. Lissu kiittää ja kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti