maanantai 26. maaliskuuta 2018

Top 10 Rave Finland

Tässä jälleen uusi facebook-yhteisöpostaus. Tällä kertaa listan tekoon osallistui ryhmä ihania rankemman konemusiikin ystäviä. Rave Finland on hardcorelle ynnä muulle vastaavalle musiikille omistettu ryhmä, jonne tulee tiheään tahtiin ihanaa musiikkia kuunneltavaksi. Jos et vielä ole ryhmän jäsen, niin linkin löydät TÄSTÄ.

Lista muodostui siis samalla tavalla kuin edellinen listani, Top 10 Trance Family Finland. Ensimmäiset kymmenen jaettua kappaletta pääsivät listalle. Mukaan mahtui freeformia, klassikoita ja vähän styleäkin. Tässä lopputulos!

1. Hardstyle Mafia - X Marks The Spot


Oskari: Tämmöstä hyvien aikojen vähän darkimpaa hardstyle musiikkia. Mikä parasta nii vielä suomalaista! :)

Tässähän on sahameininkiä! (Leffat vasta katsoneena tunnistin samplen heti...) Biisi alkaa kunnolla vasta puolen välin tienoilla, mutta kuunnellessa ainakin minulle tulee ihan kylmät väreet. Biisi nousi omaksi suosikikseni tältä listalta, ja laitoinkin sen loopille soimaan samalla, kun kirjoitan loput tekstistä. Joskus niin vain käy tiettyjen biisien kohdalla. Kiitos Oskarille tästä linkistä.

2. Substanced - CoordinatesAntti: Substanced on modernin Freeformin ehdoton ykkösnimi. Tässä synkkä biisi hänen uudelta levyltään. Ja biisissä on vielä ajaton sanomakin :)

Todella tuoretta saundia Substancedilta. Biisi on lyhyehkö klippi, mutta hyvä niin, sillä ehkä tämän lukijat innostuvat kappaleen ostamaan. Omasta mielestäni jo tämän klipin perusteella voi hoksata, mihin Substanced kykenee. Mahtava melodia ja jousiorkesterisaundit tekevät siitä eeppisen. Lisää tätä tulevaisuudessakin!

3. Transcend - Awake State


Elina: Brittiläinen Transcend on yksi freeformin kärkinimistä tällä hetkellä. Joulukuussa 2017 julkaistu Awake State on freeformia parhaimmillaan, nimensä mukaisesti vapaamuotoa, eli biisi voi sisältää mitä vaan. Tässä biisissä on selkeästi vaikutteita useista genreistä, kuten hard trance, drum'n'bass, hardstyle. Juuri niin kaunista, melankolista, vaihtelevaa ja tunteellista kuin freeform hienoimmillaan on; multigenretyyli yhdistettynä mielikuvituksellisesti ja tyylikkäästi erittäin nopeaan tempoon. <3

Mitäs tähän lisäämään, Elina sai kaiken sanottua omassa kuvauksessaan! 

4. Legend B - Lost In Love (Baby Doc Remix)


Markku: Orignaali versio oli kova ja tämä on vähintään yhtä kova tai jollei jopa parenpikin. Marusha heitti tämän aikoinaan Hesassa olleissa reiveissä. Fiilikset oli katossa kun kuulin ekaa kertaa!

Vanhempaa materiaalia Legend B:ltä. Tunnistan saundin juurikin sinne vuoden 1995 tienoille! Baby Doc on minullekin tuttu nimi, vaikka en sitä ahkerasti ole kuunnellutkaan. 

5. Devastate - Mood Music (Oli G Remix)


Pekka: Mäkin heitän tänne tavoistani poiketen freeformia, kun noiden aiemmin kommentoneiden genren kuninkaallisten hyväksynnän oma suosikkini siitä viime viikolla sai. Aivan älyttömän nätti, vähän melankolinen melodialiidi, joka taipuu amerikkalaisen Oli G:n käsittelyssä varsin onnistuneeksi hienhankintajumputukseksi. Vähän vaihtelua noihin rikottuihin rytmeihin ja minimal teknoihin, mitä yleensä soi. 

Kyllä se niin on, että pianosaundilla voi nostattaa minkä tahansa kappaleen fiilistä. Kaunis intro johdattaa hurjaan tykitykseen. Trancemainen melodia on nimenomaan "Mood Musicia". Voin vain kuvitella, miten hurja meininki olisi, kun tämä soisi bileissä. Siihen lisäksi jäätävät decot ja valaistus, niin olisin myyty.

6. Greg Notill - Paradigm


Niko: Nakkaan Hardteknoa, koska on tuota freeformia jo tarpeeksi :D Mielestäni yksi Greg Notillin parhaita biisejä, kaunis mättöbiisi sekä muutenkin mukava progressio

Hardteknosta pidän itsekin. Tämä on sitä pyykkikonemusiikkia. Tähän ei kaveriksi kaipaa muuta kuin strobovalot ja savukoneen. En ole itseasiassa pitkiin aikoihin kuullut vastaavaa bileissä, mikä on aikamoinen harmi. Jos lukijoilla on tietoa Jyväskylä-Tampere akselilla tapahtuvista hardtekno-bileistä niin saa mainostaa!

7. Westbam - Celebration Generation (Westbam Remix)


Juha: Oldskool iki klassikko! Löi aika tiukkaan tajuntaan kun tämä julkaistiin. Toimii vielä tänäkin päivänä hyvin omalla kohdalla.

Taas hieman vanhempaa saundia. Olen tämän kuullut useastikin eri mixtapeissa, joten oli kiva nyt löytää se näin yksittäisenäkin biisinä! Kiitos siis Juhalle linkistä; tätä tulee varmasti kuunneltua useamminkin. Biisistä on varmaan lukemattomia eri remixejä, mutta tämä Westbam Remix toimii kyllä hyvin. Videossakin on sitä meininkiä, mitä hyviltä bileiltä voi odottaa: Avaruus-ukkoja ja reivaajia.

8. Grimsoul - Jään Hautamaat


Juuso: HUG Oulun epävirallinen anthem on ehdottomasti Grimsoulin Jään Hautaamat, ja nimenomaan tämä versio. Tästä tuli tyyliin pari vuotta sitten juttu Oulun hardiskenessä juttu, ja Grimsoulin ollessa toissa vuonna meidän ug-bileissä pääesiintyjänä taidettiin tämä kappale soittaa koko bileiden aikana kolmesti. Show'hun kuuluu ehdottomasti myös hillitön meno varsinkin aamun tunteina, jolloin tanssilattialla on tilaa kunnolla revitellä. Tervetuloa Ouluun! Varsinkin melodisen hardin (hard trance, freeform) ug-skene on täällä elämänsä voimissaan

Poikkeuksellisesti soundcloud-linkki youtuben sijaan. Biisi on selkeästi oululaisten ylpeys! Mitäs siihen lisäämään. Juuso taisikin jo kappaleen tunnelman kuvailla hyvin.

9. Marusha - Cardinal Points Of Life


Jasu: Juhaa vähän peesaten, tämä oli kyllä näistä ehkä raveksi luokitelluista rankemman pään biiseistä mulle yks kovimpia.

Olihan sitä Marushaa pakko saada listalle! Kuten Juha tähän kommenttiin vastasikin: "Todellinen klassikko raita kyllä." Itse pidän erityisesti cembalo- ja oboesaundeista, jotka tuovat melkein klassista tunnelmaa kappaleeseen. Sellainen saundimaailma erottaa Marushan kappaleet muista saman aikakauden vastaavista.

10. Stone Cold - Hypnotizing Muzik (Tripoli Trax)


Mikko: No jos yks self promotion

Listan toinen klippi. Youtubelinkin kuvauksessa linkki nettikauppaan, mistä tämän voi itselleen ostaa.
Siellä voi myös kuunnella pitemmän pätkän kappaleesta. Lupaavaa saundia!

Siinä tämän kertainen postaus! Kiitos kovasti kaikille osallistujille. Jatkoa on luvassa muiden facebook-yhteisöjen kanssa. Muistakaa kommentoida jos kommentoitavaa on ja tykätä, jos tykkäsitte. Hyvää pääsiäistä! Syökää paljon suklaamunia ja mämmiä. Over and out.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti