keskiviikko 9. toukokuuta 2018

DCX - Sherpa

Nyt on luvassa biisiarvostelujen avajaiset! Sarja alkaa huikeasti uutukaisen rapealla happy HC -kipaleella nimeltä Party Bus. Tämä tamperelaisen DCX:n tuottama kappale edustaa minullekin rakasta genreä, joka on tekemässä nousua jälleen kerran 90-luvun kulta-aikojen jälkeen. Happy hardcorea tosiaan tehdään vielä nykyisinkin, vaikka monet pitävät sitä täysin vanhentuneena juttuna. Itse olen kuunnellut tasavertaisesti sekä vanhaa materiaalia, että viime vuosien hieman modernimpia kappaleita. Kaikenkaikkiaan tykkään kuunnella musiikkia, joka nostattaa hymyn kasvoille surkeinakin päivinä. 

Party Busin bongasin alunperin Facebookin Rave Finland -ryhmästä, johon ystäväni Meke oli sen linkannut. Linkin kuvauksessa mainittiin biisin genre, joten tottakai innostuin sitä kuuntelemaan. Sehän jäi samantien päähän soimaan. Siitä idea tekstiin sitten lähti. Kyselin itse artistilta hieman infoa biisistä, ja tällaisen vastauksen sain:

"Kappale oli tilaustyö norjalaiselta opiskelijaporukalta niiden bilebussia varten. Halusivat saada happy hardcore tyylisen biisin ja ottivat yhteyttä meidän DCX Nightcore projektin kautta, joka on suunnattu enemmän happy hardcore/rave ja anime -piireihin. Sinänsä cross-over raita kyseessä että kappale sopii molempien projektien alle, ja Spotify mainiosti nappasi biisin myös parille soittolistalle. On ollu hienoa nähdä että 90-luvun suuntaukset on noussu nuorilla suosioon, ja osittain kiitos kuuluu digivallankumoukselle, jonka myötä on tullu kuluneen 10 vuoden aikana mahdolliseksi saada vähemmän mainstreamia matskuakin leviämään maailmanlaajuisesti ja tavoitettua oikeat kuulijakunnat =) - DCX"Party Bus julkaistiin 4.5.2018 vapun tienoon juhlatunnelmissa. Se on ihanan perinteinen ja iloinen sekä melodian, että lyriikoiden puolesta. Minun mielestäni biisi passaa monipuolisesti erilaisiin setteihin, sillä se ei ole suunnattoman siirappinen happy hardcore -kappaleeksi. Tällaista minäkin tykkäisin kuunnella bilebussissa, jollaista varten kappale onkin tehty. Lyriikat kuvaavat kaikkea, mikä reivaajille on tärkeää - yhdessäolo ja mieltä nostattava musiikki!

DCX on onnistuneesti tuottanut ajattoman kappaleen. Laitoin sen heti omallekin soittolistalle, jota kesällä sitten luukutan puistossa siideriä juoden. Toivottavasti biisille löytyy paljon kuuntelijoita!  "These are the nights with no milk no lullabies!"

Kiitän DJ Mekeä teksti-ideasta. Onko sinulla uutta tuotantoa, josta haluaisit ihka oman tekstin? Kommentoi, tykkää tai jaa mikäli siltä tuntuu. Otan ehdotuksia vastaan mistä tahansa konemusiikkiin liittyvästä aiheesta! Kaunista kesän alkua lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti