lauantai 9. kesäkuuta 2018

Jorn van Deynhoven - uudet horisontit

Mitä?
Perhosia ja trancen ykkösmelodioita.

Hype:
Lissu hyppää jälleen kerran trancen maailmaan, kun seuraava hypetettävä on puoliksi saksalainen ja puoliksi alankomaalainen Jorn van Deynhoven. Herra asuu nykyään Alankomaissa ja isännöi omaa radio-ohjelmaansa "Spotlightia" Afterhours.fm:lle. Deynhoven (AKA JvD) nousi parrasvaloihin 2010-luvun tienoilla. Häntä ovat kehuneet monet trancemusiikin legendat, joista Armin van Buuren taitaa olla kovin nimi. Oman hypetystekstin hän on siis ansainnut!

Minun ensikosketukseni artistiin oli jälleen kerran jonkin sattumanvaraisen mixtapen syytä. En muista yhtään, mikä mixaus oli kyseessä, mutta biisi Spotlight jäi mieleeni ja ansaitsi paikkansa soittolistallani, johon pääsevät vain kaikista parhaat tranceraidat. Biisi nousi esille pitkän kokoelman joukosta, mikä kertoo hieman JvD:n erityisyydestä. Sen jälkeen lähdin etsimään muita artistin kappaleita ja rakastuin. Biisi toisensa jälkeen rakas soittolistani alkoi täyttymään JvD-biiseistä! Paljon kertoo myös se, että kun ajattelen itsekseni että "kylläpä tekee mieli kuunnella trancea", niin Jorn van Deynhoven on usein se ensimmäinen artisti, mitä päädyn kuuntelemaan.

Jorn van Deynhovenilla on paljon sinkkuja, muttei yhtään varsinaista albumia (korjatkaa, jos olen väärässä). Raidat ovat toinen toistaan mieltä kohottavampia ja laadukkaampia. Myös yhteistyönä tehtyjä biisejä löytyy, kumppaneina muun muassa Talla 2XLC ja Temple One. Musiikki on dramaattista ja varustettu mieleenpainuvilla melodioilla ja eeppisillä nostatuksilla. Muutaman livesetin olen myös katsonut YouTubesta, ja meininki on aina hurja! 

Vanhanaikainen kun olen, niin olen täyttänyt myös luotettavan mp3-soittimeni laatutrancella. Onnibussissa on jo perinne, että luukutan JvD:n parhaita kappaleita repeatilla. (Toki väliin mahtuu muun muassa teknoa ja drum'n'bassiakin...) Maanteillä hurjastelevissa busseissa saa rauhassa keskittyä vain ja ainoastaan musiikkiin, joten tylsää hetkeä ei ole eikä tule. Jotenkin trance ja tekno vain sopivat nopeaan matkustamiseen, jossa kuitenkin itse saa vain istua paikallaan. 

Jorn van Deynhoven pääsee ehdottomasti tranceartistien top kolmoseen Heatbeatin ja Orjan Nilsenin kanssa. Suurin osa artistin tuotannosta on surumielistä ja jopa kaunista musiikkia, mikä trancen maailmassa on vain hyvä asia. Jotenkin musiikista tulee perhosia vatsaan, eikä hittibiiseihin kyllästy ikinä. Kaiken kaikkiaan JvD on isoa musiikkia isoja tiloja varten. Jälleen kerran Alankomaista on noussut kultaa tuottava artisti.

Tällä kertaa Top 3 oli helppo valita, sillä artistilla on juuri kolme biisiä, jotka olen luokitellut suosikeiksini.

TOP3:

Jorn van Deynhoven - Spotlight

Tässä jo aikaisemmin mainitsemani Spotlight. Biisi on vuodelta 2011, ja oli tosiaan ensimmäinen JvD-biisi, jonka kuulin. Jotenkin kappaleen tunnelma tuo mieleen suuren seikkailun jossain mystisessä reivimaassa. Haikeamielinen melodia korostaa mielikuvaa. Kaikenkaikkiaan kova raita!

Jorn van Deynhoven - Headliners

Tämä biisi on noussut erääksi kaikkien aikojen suosikikseni. Näin mahtavaa trancea harvoin kuulee. Melodia on niin surullinen ja kaunis, että aina on pakko laittaa kuulokkeiden volyymia isommalle. Helposti trancen top kymmeneen pääsevä kappale!

Jorn van Deynhoven - New Horizons

New Horizons äänestettiin vuoden 2014 State of Trance 650:n anthemiksi. Biisiä kuuntelevat tajuavat kyllä miksi. Vähän PPK:n Resurrectionia muistuttava saundi esittelee melodian, joka kehittyy eeppisen valtavaksi! 

Siinäpä teille hieman luettavaa ja kuunneltavaa. Ehdotelkaa artikkeleiden aiheita, haastatteluja, hypetyksiä ja listoja kommenteissa tai facebookissa! Lissu kiittää lukijoita ja jatkaa nyt uuden musiikin etsimistä YouTuben syövereistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti