sunnuntai 18. marraskuuta 2012

SÄDE TOUR 2012 Tampere @ Senssi

Mitä?
Säde 2012 Kiertueen Tampereen osuus, monipuolista musiikkia, syntymäpäivän humua ja loistobileet!


Missä?
Senssi 16.11.2012 klo 22-04


Kokemuksia:
Tällä kertaa tiedossa oli mukavaa vaihtelua normaali-illan pienimutoisiin etkoiluihin. Tarjolla oli siis allekirjoittaneen syntymäpäiväetkot, mikä luonnollisesti tiesi huiman määrän kakkua (Lauran leipomaa), alkoholijuomia ynnä muuta hauskaa. Muutama kannu gin toniccia meni helposti suuren vierasmäärän suihin, kun paikalla olivat kaikki tärkeimmät ja huipuimmat tyypit. Iso osa seurueesta lähti mukaan myös nauttimaan illan kohokohdasta: Säteen Tampereen bileistä Senssillä.


Nojauduin tiukasti Bad Luck Lauran kainaloon, koska hänen kohdalleen oli vaihteeksi hyvätuurisena osunut VIP-paketin voitto, johon kuului myös avec. Ovella kysyttiin kaikilta paperit, huhujen mukaan myös muutamalta artistilta, joten onneksi kaikki olivat hoksanneet ottaa ne mukaan. Paikalla oli jonkin verran jonoa, kun illan pääartisti Lab4 soitti vasta myöhemmin yöllä. Sisällä sain osakseni pienimuotoista hihittelyä, koska olin merkkipäivän kunniaksi laittautunut kokovalkoiseksi reiv-jänikseksi korvineen kaikkineen. Mutta kait sitä yksi jänis aina paikalle mahtuu!

Vessakäynnin aikana seurueeni oli aika pitkälti hajautunut ympäri Senssiä. Lähdin siis etsimään tanssiseuraa kummaltakin puolelta. Kakkospuolella loungessa soittamassa oli DJ Zynthexia, Lumous-festivaaleilta tuttu nimi, joka loi soundillaan mahtavaa cyberpunk-tunnelmaa tilaan. Pääpuolella tarjolla oli Maas, joka soitti nopeatempoisempaa soundia, hardhousea ynnä muuta sellaista. Molemmilla puolilla tuli aivan loistavia biisejä, joten en osannut päättää, kummalle jäisin. Tanssin siis vähän aikaa kummassakin tilassa ja lähdin sitten tutkiskelemaan Senssin syövereitä.

VIP-pöydässä Laura oli jo ahkerana hommannut pullon skumppaa, joka kieltämättä oli aika pahaa. Irvistellen sain kuitenkin lasini tyhjäksi, koska kuka hullu sitä ilmaista alkoholia ei joisi. Vaihtelin istumapaikkaa vähän sen mukaan, missä tuttuja sillä hetkellä oli. Rakkaimpani kaukaa matkustanut pariskunta Katja & Jami oli myös saapunut paikalle, joten riemu oli suuri. Syntymäpäiväsankarina koko ilta tuli erittäin halvaksi, sillä edellisen synttärilahjajuoman jälkeen nenän eteen ilmestyi aina uusi. Tällaiseen kohteluun voisi vaikka tottua pitkällä tähtäimellä!

Eniten haluan illasta kiittää nimenomaan mahtavaa seuraa. Kaikki olivat niin iloisella tuulella, että missään vaiheessa ei tullut tylsää. Katjan kanssa vajosimme kyllä aika pohjalle, kun IRC oli pakko tsekata aika ajoin. Tämä toimi kyllä tehokkaana random iskuyritysten blokkaajana, kun muotitietoiset klubbaajat tulivat pyytämään tanssimaan, ja tytöt katsovat puhelimen ruutua tyyliin "sori ei nyt ku irkataan." Nörttiyteen vajoamisesta huolimatta jutusteltua tuli myös paikalla olleiden kanssa runsaasti, ja uusiakin tuttuja löytyi. Senssille tyypilliseen tapaan tuli myös tanssittua pöytien vieressä, kun ihan liian hyvä biisi pärähti soimaan.

Klubille oli valunut ennen A.D.A.M. Lab4:n keikkaa paljonkin väkeä, enkä ihmettele yhtään. Jälleen kerran saimme Tampereelle näinkin ison nimen, joten keikan menestys oli taattu. Lab4 on itselle tuttu muutaman kappaleen kautta, mutta nimeen törmää kyllä usein, kun on HC:sta puhe. Setti oli aivan uskomattoman eeppinen ja biisit menivät suoraan jalkoihin! Tanssimassa oli paljon polkkaväkeä, joista suurin osa oli oikein panostanut autenttiseen reivi-lookkiin. Näin hienossa porukassa ei varmasti ketään edes haitannut oma jänikseyteni. Yleisöltä eniten kuuluneet kommentit olivat "on se kova jätkä" ja "on se kovaa settiä". Näihin pariin lauseeseen on kyllä onnistuneesti sisällytetty kaikki oleellinen.

Seuraavaksi pääpuolella soittanut Säde Allstars toimitti lavalle monipuolista soittajaa, joihin kuuluivat toinen toistaan karismaattisemmat Proteus, Neon, Friik, Triton, Inch ja Traba. Samalla aikaa kakkospuolella hardimpaa menoa piti yllä Dj Meke, jonka setissä oli paljon ikivihreitä klassikoita ja Säde-yleisön mieleen olevaa soundia. Jäin mukamas odottelemaan ja keräämään voimia Brothers in Technon settiä varten, mutta jäin silti pomppimaan loungessa viimeisenä soittaneen Horzin tahtiin Olvin ja Benin kanssa. Kaikki musiikki oli vaan niin älyttömän toimivaa Säteen bileissä, että osaan kehua vain ympäripyöreästi! Yksityiskohtia ja biisibongauksia olisi niin paljon, että pitäisi kirjoittaa oma blogiteksti ihan vain niitä varten.

Katja ja Jami eivät olleet vielä nähneet Brothers in Technoa, joten olihan tämä Tampereen ylpeys heille pakko esitellä. Menimme loppuillasta hyppimään schranzin ja hardtechnon säveliin(?). Kuten aina, meininki oli äärimmäisen intensiivistä ja polkkaajat aivan hulluja. Koko illan riehuneet ihmiset eivät tuntuneet edes olevan pahasti puhki. Tai sitten kaikki olivat, mutta tanssimiseen oli tavan mukaisesti jäänyt koukkuun, ja jokainen biisi tuntui olevan edellistä vielä parempi. Itselläni oli velvollisuus huolehtia yövieraiden hyvinvoinnista, joten lähdimme kuitenkin hyvissä ajoin ennen pilkkua hakemaan Chens-mättöä ja ennaltaehkäisemään krapulaa.

Tässä vaiheessa myönnän, että nämä olivat ensimmäiset Säde-bileet, joissa olen koskaan käynyt. Gaah! Skandaali! Aina niitä julisteita ja mainoksia on katsottu, mutta nämä osuivat juuri täydellisesti omien syntymäpäivien juureen, joten oli aivan pakko päästä paikalle. Loistavat järjestäjät ja juuri sopiva venue takasivat illan onnistuneisuuden, ja paikalla ollut suuri väkimäärä ja ihana seurue olivat kirsikka kakun päällä. Monia muita lainatakseni Säteen Tampereen kekkerit olivat parhaat bileet aikoihin! Tämän kokemuksen jälkeen on helppo luvata osallistuminen seuraaviinkin Säteilyihin.

P.S. Mihin sitä seuraavaksi lähtisi? Saa ehdottaa kommentteihin! ^^

1 kommentti:

  1. Lukekaa ihmeessä myös oma rave blogini tapahtumasta
    http://raveland.1g.fi/blog/257/SADE+TOUR+2012+@+Venue+helsinki+17.11.2012/

    VastaaPoista