sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Prophecy 2012 "Pre"

Mistä on kysymys?
Uuden alun juhlistamista jo muinoin julkistetulla päivämäärällä 21.12.2012 klo 22-04 @ Senssi, Tampere.


Hyp-hyp-hype:
Aika on siis kunnon psykepippaloiden, kun talvi on jo pimentynyt, ja joulun juhliminen on aika wanha juttu. Koko maailman pään sekoittanut mysteerinen päivämäärä lähestyy lähestymistään, ja H-hetkellä toivoisin kaikkien suuntaavan Senssiin parhaat tanssikengät jalassa ja mieli korkealla.

Onko kyseessä ajan loppu vai uuden alku? Tosiasiahan on, että koko maailmanloppujuttu on ihan hömpötystä, mutta päivämäärää on hehkutettu niin paljon, että sama kait se on hippaamaan lähteä! Muinaiset mayat varmaan olisivat aivan innoissaan mukana, jos tietäisivät että kalenterin loppumista tosiaan juhlitaan näinkin näyttävästi.  Tapahtumaa ovat järjestämässä Tamperelaiset Futuristics ja Flamma, joiden yhteistön hedelmän näkisin olevan hyvinkin loistelias ja kirjava.

Illan pääesiintyjänä on alkuperältään tanskalainen, Ibizalla asustava psytrance-nero,  legendaarisen statuksen psykepiireissä saanut artisti Koxbox aka. Frank É Madsen. Artistinimen alla toimi vielä 90-luvun alussa kaksi miestä, mutta hyvin tuo musiikin tuottaminen näkyy sujuvan yhdenkin toimesta. Albumeita on tullut viimeaikoina verkkaiseen tahtiin, mutta keikkaa Koxboxilla riittää vaikka muille jakaisi! Nyt olemme siis saamassa hänet Tampereelle, ja oletan, että kaikki psykestä vähänkään piittaavat ovat paikalla. Tästä sitten kuunteluun uusimmalta albumilta U-Turn (2006) vauhdikas kappale 'Crazy'.


Ja seuraavaksi Koxbox - A Major Problem In Australia, hieman minimaalimpaa, melodisempaa ja "teknompaa" materiaalia. Koxboxin musiikki on virkistävän monipulista, sillä osasta raitoja psy-osuudet ovat enemmänkin mausteina kuin pääosassa. Tästä ominaisuudesta pääsee 21.12 nauttimaan oikein kunnolla, sillä Senssillä on luvassa sekä uskomaton livesetti, että kahden tunnin mittainen DJ-setti! Hienoja raitoja ehtii siis tulla paaaaljon. Ajatelkaapa siis, kaksi settiä yhden hinnalla! Ja samaan syssyyn vielä vähän muutakin...


Suomalaisina artisteina päälavalla toimivat Helsinkiläiset Miazu (People of the Butterflies -perhosihminen, intohimoinen DJ ja psykeväen tanssittaja) sekä Kolibriscope (ihananiminen ja innovatiivinen, bilepiireissä aktiivinen DJ). Miazun soundcloudista löytyi tällainen pitempi promopätkä, joka kannattaa ehdottomasti laittaa kuunteluun. Kolibriskopelta laittaisin mieluusti maistiaiseksi tämän vuoden tuotantoa: miltei talvisen tunnelmainen Penumbra. Näiden nimien lisäksi Senssin loungessa levyjä pyörittävät DrS ja Aki A. Tässä sitten muutama tunnelmankohotusvideo; ensiksi Kolibriscope:


Ja sitten Miazulta & Pollylta seuraavanlaista; Konemetsä 2009:n päälava:Kaikki siis paikalle! Tämä on määräys. Vaikka Senssi paikkana pelottaisikin, muistutan vielä, että järjestäjien tavaramerkkinä on uskomattoman hienot dekot, joiden jälkeen klubia ei tunnista enää entisekseen. Hyvää seuraa paikalta löytyy myös aivan satavarmasti, sillä psykeihmiset noin yleensä ovat todella mukavaa sakkia, ja onhan paikalla myös kaikkien oma Lizsen... Mukana pyörimässä ovat myös Flamman upeat sirkustaiteilijat, joiden esityksessä on mukana jonkinlaista fluoro-loistoa (ei siis hajuakaan että mitä tapahtuu, mutta siellähän sen sitten näkee!) Tekosyitä poisjäämiseen siis ei ole, sillä liputkin lähtevät aivan naurettavan halvalla muun muassa täältä.
Nähdään siis Senssillä, rakkaat! (Raporttia seuraa perästä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti