lauantai 22. joulukuuta 2012

Prophecy 2012 @ Senssi

Mitä?
Uuden ajan alottajaiset psyken  ja silmänilon merkeissä.


Missä?
Tampereen Senssi, 21.12.2012 klo 22-04


Terveisiä:Ja näin sitä selvittiin seuraavaankin päivään maailmanlopun puheista huolimatta! Tänä legendaarisena päivämääränä 21.12.2012 oletan kaikkien psykehirmujen olleen kanssani Senssillä. Näidenkin bileiden skaalasta kertoo jo jonkin verran kirjoittamani pre-blogi, josta hartaimmat lukijat voivat lukea illan esiintyjistä enemmänkin. Tässä siis seuraa lupaamaani raporttia illan kulusta. Futuristicsin psykepippalot ovat aina olleet omaa luokkaansa, joten jos joku hullu jätti nämä väliin, niin tietää ainakin tulla seuraavalla kerralla mukaan. Järjestäjien joukossa oli tällä kertaa vielä Flamma, jonka taiteilijat ovat tulleet tutuksi tamperelaisille erinäisten ulkoilmatapahtumien ynnä muiden kautta. Luulin ensiksi joutuvani matkaan yksin, mutta onneksi sain avecikseni Emen, jonka kanssa en olekaan pitkään aikaan käynyt joraamassa.

Senssillä ilmapiiri oli hyvin tavallisesta poikkeava, sillä klubin tavallista asiakaskuntaa ei ollut paljoakaan paikalla. Tilasimme kokis-vesi-combon, jolla saa mukavasti kofeiinitärinät ja nesteytyksen kohdilleen tanssimista varten. Alkoholia tänään ei kuluisi yhtään, se oli jo päätetty etukäteen. Ensimmäisenä silmämme kiinnittyivät uskomattomiin decoihin, sekä jumalaisen näyttäviin Flamman poi-taiteilijoihin. Subbareiden päällä hohtavia poita pyörittelevät naiset olivat kuin jonkin sortin rave-jumalattaria. Kaksi kappaletta Pallas Athenea siirrettynä 3000-luvulle, jossa he urheasti taistelevat yhteisön ja oikeudenmukaisuuden puolesta! Silmäniloa paikalla oli siis riittämiin jo ensi minuuteista lähtien. Koko klubi oli muuntautunut varsinaiseksi psyke-hyvipuistoksi.

Mahtavuutta riitti koko Senssin seinien täydeltä, kun J-Löfin uskomattomat taideteokset olivat taas esillä; jes! Tällä kertaa mystis-henkiset maalaukset sopivat iltaan paremmin kuin hyvin, koska tarkoituksena oli sukeltaa muinaiseen maya-maailmaan. Varsinkin kaikki pyramidi- ja kalenteri-aiheiset teokset olivat kuin omiaan tätä iltaa varten. Melkeinhän siinä unohti olevansa  Suomessa keskellä pimeää joulukuuta! Kuvataiteen lisäksi paikalla oli ainakin meteoriitti, parimetrisiä sudenkorentoja ja söpö isosti hymyilevä lohikäärme, jonka adoptoin välittömästi lemmikikseni. Harmillisesti se ei ollut kauhean kiltti Emelle... :/Perinteisestä klo 23:n tienoilla olevasta saapumisajasta johtuen DJ Kolibriscopen setti jäi näkemättä. Satuimme kuitekin paikalle, kun helsinkiläisen Miazun keikkaa oli vielä mukavasti jäljellä. Nesteytyksen hoidettuamme lähdimme Emen kanssa riehumaan tanssilattialle. Miazu oli varsin hymyileväinen DJ, ja ilo tarttui helposti tanssijoihin. Tanssimme ainakin 45 minuuttia putkeen, jonka jälkeen urheileminen alkoi jo hieman tuntumaan jalkapohjissa ja polvissa. Tanssilattialla oli juuri sopiva määrä ihmisiä; mahduimme hienosti tanssimaan ja ympärillä oleva väki nostatti tunnelmaa.

Tauon aikana karkasimme Loungen puolelle. Taiteilemassa olivat DrS ja Aki. A, jotka soittivat jonkinlaista teknomaista settiä, jonka tyylilajia en oikeen osaa määritellä sen tarkemmin (saa tarkentaa!). Lounge tuli tosiaankin tarpeeseen kun oli aikansa hillunut subbarien läheisyydessä isolla puolella. Myös baaritiskille vähemmän jonoa, joten juomat kannatti hakea sieltä oikeastaan koko illan ajan. Tätä käytäntöä olen useimmiten aina noudattanut Senssillä ollessani!

Yläkerran baari ei ollut auki, mutta parvelle pääsi silti istumaan ja tarkkailemaan. Tanssijat ainakin näki paremmin ylhäältä, ja valokuvia tuli otettua jonkin verran. Istumapaikkoja ei kuitenkaan oiken löytynyt alhaaltakaan, mutta kaiteeseen nojaamalla sai kyllä parhaat katselupaikat. Kaiteeseen kiinnitetyt decotkaan eivät pudonneet... onneksi. Kertokaa nyt järjestäjät miten ne on sinne ripustettu! Eiväthän ne putoa jos nojaa kaiteeseen?

Illan päätähti Koxbox pläjäytti ensimmäiseksi ilmoille tunnin mittaisen livesetin. Tanssilattialle kerääntyi aivan älytön määrä ihmisiä, joten Emen kanssa päätimme tarkkailla tilannetta hieman kauempaa parvelta. Hyvää settiä jaksoi fiilistellä myös paikallaan ja katsella samalla alakerran touhuja. Poi-taiteilijoiden seuraan liittyi hurja Maya-profeetta, joka ilmeisesti pyrki ennustamaan jo seuraavaa uuden ajan alkua kristallipallostaan. Hienoa, Flamma, hienoa! Koxbox jatkoi soitteluaan koko loppuillan DJ-setin merkeissä, mutta tunnelma ei koskaan laantunut. Musiikki pysyi intensiivisenä hyntäkä-hyntäkä-hyntäkä-hyntäkä-psykenä, jota välillä maustettiin erilaisella biitillä ja selkeämmällä melodialla. Setistä erottui muutama aivan helmi biisi, vaikken niitä nimeltä tunnekaan. Laittakaapa kommentteihin linkkejä biiseihin, jotka tunnistitte!

Uskaltauduimme Emen kanssa vähän ajan kuluttua tanssilattialle, kun suurin ruuhka oli jo väistynyt. Vietimme siellä aika pitkän tovin, koukussa biittiin ja tunnelmaan. Tanssiminen on toki aina hauskaa, mutta tähän mainitsisin muutaman meitä molempia häirinneen asian:

<rant> Yleensä ottaen tanssilattian tunnelma oli mukava, mutta jonkin verran esiintyi ihmeellistä tönimistä ja tappeluakin. Muistakaa nyt hyvät ihmiset ne käytöstavat kun olette ihmisten keskellä! Voihan tämä tietenkin olla selvinpäin olleen nillitystä, mutta ylimielisellä käytöksellä antaa itsestään ihan typerän kuvan muille. Ja vielä muistutukseksi, että bileiden jälkeenkään ei kenelläkään ole oikeutta antaa toisille turpiin. Kiitos. </rant>

Noniin, nyt kun sekin asia on saatu selvitettyä, niin palataan takaisin kivoihin aiheisiin! Vaikka paikalla oli vähemmän tuttuja kuin esimerkiksi trance- tai dnb-bileissä, mukavien ihmisten ansiosta ei tällaista ujoakaan ihmistä alkanut ahdistamaan. Paikalla olevat olivat panostaneet hienosti ulkonäköönsä, ja kaikenlaisia kasvomaalauksia ja muuta mukavaa näkyi paljon. Wink wink: Laittakaa seuraavalla kerralla enemmän kaikenlaista uv-hohtavaa päälle! Sitä on kanssareivaajien kiva katsella.

Päätin poistua paikalta kohtalaisen aikaisin sekavan seuraavan päivän vuoksi, joten jätin Emen vielä ihmettelemään Senssin touhuja ja lähdin itse kotia kohti. Joulua odotellessa bileiden määrä vähenee hieman, mutta onneksi 29.12. pääsemme kaikki nauttimaan YO-talon HC-kekkereistä, missä myös allekirjoittanut pääsee lavalle! Lisää infoa tapahtumasta on täällä. Nähdään siis siellä, heihei!


1 kommentti:

  1. Saavuin paikalle myöhässä, noin kello yhden aikoihin, mutta meininki oli loppuillan super hyvä ja viihdyin. Ikävää oli kyllä kuulla seuralaiseltani, joka oli ollut talossa jo klo 10:stä lähtien, että niin suvaitsevaisiksi itseään hehkuttavat hippityyliset tyttelit osoittautuivatkin varsin kapeakatseisiksi ja arvostelivat muunmuassa kovaan ääneen tanssilattialla sitä, kuinka seuralaiseni ei kuulu paikan päälle koska oli pukeutumistyyliltään ns massatyylisempi. Miten tän nyt selittäis, mutta aika outoa käytöstä oli. Ei se vaatekerta tyyppiä pahenna, eikä paranna. Tekopyhää käytöstä kerrassaan.
    Mutta itse tapahtuma oli ihan loistava, decot räjäytti tajunnan selvinkin päin!:)
    Blogin kirjoittajalle tsemppiä ja on ilo lueskella näitä rave-raportteja:)

    VastaaPoista