perjantai 31. tammikuuta 2020

Top 10 Discord Vol. 1

Perjantai! Etkot pystyyn ja uusi lista soimaan. Tällä kertaa tutkin My Raven virallisen Discord -kanavan uumenia ja etsin hyvä biisejä tämän päivän kirjoittelua varten. Teksti toimii samalla mainoksena meidän kanavalle, joten nyt kaikki kynnelle kykenevät liittymään My Raven keskusteluporukkaan! Linkki löytyy blogin sivupalkista ja tietysti myös TÄSTÄ.

Lyhyesti sanottuna Discord on ircin ja pelihöpöttimien välimuoto, joka on alunperin tarkoitettu pelaajille, mutta toimiihan se hienosti ihan perus keskustelutyökalunakin. Meitä on nyt reilu 20 paikalla, ja lisää ihmisiä kaivataan! Discordin lataus ja asennus on täysin ilmaista. MAINMAINMAINOS!

Sitten kuitenkin asiaan. My Raven musiikkilinkkikanava on ollut aktiivinen ja sieltä on löytynyt lukuisia huikeita musiikkihetkiä. Kasasin tähän omia suosikkejani. Biisin nimen jälkeen on suluissa biisin linkannut nimimerkki. Tässä siis Top10 Discord Vol. 1!

1. Muffler - Gone With the Wind (murmu)


Tämä ei esittelyjä kaipaa! Yksi parhaista litkubiiseistä, mitä olemassa on. Mufflerhan on legendaarinen dnb-nimi, jonka keikoilla olen itsekin pyörinyt. Sample on kotoisin leffasta Spirited Away. Leffa on varmasti inspiroinut monia taiteilijoita ja se on myös oma Ghibli-suosikkini. Litkubiitti passaa teemaan tosi hyvin. Herkkua!

2. Technikal - Hard House Slut (Enthycia)


Huikea biisi sitäkin hienommalla samplella. "I'm a hard house slut!" Technikalista olen itseasiassa kirjoittanut kokonaisen artikkelin (LINKKI), mutta tämä on jotenkin mennyt ohi, kun olen artistia tutkinut. Tässä on jotain sellaista ihanaa likaisuutta. Tämä linkattiin kanavalle tänään, joten on minullekin uusi tuttavuus! Varmasti soi vielä tässä taloudessa toistekin.

3. Clokx - Overdrive (Original Mix) (Zeni-)


Sitten siirrytään trancen puolelle! Tämä pitkä mutta herkullinen ralli on taas niitä, joita en linkkaamisen aikana ole kuunnellut ollenkaan. Nyt kuitenkin kanavaa tutkiessa se tuli vastaan ja ihastuin. Samantien biisi päätyikin YouTuben trancelistalle, johon pääsevät vain harvat ja valitut! Siksi näiden listojen tekeminen on niin hienoa. Löytää aiemmin tuntemattomia helmiä!

4. DJ Ducka & DJ Yellow - Frozen Dreams (Warnes Mix) (Zeni-)


Pysytään trancessa, mutta siirrytään vielä vanhempaan ja tummanpuhuvampaan materiaaliin. Klassikkohan tämä on, muttei minulle kovin tuttu biisi. Tässä on sitä klassista urkupistefiilistä, joka sopii tällaiseen eufooriseen konemusiikkiin. (Ja ei, en ala tässä selittämään, mikä urkupiste on...) Voin vain sanoa, että onneksi löysin tämänkin biisin! YouTubelistalle HETI.

5. Mark Sherry - Sangre Caliente (Scot Project Remix) (Sequ)


"Myöskin aivan parasta että Scot Project palannu juurilleen tai no sehän on varmasti yks hardtrancen isistä. :D" Näin sanottu linkkaamisen yhteydessä. Hard trance maistuu minullekin aina! Tämä nousi yhdeksi listan suosikeista, eli varmasti kuuntelen vielä uusiksi. Mark Sherrya olen linkannut aiemmissa julkaisuissa, mutten ole aiemmin törmännyt tällaisiin remixeihin. ALKUPERÄISEN kuuntelin myös ihan mielenkiinnosta ja kyllä maistui. Sambakarnevaalit pystyyn!

6. Hatom & Deel - Monsters Against Us (Original Mix) (Sequ)


Mitä tähän voi muuta sanoa kuin huhhuh. Jos tämä soisi klubilla niin tanssilattia räjähtäisi. Tässä on jokaikinen elementti, joka tekee musiikista eeppistä! Perhana, nyt tekee mieli tanssimaan.

7. B-complex - Early Bird (xl8r)


Erittäin nättiä! Pianopimputusta ja dnb:tä. Mitä muuta voisi biisiltä toivoa? Tätä en ole varmaan edes linkittämisen aikaan kuunnellut, koska nyt kun tutkin tuota kanavaa niin tämä kuulosti ihan vieraalta. Nousi heti ensimmäisten sekuntien aikana yhdeksi listasuosikeista. Tämän tekstin julkaisun jälkeen biisi menee samantien loopille soimaan! Aivan ihanaa löytää tällaisia uusia ihanuuksia!

8. J-Cut & Kolt Siewerts - The Flute Tune (Soulpride Remix) (Mightykameli)


Tämä jäi kyllä ikuisesti mieleen, kun sen ensimmäistä kertaa kuulin. Aivan huikea biisi ja video! Tässä on jotain sellaista fiilistä, että elämänmyönteinen pikkuhippi seikkailisi kunnon hardcore drum'n'bass -bileissä. Saattaisi hieman pistää silmään.

9. Wildstylez & Sound Rush - Untamable ft. Ruby Prophet (Mightykameli)


Sitten hetkeksi takaisin styleen! Vokaaleista tulee vähän mieleen jotkut Markus Schulzin kaupallisemmat biisit. (Linkki Schulz-artikkeliin TÄSSÄ) Mielestäni tällaiset vokaalipitoiset stylekipaleet toimivat hyvin, koska niissä on tietynlaista balanssia. On kyllä komea biisi!

10. Blümchen - Kleiner Satellit (Piep, Piep) (NKO)


Lista on hyvä lopettaa happy hardcoreen. Kuten NKO sen hienosti sanoi: "Yksi asia johti toiseen ja tässä sitä taas Blümchenia kuunnellaan". Niin käy joskus.

BONUS: Pink Elephants on Parade (djJack remix) (Lizsen)


Tämä on bonus siksi, koska se on minun linkittämä. Tälle repesin kyllä kympillä!

***

Toivottavasti listalta löytyi perjantaietkoillekin sopivaa musiikkia! Kannattaa tosiaan tulla mukaan keskusteluun Discordin puolella, tai ainakin käydä tykkäämässä blogin FB-SIVUSTA. Kuten aina, aiheita saa ehdottaa. Teen mielelläni esimerkiksi haastatteluja skenevaikuttajista, hypetystekstejä uusista biiseistä tai albumeista ja artistienylistysartikkeleita. Kiitos kaikille lukijoille! -Lissu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti