perjantai 4. marraskuuta 2016

Markus Schulz ja kirpeät pakkaset

Mitä?
Kuuluisuuksien kuuluisuus.

Hype:
Saksalais-amerikkalainen Markus Schulz (toiselta artistinimeltä Dakota) on tehnyt aivan loistavan uran, joka jatkuu yhtä hyvänä läpi vuosien. Hän on yksi tunnetuimmista konemusiikin nimistä. Valitsin Schulzin blogin aiheeksi, koska ihastuin hänen musiikkiinsa jo monta kuukautta sitten. Tarvitsin silloin surumielistä EDM:ää kuunneltavaksi, ja löysin muutaman tutun kautta Markus Schulzin musiikin. Schulz aloitti uransa jo vuonna 1990 ja on tehnyt aivan älyttömän määrän sinkkuja ja muutaman albuminkin. Hän on tehnyt paljon radiohommia (mm. Digitally Imported), keikkoja ja tuottamista. Uusimpana projektina hänellä on Ferry Corstenin kanssa perustettu uusi yhteistyön hedelmä New World Punx.

Markus Schulzista tulee ensimmäisenä mieleen viime talvi, jolloin oli kirpeät pakkaset, paljon lunta ja pimeät illat. Kuuntelin artistia silloin päivittäin, ja laitoin parhaat biisit repeatille. Nyt muutaman kuukauden paussin jälkeen nuo pakkasilmat tulivat takaisin muistiin. Jälleen kerran esimerkki siitä, kuinka musiikki vie takaisin menneisyyteen, vaikkakin vain muutaman kuukauden verran. Schulzin biisit olivat silloin oivallista taustahälinää kirjan kirjoittamiselle. Muistan jopa, missä kohtaa kirjaa olin, kun näitä kappaleita kuuntelin.

Mutta mitä Schulzin musiikista? Genrenä hänellä on trance ja muu sen kaltainen. Hänen melodiansa ovat todella tarttuvia ja jäävät takuulla päähän soimaan. Schulz on tehnyt yhteistyötä aivan loistavien vokalistien kanssa, jotka tuovat monipuolisuutta artistin kokoelmin. Suurin osa hänen kappaleistaan on lyhyempiä, kuin monet trancekappaleet, mikä ei välttämättä ole huono asia. Näin kappaleet sopivat paremmin radioon soitettavaksi.

Kaikenkaikkiaan Schulz on sellainen artisti, jota jaksaa kuunnella pitemmänkin tauon jälkeen. Hänen musiikkinsa mukana tekee mieli laulaa, vaikkei sanoja tuntisikaan. Tässä siis muutama kappale, jotka omasta mielestäni ansaitsevat tulla jaetuksi suuremmalle yleisölle.

TOP3:

Markus Schulz - Tempted

Vähän surkea video tällä kertaa, mutta eiköhän se joidenkin makuun ole. Melodia on yksinkertainen, mutta jollain tapaa lumoava. Äänenä kappaleessa on Sarah Howells. 

Markus Schulz - Nothing Without Me

Jälleen kerran tarttuva melodia ja ihana tunnelma. Jotenkin tämä kappale tuo nimenomaan sen pakkasillan mieleen. Ihastuttava laulaja on Ana Diaz.

Markus Schulz - Winter Kills Me


Taas hyvin talvinen kappale. Tätä voisi laulaa, kun joutuu kävelemään paukkupakkasilla yliopistolta kaupunkiin. Lauluäänenä on Lady V.

Tässä oli tämänkertainen teksti. Seuraavaa varmaan pukkaa pian, sillä sain taas inspiraation kuunnella uutta ja innostavaa konemusiikkia! Lissu kuittaa, laittaa pupunkorvat päähän ja lähtee klubeilemaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti