torstai 9. tammikuuta 2020

Top 10 Trance Vol. 1

My Raven vuosi alkaa räväkästi uudella listalla, johon olen kasannut vuosien saatossa soittolistalle päätyneitä trancekappaleita. Yritin katsoa, ettei mitään näistä ole mainittu blogissa jo aiemmin! Osa näistä on minulle tutumpia kuin toiset, mutta ai että miten ihanaa oli tutkia YouTuben trancelistaa, johon olen kelpuuttanut vain kaikkein parhaat raidat. Toivottavasti tekin tykkäätte! Kappaleet eivät ole missään paremmuusjärjestyksessä. Tässä siis Lissun top10 trancet:

1. Ferrin & Morris - Pacific (Original Mix)


(Laitoin tämän ensimmäiseksi, koska siinä oli nätein kuva...) Hieno raita heti alkuun! Pakko myöntää, että nämä artistit eivät ole minulle ollenkaan tuttuja. Pitää varmaan tutkia lisää joskus. Näin niitä uusia musiikkituttavuuksia syntyy! Biisissä on pehmeää ja kirpeää saundia samanaikaisesti, mikä luo hienon balanssin. Nimen perusteellä tämä olisi sellaista valtamerimusiikkia. Vähän niinkuin lentäisi meren yllä tuhatta ja sataa. Ainakin sellainen mielikuva minulle syntyi!

2. Talla 2XLC feat Skysurfer - Terra Australis (Jorn Van Deynhoven Remix)


Yksi ensimmäisistä YouTubelistalle päätyneistä, minkä vuoksi raita on minulle erittäin tuttu. Eeppistä tavaraa! Mutta mitä voikaan odottaa, kun kaksi supernimeä Talla 2XLC ja Van Deynhoven työstävät samaa teemaa? Megalomaanista mestaruutta. Tämän melodia on kuin jostain koko maapallon kansallishymnistä. Olen kuunnellut tätä jo vuosia, enkä aio ihan heti lopettaa.

3. WaveTraxx - A New Day


Vähän erilaista tunnelmaa tähän väliin. Jotenkin tästä tulee mieleen 90-luvun happy hardcore. Kuvitelkaa vaan, miten upea tämä olisi vähän nopeampana! Nuo vokaalit ja tuo melodia. Jostain syystä en ole tätä kovin usein kuunnellut, mutta tilanne korjataan nyt. Olen varmaan vain lisännyt tämän listalle jonkun mixtapen kautta, mutta onneksi löysin sen tätä tekstiä varten. Nupit kaakkoon!

4. Photographer - Airport (Original Mix)


Tämä on varmasti yksi minun kaikkien aikojen suosikkitranceista! Tykkään kuunnella tätä varsinkin junassa ja bussissa matkalla kohti seikkailua. En tiedä mikä taika tästä tekee niin sieluakutkuttavan, mutta on tuo teema vaan niin herkullinen! Tästä on myös olemassa hieno versio, jossa Armin van Buuren on lisännyt kivat vokaalit täydentämään biisiä. Armin van Buuren - Shivers vs. Photographer - Airport (Armin van Buuren Mashup)  Molemmat ovat helmiraitoja, mutta kyllä tässä originaalissa on jotan ihanan minimaalista.

5. David Gravell - Melbourne (DRYM Extended Remix)


Yksi eniten kuunnelluista YouTubebiiseistä. Tässä on jotain perkussiivista heti alusta lähtien! Jokin hieno koukku tässä on, että tulee laitettua helposti repeatille pyörimään. Sellainen koukku, että kun kuuntelee listaa alusta alkaen niin tämän kohdalla täytyy pysähtyä hetkeksi nauttimaan euforiasta.

6. Matt Bukovski & A.R.D.I. - Monsoon (Extended Mix)


Jälleen kerran näitä tunteikkaita itkubiisejä! Mutta ei niissä mitään vikaa ole - päinvastoin. Matt Bukovski on niitä artisteja, jotka ehkä tarvitsivat oman artikkelinsa.  Pitänee lähiaikoina tutustua herraan vähän paremmin! Jos muutkin biisit ovat tällaisia tasokkaita sadepäivän pelastajia, niin ei muutakun kirjoittamaan. Linkatkaa johonkin näkyville, jos tiedätte muita artistin kappaleita.

7. Mark Sherry - The Pillars Of Creation


Yksi listan suosikeista. Huikeaa avaruustrancea! Heti alussa massiivinen biitti johdattaa sisälle kappaleeseen. Inspiraationa on käytetty pillars of creation on yksi kauneimmista valokuvista, mitä olemassa on. Samplena on puhepätkä eräästä minulle tutusta dokumentista. Oli hieno hetki tajuta se ensimmäisen kerran, kun kuulin tämän! Linkki dokumenttiin löytyy TÄSTÄ. Avaruus sopii trancen muusaksi aina, sillä se on samaan aikaan minimaalinen ja massiivinen paikka. Ei siis ihme, että tämäkin toimii niin hyvin.

8. Menno de Jong - Ananda (Sean Tyas Remix)


Täytyy myöntää, ettei tämä Menno ole minulle yhtään tuttu nimi, mutta Sean Tyas taas sitäkin tutumpi! Tässä on vähän samanlainen fiilis kuin Airportissa. Ei siinä mitään väärää! Jos jokin tyyli toimii niin sitten se vaan toimii. Tyasilla on kyllä kultainen ote näiden remixien (ja tietysti originaalien) kanssa. Tämä melodia taisi olla klassikko jo syntyessään. Koukuttavaa!

9. Factor B - Sacrosanct


Aika eeppinen raita! Tämä on hiljattain YouTubelistalle lisätty, joten kappale ei ole minulle kovin tuttu, mutta nyt kun sitä kuuntelee pitkästä aikaa niin onhan tämä aika kova. Massiivinen voisi olla kuvaava termi. Factor B on minulle kyllä nimenä tuttu jo entuudestaan, mutta pakko varmaan ruveta tutkimaan enemmänkin hänen tuotantoaan. Ettei vain vahingossa mene tällaisia helmiä ohi!

10. John O`Callaghan ft. Audrey Gallagher - Big Sky (Original)


Loppuun vähän vokaalirikkaampaa musiikkia! Tutustuin tähän itseasiassa HC-remixin kautta. (LINKKI) Hieno kappale sekin, mutta on tämä alkuperäinen aika nätti. Tämä on juuri sellaista kummitustalomusiikkia, sillä lauluääni on aavemaisen kaunis. Lisää kauniita naisääniä löytyy myös vanhasta tekstistäni Top 10 Naisäänet.


***

Siinä piisaakin kuuntelemista loppuillaksi! Jos mieleen tulee muita hienoja biisejä, niin linkatkaa tänne kommentteihin tai blogin FB-SIVULLE! Keskustelu jatkuu tietysti myös Discordin puolella (linkki sivupalkissa). Tulkaa ihmeessä juttelemaan hyvään seuraan! Lissu kiittää ja kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti