tiistai 31. joulukuuta 2019

Happy New Yearave 2020

On aika!

Vuosikymmen on vaihtumassa, kun erittäin tapahtumarikas 10 vuotta on jälleen kerran ohi ja seuraava on aluillaan. On asuttu Jyväskylässä ja Tampereella ja hommattu ihania ystäviä klubien sisä- ja ulkopuolelta. Toki tässä ollaan taas 10 vuotta vanhempia, mutta ikähän on vain numero, jonka voi tanssilattialla hyvällä omallatunnolla unohtaa. Meno ei hidastu, vaan kiihtyy! Odotan innolla, mitä seikkailuja seuraava vuosi tuo mukanaan.

Yksi uudenvuoden perinteistä on tietysti DJ Meken vuosittainen Happy New Yearave -setti, joka maustaa jokaisen uudenvuodenpippalon pippuriseksi. Happy hc on niitä genrejä, joita aluksi kuunteli salaa muulta maailmalta. Se oli sellainen guilty pleasure -genre. Nyt voin kuitenkin tyytyväisenä ilmoittaa, että nautin tällaisesta musiikista yli kaiken. Tällaista kun pääsee mestoilla tanssimaan niin se on erityistä herkkua. 

Linkki settiin löytyy tästä: DJ Meke - Happy New Yearave 2020Mutta mitä happy hc oikeasti on? Kysyin Mekeltä, ja Meke vastasi:

Kerran vuodessa teen Happy New Yearave nimisen mixtapen joka ilmestyy vuoden viimeisenä päivänä. Idea tähän syntyi vuonna 2004 kun yksi fani sanoi että minun pitäisi tehdä iloista reiviä sisältäviä mixtapeja. Siitä se sitten lähti. Seteissäni on happy reiviä, reiviä, happy hardcorea, hard trancea ja jopa eurodancea. Pohjimmiltaan nopeata ysäri konemusiikkia missä on positiiviset vibat.

Omasta mielestäni sana ”happy rave” viittaa Keski-Eurooppalaiseen nopeatempoiseen, iloiseen reivimusiikkiin jota tuotettiin 90-luvulla (varsinkin Saksassa ja Alankomaissa). Happy raven kulta-aika sijoittuu 1994 – 1996 vuosien välille.

Interactive - Forever Young (1994) ja Marusha - Over The Rainbow (1994) megahitit siivittivät happy reivin lentoon ja kyseistä genreä tuotettiin suuria määriä ja monet vanhat klassikot aikaisemmilta vuosikymmeniltä coveroitiin happy rave muottiin.

Briteissä 90-luvun alussa syntyi UK hardcore genre joka eroaa happy rave musiikista mutta monesti sanaa happy hardcore käytetään yhteisesti niin Britti kuin Keski-Euroopan (ja varsinkin Alankomaiden) iloisesta ja rankasta konemusiikki tyylistä.

Tässä listausta muutamista albumeista mitkä ovat vaikuttaneet suuresti musiikkiin mitä kuuntelen ja soitan ja tietty miksi rakastan happy reiviä:

Marusha - Raveland (1994)
Perplexer - Acid Folk The Album (1994)
RMB - This World Is Yours
Scooter - ...And The Beat Goes On! (1995)
Dune - Dune (1995)
Mark' Oh - Never Stop That Feeling (1995)
Das Modul - Musik Mit Hertz (1995)
Tokyo Ghetto Pussy - Disco 2001 (1995)
DJ Paul Elstak - May The Forze Be With You (1995)
Charly Lownoise & Mental Theo – Charlottenburg (1995)
Blümchen - Herzfrequenz (1996)

Ja jos haluat kuunnella happy rave musiikkia niin sille löytyy oma radiokanavakin:

Huh! Setti täynnä 90-luvun helmeilyä. Foreeeever young! Setissä oli paljon myös sellaista materiaalia, jota minäkään en ollut aikaisemmin kuullut. Se jää varmasti soimaan loopilla loppupäiväksi. Jos teillä lukijoillakin on tänään jonkinlaiset kekkerit, niin laittakaa ihmeessä soimaan. Kiitos Mekelle hyvän mielen setistä! Perinne jatkukoon myös seuraavat 10 vuotta.

Keskustelu jatkuu blogin ja FB-SIVUN lisäksi myös My Raven DISCORDISSA, jossa on hauskaa jutella muiden konemusiikki-ihmisten kanssa. Tulkaapa siis kanavalle hengailemaan! Linkkejä löytyy blogin sivupalkista. Hyvää uutta vuotta ja vuosikymmentä rakkaille lukijoilleni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti