torstai 1. kesäkuuta 2017

Mike Foyle ja sointujen taikaa

Mitä?
Klassikkoa klassikon perään tuottava artisti.

Hype:
Tutustuin tähän artistiin aivan liian myöhään, mutta mikäs siinä. Parempi niin kuin ei ollenkaan! Etsin kuukausia sitten biisejä Top 7 Teemana Piano -listalle, ja luonnollisesti törmäsin useampaankin Mike Foylen raitaan. Sydämeni suli välittömästi, ja minusta tuli jälleen kerran pikku fanityttö. (Rakastan siltikin Heatbeatia eniten...) Annoin Mike Foylen muhia mielessäni, kunnes nyt päätin tehdä hänestä kirjoituksen. Toivottavasti joku muukin löytää tämän listan kautta "uutta" trancea kulutettavaksi. Lainausmerkkejä käytin siksi, koska listaamani kappaleet ovat aikamoisia klassikoita.

Mike Foyle on englantilainen tuottaja ja DJ, jolla on valtavan hieno tausta musiikin parissa. Hänen instrumenttinsa on viulu, ja jotenkin samaistun häneen, sillä minullakin on tausta klassisessa musiikissa. Mike Foyle on myös minua vain muutaman vuoden vanhempi. Armada Music on hänen kotinsa, kuten myös lukemattomien muiden artistien, joista aion vielä kirjoittaa. Foyle on tehnyt keikkaa ympäri maailman, ja hänet tunnetaan monista klassikon aseman saavuttaneista tranceralleista. Suomen keikoista en ole varma... Onko joku lukijoista ollut Foylen keikalla? Laittakaa tästä kommenttia tekstin alle.

Mike Foylen musiikin tunnelma on ainutlaatuinen. Hän käyttää runsaasti pianosaundeja, joihin tosiaan törmäsin tehdessäni toista artikkelia. Musiikki on sointurikasta ja kaunista. Basso on jykevä ja syvä. Uskomattoman mieleenpainuvat melodiat pakottavat laittamaan biisin toisensa jälkeen looppaamaan koko päiväksi kerrallaan. Foylen tyyli on tietyllä tapaa hennompi ja hienovaraisempi kuin monien muiden artistien. Hänen musiikkinsa ei välttämättä ole suurta jumputusta, vaan melodialla leikkivää ja nättiä. Itse olen löytänyt parikin raitaa, jotka soivat peräjälkeen taustalla, kun kirjoitan blogia tai kirjaa. Jos Foylea pääsisi kuuntelemaan livenä, olisi kokemus varmasti hurja!

Itseasiassa voisin verrata Mike Foylen musiikkia omaan tuotantooni. Itsekin käytän musiikissa rohkeasti sointuja. En halua kehua itseäni millään tapaa, mutta se on yksi syy, miksi rakastuin Foylen musiikkiin niin kovasti. Samaistuminen on aina kivaa. Foyle aloitti konemusiikkiuransa vuonna 2004, ja minä vasta viime vuonna. (Tosin oli meillä pari keikkaa Headcrab Infestationin kanssa ennen sitä...) On aivan ihanaa löytää näitä lahjakkuuksia, jotka säilyvät suosikkeina pitkään! Tässä kuitenkin artikkelin tärkein osio, eli Top 3.

TOP3:

Signalrunners & Mike Foyle - Love Theme Dusk (Mike's Broken Record Mix)

Foylen varmasti tunnetuin kipale. Tämä oli ensimmäinen biisi, jonka artistilta kuulin, ja luonnollisesti ihastuin siihen heti. Voiko kauniimpaa pianomelodiaa olla? Ja kun bassojytinä viimein lähtee liikkeelle, niin voi luoja... Todellinen klassikko! Jos et tätä biisiä tiedä, niin olet yhtä tunari, kuin minä vuosien ajan.

Mike Foyle - Pandora (The Blizzard Remix)

Toinen pianobiisi. Tällä kestää kauan, ennenkuin biisi oikeasti alkaa, mutta onpahan se sitten kaunis! Jousisektio siivittää kaunista melodiaa, joka pian muuttuu pianosta hurmaavaksi synasoundiksi. Jälleen kerran biisi on herkkä ja surumielinen. (IMO parhaat trancebiisit ovat surumielisiä!)

Mike Foyle presents Statica - Blossom (Original Mix)

Tämänhetkinen suosikkini. Samaistun tähän kappaleeseen syvästi, sillä sen soinnutus muistuttaa minua omasta tuotannostani. Kappale on jollain tapaa maaginen, taianomainen ja rauhoittava. Harmillisesti video on vähän hassusti leikattu ja siitä jää puuttumaan alku ja loppu. Tämä romanttinen kappale vakiinnutti paikkansa soittolistallani! Toivottavasti tykkäätte siitä yhtä paljon kuin minä.

Noniin. Kesä on aluillaan, ja ulkona sataa rakeita. Mutta eiköhän se sää tästä parane! Minä alan nyt suunnittelemaan, kenestä mahtavasta tyypistä kirjoittaisin seuraavaksi. Ehdotuksia saa jälleen kerran laittaa joko tänne tai facebookkiin! Lissu kiittää kaikkia lukijoita ja jatkaa Blossomin kuuntelemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti