lauantai 24. kesäkuuta 2017

Top 10 Teemana Animaatio

Tämän listan idea tuli sattumalta mieleen, kun juttelimme isosiskoni kanssa animoiduista musiikkivideoista. Mieleen juolahti sitten useampikin, joten päätin tehdä teeman mukaisen listan! Tässä listassa kaikki biisit ovat enemmän tai vähemmän konemusiikkia. Laittakaapa nupit kaakkoon ja youtube isolle ruudulle!


1. Studio Killers - Ode to the BouncerStudio Killersin visuaalinen puoli on ehdottomasti kunnossa. Päähenkilö Cherry yrittää päästä sisälle yökerhoon, mutta ilkeä portsari ei häntä päästä. Valinnan kanssa oli hieman ongelmia, sillä toinenkin bändin biisi Jenny on erittäin komeasti animoitu. Valitsin silti Ode to the Bouncerin, sillä biisi on minun mielestäni aavistuksen menevämpi.

2. CAZZETTE - She Wants Me Dead


Listan ensimmäinen electroswing. "Söpö" pieni kissa nimeltä Lula hautoo ilkeitä ajatuksia ja haluaisi murhata omistajansa. Biisi on todella tarttuva ja jää päähän soimaan. Tätä kappaletta en itseasiassa tuntenut, ennen kuin törmäsin siihen sattumalta YouTubessa. Se pääsi samantien lempparilistalleni.

3. Caravan Palace - Rock It For Me


Toinen electroswing. Caravan Palacella olisi ollut myös paremmin tunnettu video "Lone Digger", mutta sen tietää niin moni, että halusin laittaa jonkin toisen tähän listaan. Videolla esiintyy myös Caravan Palacen maskotti; iloinen robotti. Tämä maailmannäyttelyyn sijoittuva musiikkivideo on hauskaa katseltavaa.

4. Massive Attack - Atlas Air


Sitten hieman rauhallisempaa biisiä. Synkkään, sotaisaan maailmaan sijoittuva video on tummanpuhuva ja sekava. Mutta sellaista sota on. Massive Attackilta olisi ollut myös toinen animaatio, "Splitting the Atom", mutta koin Atlas Airin olevan ehkä hituisen mielenkiintoisempi.

5. Röyksopp - Poor Leno


Varmasti listan tunnetuimpia biisejä. Pikku olento nimeltä Leno ikävöi kotiinsa pohjoiseen, muttei pääse pakenemaan sellistään. Röyksoppilta olisi myös ollut useampi kappale valittavana, mutta tämä on sen verran hyvä klassikko, että otin sen mukaan. 

6. Justice - D.A.N.C.E.


Tämä biisi on minulle vanha tuttu, mutten aiemmin tiennyt, että sillä on myös musiikkivideo! Kaikkea sitä oppii, kun näitä listoja vääntää. Video on sekoitus perinteistä näyteltyä materiaalia ja animaatiota. Videolla esiintyvien jätkien t-paidat ovat maaginen sekoitus pop-taidetta ja värikästä kuvamateriaalia.

7. Wolfgang Gartner - Redline


Vanha kunnon Wolfgang sai taas aikaiseksi menevän klubikipaleen vuonna 2012. Videolla esiintyy herra itse hienossa urheiluautossa. Tästäkään en alunperin tiennyt mitään, kunnes tutkin muita samankaltaisia listoja googlessa. 

8. Noisia - Machine Gun


Nyt ollaan sellaisen häiriintyneisyyden äärellä, että huhhuh. Eipä tästä voi muuta sanoa. Noisialta olisi ollut myös toinen video, "Exodus", mutta päädyin Machine Guniin ihan vain siksi, koska biisi on minun mielestäni parempi.

9. deadmau5 feat. Chris James - The Veldt


Sitten taas ihan toisiin tunnelmiin. Ihanan virkistävä biisi ja video, joka sijoittuu Afrikan lakeuksille. Tästä tulee aina hyvä mieli! 

10. Slightly Left of Centre - Love the Way You Move


Viimeiseksi laitan kappaleen, josta koko idea listaan lähti. Isosiskoni linkkasi tämän minulle videon takia. Neuvostoliittoteemainen animaatio esittelee maailman parhaita muuveja. Siitä vain ottamaan mallia!

Huh! Siinäpä teille hieman kuunneltavaa ja katseltavaa! Nyt on juhannus, joten laittakaa nämä vaikka juhlien taustalle pyörimään. Hauskaa jussia kaikille, ja toivotaan parempia säitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti