sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Pendulum DJ with MC Verse @ Pakkahuone

Mitä?
Pirummoiset pirskeet linjalla DnB/Dubstep


Missä?
Pakkahuoneen tiiliseinien suojissa/Fat Ladyn neonvalojen syleilyssä Tampereella 10.2. klo 19-04 (huhhuh)


Terveisiä:
Huomasin nämä bileet tuttuun tapaan aivan liian myöhään, kun lippuja ei saanut enää mistään. Ajattelin kuitenkin, ettei Pendulumia kannata kenenkään missata missään olosuhteissa, joten sain kuin sainkin onnellisesti noudettua tapahtumalipun Tammelantorin K-kaupan vierestä täysin ventovieraalta mutta ystävälliseltä nais-ihmiseltä. Täytyy myöntää, että hieman hirvitti lipun käyttökelpoisuus, kun noita pdf-lippuja lienee aika helppo väärentää... Mutta sisään pääsin kuitenkin ilman noloja tilanteita, ja oveltakin vielä olisi ollut mahdollisuus ostaa lippuja hintaan 30€. Pakkahuoneen soittomeiningit olivat alkaneet jo klo 19 Nocomplyn ja Eliot Nessin (soittiko ollenkaan?) biiteillä, mutta itse saavuin paikalle vasta yhdeksän aikoihin.


Pakkahuone on yksi niistä paikoista, joihin olen itselleni luvannut tutustua mahdollisimman pian. Harmitti, kun tutut kävivät "mahtavalla keikalla Pakkahuoneella", ja itselläni ei ollut harmainta aavistusta koko paikasta. Asia on nyt kuitenkin korjattu, ja ihan siistiltä keikkapaikalta Pakkis vaikuttaa. Narikan ja baaritiskien palvelu toimi loistavasti ja järjestysmiehetkin olivat kivoja ja ammattitaitoisia. Ainoa asia, joka jäi harmittamaan, oli baaripöytien pieni lukumäärä. Juomaa piti pitää koko ajan kädessä tai antaa kaverin pideltäväksi, jos vaikka halusi etsiä laukustaan jotain. Tanssiminen oli myös hieman hankalaa tuoppi kädessä, mutta toisaalta lavan edessä ei tällä kertaa pyörinyt raivostuttavaa määrää muovimukeja tai lasinsiruja. Lähellä baaritiskejä olisi kyllä tarvittu pari pöytää lisää.

Nämä Renegaden bileet oli jaettu keskeltä kahtia K18- ja K16-alueisiin. Alaikäisiin ei tullut kauheasti kiinnitettyä huomiota, mutta on kyllä hienoa, että lukio/amis-ikäisetkin pääsevät nauttimaan hyvistä keikoista silloin tällöin. Pendulum on muutaman radiohittinsä ansiosta noussut nuorison suosikiksi ympäri maailman, joten ihan ymmärrettävistä syistä paikalla oli paljon myös teini-ikäistä porukkaa. K16-puolella näytti pikaisella vilkaisulla olevan ihan rento meininki ja siellä oleva väki ainakin sai nauttia keikasta ilman juoppohulluja tai muita ihme örveltäjiä (kun taas K18-puolelta vietiin tasaiseen tahtiin pois puoleksi sammuneita Pendulum-faneja).

Bongasin paikalta varmaan ennätysmäärän tuttuja, joten ilmeisesti kaikki cooleimmat tyypit tietää mihin bileisiin kannattaa mennä! Suurin osa oli ostanut lipun jo pari kuukautta sitten samalle keikalle, kun tapahtuma jouduttiin yllättäen siirtämään kauas tulevaisuuteen. Vanhalla lipulla pääsi kuitenkin sisään, joten toiminta oli ihan reilua Renegaden osalta. Sainpahan itselleni enemmän aikaa tajuta, että ainiin näihinkin bileisiin voisi ehkä mennä.

Ennen Pendulumia soittaneen Rico Tubbsin setti koostui pääasiassa dubstepistä, jota sitten lähdimme fiilistelemään parista edellisistä bileistä tuttujen Hannun, Villen, Teron ynnä muiden kanssa. Lavan edessä oli jo nyt paljon väkeä, joten tanssitilaa ei ollut nimeksikään. Viihdyin tanssimassa kuitenkin aika pitkän aikaa, vaikka paikalla pystyi korkeintaan vähän pomppimaan ja steppaamaan edestakaisin. Pendulumin keikkaa viivästytettiin jonkin verran ulkona olleen Tullintorin pituisen jonon takia, mutta suurin osa oli jo varmaan sisällä kun keikka pääsi vihdoin alkamaan. Tuttuja biisejä tuli peräjälkeen ja lavalla oli MC Versen lisäksi myös komeita/kauniita tanssijoita huivisysteemien kanssa. Parin kipaleen jälkeen lavan etumuksen äänentoisto alkoi olla liikaa herkille rumpalinkorvilleni, joten peräännyin takaisin baaritiskien tuntumaan.

Tässä vaiheessa jono baaritiskille oli mieletön, mutta mikot ja maijat olivat silti iloisilla mielin palvelemassa tilaajia. Äänenvoimakkuus oli Pakkahuoneen takaosissa omille korvilleni parempi, vaikka biisien melodioita oli vaikea erottaa muhevan basson takaa. Takaakin löytyi tanssijoita ja mahtavia x-step-piirejä, joissa kaverit näyttivät toisilleen miten tulee tanssia Pendulumin hittibiiseihin. Keikalla kuultiin niin uutta kuin vanhaakin Pendulumia, muun muassa Blood Sugar, Watercolour, Tarantula ja Set Me On Fire. Materiaalia löytyi siis kaikille vähänkin kyseisestä kokoonpanosta tykkääville. Itse olen enemmän tätä Hold Your Colour -sukupolvea, eikä bändin uusin albumi herätä sen suurempia tunteita, mutta onhan Pendulumin tahtiin aina mukava tanssahdella. Hengailin uuden reiviystäväni Veeran kanssa loppukeikan ja lähdin sitten samantien jatkopaikalle Hämeenkadun Fat Ladyyn.

Pienen jonottamisen jälkeen pääsin sisään jatkoille, jotka oli alunperin tarkoitus tsekata pikaisesti ja lähteä sitten nukkumaan. Hah! Fat Ladyn bileet olivat aivan mahtavat ja vetivät koko paikan aivan tupaten täyteen porukkaa. Paikka on myös ollut Pakkahuoneen tapaan kokeiltavien listalla jo pitkään, mutta sain vasta nyt aikaiseksi lähteä sinne. Hieman mainstreamimman väen suosiossa oleva Fat Lady oli ymmärrettävästi samankaltainen kuin edesmennyt Love Hotel, mutta sisustus oli paljon futuristisempi. Neonväriä  ja villejä kuvioita löytyi joka seinältä, ja mieleen jäivät erityisesti loungen katon mauttomuutta hipovat neon-meritähdet. Tanssimista ja juomista tuli harrastettua sekä päähuoneen että loungen puolella, kun molemmissa soitettiin mieleistä musiikkia. Osaako joku kertoa, soitetaanko Fat Ladyn päähuoneessa useinkin dnb:tä?

10.2. Perjantai tuli kyllä kalliiksi sisäänpääsyjen ja juomien korkeiden hintojen vuoksi (koittakaa pitää mut pois baaritiskeiltä...), mutta kyllä näissä isoissa bileissä pitää aina sillointällöin käydä, ettei tule ihan hulluksi. Tämän vuoden Whiteout jää välistä, niin pakkohan sitä on jotenkin kompensoida tulevaa menetystä! Lisäksi tuli päästyä kahteen tsekattavien listalla olleeseen paikkaan, minkä jälkeen listalle jää vain pienempiä yökerhoja ja baareja + muutama paikka Helsingistä. Ehdottakaa ihmeessä, jos tulee mieleen hyvät bileet missä tahansa! Lizsko kiittää ja kuittaa.

2 kommenttia:

  1. Osaatkos kertoa mikä oli tuo rico tubbsin viimonen kappale? :) tai mistä näitä settejä mahtaisi löytää

    VastaaPoista
  2. En kyllä tiedä! Kannattaa ehkä kysellä Ricolta itseltään :)

    VastaaPoista