sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Spinni15 @ Klubi, Tampere

Mitä?
Koko ilta pelkkää teknoa! = Paratiisi.

Missä?
Tullikamarinaukion Klubilla, 26.11. klo 22-04


Kokemuksia:
Kiitos Spinnille huimista bileistä, ja onneksi olkoon 15-vuotisjuhlien myötä! Häpeäkseni myönnän näin alkuun, että nämä olivat ensimmäiset Spinnin bileet missä olen koskaan käynyt... Otin opikseni ja aion vastaisuudessa seurata vähän tarkemmin tulevia tapahtumia.

Spinni15:n facebooksivuja tarkastellessa tuli sellainen fiilis, että näitä bileitä ei yksinkertaisesti voi jättää väliin, vaikka tiesin jo etukäteen joutuvani lähtemään yksin. Jostain syystä tekno ei ole kaveriporukkani hittigenre, vaikka olenkin sitä yrittänyt mainostaa. Antea lukuunottamatta kukaan ei ole oikein innostunut lähtemään Pikkutiistaille tms. minimalistisen musiikin areenoille. Siksi olinkin aivan innoissani facebook-ryhmän lähemmäs kolmesta sadasta osallistujasta! Kävin ostamassa lipun etukäteen (tuli muuten 50c kalliimmaksi kuin ovelta) ja jäin odottamaan H-hetkeä.

Klubilla ilmeisesti järjestetään paljon myös dnb-bileitä, mutten ole koskaan oikein inspiroitunut lähtemään paikanpäälle kalliiden hintojen takia. Viimeksi kävin kyseisessä paikassa MusTa Ry:n saunaillan jatkoilla, mistä kehkeytyi varsin mielenkiintoinen ilta (tästäkin piti tulla blogipäivitys, mutten kehtaa kirjottaa mitään kokemuksia julkisesti luettavaksi)... Sen jälkeen myönnän vältelleeni Klubia hillittömän rahanmenon pelossa. En myöskään pitänyt baarin normi-illan täysin sattumanvaraiselta kuulostaneesta musiikkitarjonnasta ja vielä sekavammasta väkijoukosta. Spinni15 kuitenkin lupasi koko illan täydeltä hyvää teknoa ja ilmeisesti talon täydeltä hyvän musiikin ystäviä. Lupaukset täyttyivät helposti, ja ainakin omasta mielestäni tarjolla oli aivan erinomaista teknoa ja sadoittain musiikista nauttivia huipputyyppejä. Iso plussa suurelle väenpaljoudelle!

Klubille saapuessani paikalla oli jo paljon porukkaa. Suurin osa istui pöydissä tai seisoskeli tanssilattian reunamilla tarkastelemassa  Phonogenicin toimintaa lavalla. Kävin noutamassa baaritiskiltä aivan törkeän hintaisen siiderin (7€), joka oli aivan liian paljon kalliimpi kuin esimerkiksi Volumessa, Groovessa, Club10:llä tai Senssillä. Siinä vaiheessa taas muistui mieleen miksi en yleensä lähde Klubille juhlimaan, mutta mikäs siinä ollessa kun ei vaan tilaa liikaa juomia!  Olut taisi myös olla kallista, mutta en muista mitään tarkempia hintoja. Note to self: myös kokis on ihan hyvää.

Tanssimassa ei alkuillasta ollut ketään, johtuen varmaan osittain kriisistä videotykin kanssa, jota yritettiin korjata vaikka kuinka kauan. Joku tuntematon sankari kiipeili tikapuilla ja yritti etsiä ongelman juurta taskulampun valossa. Ah, mitä sankaruutta. Tätä katseli ihan mielissään sellaisena alkulämmittelynä. Sitä en tiedä saatiinko videotykki lopulta toimimaan, mutta bileet eivät tosiaankaan siihen kaatuneet. Ensimmäisenä tanssilattialle uskaltautui muutama pariskunta, jotka jotenkin onnistuivat tanssimaan perinteisiä paritansseja teknobiitin tahtiin. Hatunnosto heille, sillä porukkaa alkoi pikkuhiljaa valumaan lähemmäksi lavaa ja lopulta koko tanssilattia oli täynnä. Oli muuten hienon näköistä! Valaistus oli juuri sopivan hämyinen kunnon teknotunnelman saavuttamiseksi ja lava oli mukavan futuristinen. Taustalla pyöri myös pari laservaloa, jotka kieltämättä näyttivät aika makeilta. Tanssilattian väki oli sellaista tummaa, sumuista reivimassaa ja kaikki tanssivat ihan tosissaan. Kiitos ihmiset, olitte ihania.

Vietin suurimman osan illasta parin aikaisemmista kinkereistä tutun tyypin kanssa. Bongattua tuli myös muita tuttuja ja muutama ystävällinen ventovieras, joten sosialisoinnista ei todellakaan ollut pulaa. Yksin klubeilla pyörimisessä on se hyvä puoli, että tulee juteltua uusille ihmisille ja löytää sellaisia tuttuja, joille muuten ei puhuisi ollenkaan. Bileiden ilmapiiri oli muutenkin hyvin ystävällinen ja lämmin, sillä kaikki olivat tulleet nimenomaan teknon perään (= yhtä hulluja kaikki). Tällä kertaa viihdyin itsekin enemmän pöydissä juttelemassa ihmisten kanssa kuin tanssilattialla. Tanssiminenkin oli tietenkin mukavaa, mutta se jäi itselläni valitettavan myöhään yöhön.

Kun sitten vihdoin itse päädyin tanssilattialle, olin tiennyt jo etukäteen, että sieltä pois lähteminen tulee olemaan vaikeaa. Aikaisemmista kokemuksista teknossa on jotain mystistä voimaa, joka saa ainakin minut ihan välittömästi koukkuun. Trance, dnb ynnä muut ihanuudet saavat myös haluamaan lisää ja lisää, mutta teknon vaikutus on jotenkin pelottavan välitön. Acid Kings veti aivan uskomattoman hienon setin, mutta myös muut artistit vakuuttivat. Melkein tuli surumielinen olo, kun päätin paeta paikanpäältä ennen pahinta ruuhkaa narikassa.

Yhteenvetona voisin sanoa että Spinnin 15v-juhlista jäi äärimmäisen positiivinen maku suuhun. Nämä ovat niitä bileitä, mihin haluaa välittömästi seuraavana päivänä takaisin ja päälle lupauksen siitä, että vastaavia tapahtumia tulee lisää. Vetoan nyt Spinniin, että järjestäisivät useamminkin yhtä hienoja pippaloita! Tämä oli juuri se ilta, jota olen tietämättäni kaivannut jo pitkään.

P.S. Tännekään en olisi tullut ilman Anonymousen kommentin "hävytöntä" mainostusta. Laittakaa ihmeessä  informaatiota täällä tai facebookissa kaikista bileistä mitä maa päällään kantaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti