maanantai 14. marraskuuta 2011

Steps SHOCKONE @ Volume, Tampere

Mitä?
Laatu-dnb:tä, dubsteppiä, ihmisiä, tanssia ja juhlaa!


Missä?
Volume, 12.11. klo 22-04


Kokemuksia:
Päätin lähteä tsekkaamaan Volumen Steps-bileet suurinpiirtein edellisenä iltana. Yleensä suunnittelen parin viikon menot etukäteen, jotta ehtii hyvissä ajoin tsempata itsensä erilaisiin meininkeihin. Tällä kertaa spontaanius kuitenkin palkittiin, sillä bileissä oli äärimmäisen hauskaa! Australialainen Shockone oli saapunut nostattamaan Volumen tunnelman uusiin sfääreihin. Itselleni kyseinen nimi oli tuttu lähinnä youtuben kautta, mutta ilmeisesti suuri osa paikalla olleista oli tullut nimenomaan häntä katsomaan. Shockone nosti perinteisen viiden euron sisäänpääsyn kahdeksaan euroon, ja lippuja bileisiin pystyi ostamaan myös ennakkoon Café Europasta. (Huomioikaa, että 8€ on moniin muihin baareihin ihan normaali sisäänpääsy.) Tanssilattian stara ja dubstep-ystäväni Eme kävi noutamassa meille liput ja suuntasimme Volumeen noin 23 aikoihin.

Positiiviset fiilikset alkoivat heti: paikalla oli jo paljonkin ihmisiä! Normaali-iltana Volumeen valuu väkeä pikkuhiljaa vasta puolenyön jälkeen muutamaa hassua bileporukkaa lukuunottamatta. Osa porukasta oli tullut katsomaan Shockonea, osa L.A.O.S.:ia ja osa viihtyi tanssilattialla melkein koko illan putkeen. Paikalla oli ihmisiä muun muassa Hämeenlinnasta ja Helsingistä ja varmaan monelta muultakin paikkakunnalta. Väenpaljouteen saattoi vaikuttaa myös Pendulumin Tampereen keikan (myös 12.11.) peruuntuminen; samasta genrestä kun kuitenkin on kyse. Volume taitaa olla pian jonkin sortin dnb-keskus, sillä paikka sopii täydellisesti kaikenlaisille bassomusiikin ystäville, kuuntelijoille ja tanssijille. Volumessa meininki on tiivis ja intensiivinen, ja tilaa tuntuu olevan enemmän kuin sitä itseasiassa on. Kenenkään ei tarvitse esittää mitään kovaa jätkää/mimmiä, vaan kaikki ovat tervetulleita omina hulluina itseinään. Hulluutta tähän dnb/dubstepin kuunteluun kyllä tarvitaankin...

Stepsin musiikkitarjonta oli nimenomaan sitä intensiivistä dnb:tä. Pöydässä istuessa tuli vain koko ajan suurempi hinku päästä tanssilattialle. Sitten kun tanssimaan pääsi, sai riehua kunnolla, eikä haitannut vaikka vieruskaverit törmäilivät tai lattialle putoili drinkkilaseja. Tunnelma oli niinkuin hevikeikalla tai HC-bileissä. Mikäs siinä ollessa, kun hyvä musiikki soi, tanssiminen on hauskaa ja pystyy unohtamaan muun maailman hetkeksi kokonaan. Lasinsirut ja liukas jäävesi lattialla toki haittasivat keskittymistä hieman, mutta kukaan ei tainnut pahemmin liukastua. Tällä kertaa tanssilattialla oli myös hyvin taidokasta porukkaa, ja muuveja oli ilo katsella. Paikalla oli jonkun verran sellaista perinteistä trancereivaajaa, mutta myös ihan x-steppaajiakin löytyi. Kaikki kuitenkin tanssivat ihan oikeassa rytmissä. Komeita miehiä ja kauniita naisia! Eräskin tyyppi näytti ihan Nelson Brackettilta. (Turha googlettaa, ei ole kukaan ketä sieltä löytyy. Sisäpiirijuttu. Sori.) Jossain vaiheessa tanssitila melkein loppui kesken, mutta siinä mielentilassa mikään ei estä kunnon riehumista. Kannattaa muuten pitää paikkansa tanssilattialla kun sen on kerran saanut. Vesilasin hakeminen voi odottaa.

Shockone veti aivan mielettömän hyvän setin. Hittibiisejä tuli paljon, ja tanssilattian väki nosti melkein joka biisin alussa kädet ilmaan ja huusi jotain tyyliin ooooooiaeaeaeaeaeae! Tämä yleensä viittaa tuttuun kappaleeseen. Artisteista kuultiin muun muassa Skrillexiä, Chase&Statusta, ja muita sellaisia, joita yleensä kuulee di.fm dnb-kanavalla. (Nimistä ei siis mitään tietoa mutta tuttuja biisejä silti). Musiikki oli kuitenkin hyvin tuoretta ja helppoa fiilisteltävää. Meininki säilyi yhtä hienona myös Shockonen setin jälkeen, ja hittibiisejä vaan tippui syliin peräjälkeen. Olen varmaankin vain muutamia kertoja jäänyt Volumeen valomerkkiin asti, mutta nyt oli jäätävä, sillä kaikilla oli niin mukavaa. Päädyin tanssimaan parin Tampereen reiviskenen vakionaaman kanssa viimeisiä biisejä. Kiitos kun haitte mut vielä tanssimaan sieltä sohvanpohjalta! Olisi pitänyt itsekin tuoda lisää porukkaa paikalle. Harmittelinkin jälkikäteen x-step-ystävilleni Antelle ja Olville, että nämä olivat juuri ne bileet missä molempien olisi kannattanut olla. Nii! Ei enään mitään reissuja Pohjois-Pohjanmaalle silloin kun on kovia nimiä Volumessa.

Illan tiivistää hyvin eräs juttelutuokioni tyypin kanssa, joka kertoi olevansa kova death-metallin kuuntelija. Steps oli tyypin ensimmäinen kokemus dnb:stä ja hän oli hyvin positiivisesti yllättynyt. Tällaistako se pilipalikonemusa on? Aijai, kyllä kelpaa näin kovat setit kenelle tahansa. Nyt vain toivotaan että Shockone saadaan toistekin Suomeen!

P.S. Kiitos sille tuntemattomalle, joka pelasti hupparini naisten vessan lattialta ja vei sen narikkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti