keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Pikkutiistait @ Groove Cellar, Tampere

Mitä?
Tuparien jatkot teknolla ja muulla mehukkaalla höystettynä.


Missä?
Groove Bar & Cellar, keskittyen kellarikerrokseen. 8.11. klo 22-04


Kokemuksia:
Jee, tuparit!

Koivistonkylän kylmännihkeä asuntomme jäi historiaan, kun muutimme Anten kanssa Näsinlinnankadulle. Saa onnitella! En voi sanoinkuvailla sitä fiilistä, kun neljän vuoden korvessa asumisen jälkeen pystyy kävelemään kotiin, eikä tarvitse kytätä bussiaikatauluja tai maksaa itsensä kipeäksi taksista. (Yö)elämä helpottui huomattavasti.

Halusin tuparit nimenomaan tiistaille, jotta voisimme jatkaa iltaa Grooven kuuluisiin tiistaibileisiin. Pikkutiistait jatkavat Tuesday Diven perintöä melkeinpä samalla konseptilla, joka ainakin minulle sopii aivan loistavasti. Facebookin tapahtuman mukaan soitettavia genrejä ovat tech house, electronica, psytrance ja techno. Jälkimmäinen oli tuparien teema, joten jatkopaikan valitseminen kävi kuin luonnostaan.

Tekno on edelleenkin yksi ehdottomista suosikkigenreistäni ja omasta mielestäni sitä tulisi soittaa reilusti enemmän myös isommissa bileissä. Ymmärrän toki, että teknon repetitiivisyys ei ehkä kaikkien musiikkimakuun passaa, mutta kyllä sillekin kuuntelijansa löytyy, olkoon sitten minimalismin ystäviä (kuten minä) tai rankasti humalassa olevia reivaajia. (Rankasti humalassa olevat minimalistit ovat pahasta; varokaa - hulluus tarttuu.) Genre pääsee oikeuksiinsa valtavissa, yön yli kestävissä reiveissä, mutta se sopii myös pienemmän skaalan illanistumiseen, joissa välillä istutaan sivussa juttelemassa kavereille ja välillä käydään pomppimassa kun tulee hyvä biisi. Tuparien jatkoille halusin juuri tätä sosialisointiin sopivaa meininkiä, joten Grooven tiistaibileet olivat oikea valinta.

Alunperin tupariporukan tarkoituksena oli lähteä jatkoille siinä kymmenen aikoihin. Kaikilla oli kuitenkin niin mukavaa, että lähtö venyi puolenyön paikkeille. 70% vieraista lähti tässä vaiheessa kotiin, mutta lähdimme silti hyvillä mielin pienemmällä porukalla tanssimaan. Mukana olivat Anten ystävät Teemu ja Mikko + edellisistä kirjoituksista tutut Eme ja Eukka. Taisimme missata pari ensimmäistä soittajaa, joten ainakaan minulla ei ole hajuakaan ketkä kaksi loppujenlopuksi soittivat klo 12 eteenpäin (kertokaa kommenteissa jos tiedätte).

Molemmat tyylit kuitenkin vetosivat sekä minuun että pieneen tupariporukkaani. Teknon hiljalleen kehittyvät biitit sopivat alkuun ja nopeahkot supermielettömät trancerytmit saivat bileporukan pomppimaan. Musiikki oli kuin suoraan suurilta tranceareenoilta sovitettuna intiimiin, matalakattoiseen Grooveen. Itse sain kicksejä enemmän teknosetistä, mutta täytyy myöntää että olin aika vaikuttunut jälkimmäisen soittajan musiikkivalinnoista. Tänne pitää todellakin tulla uudestaan jos samanlainen meininki jatkuu.

Väkeä olisi kyllä saanut olla enemmän.  Jossain vaiheessa huomasimme olevamme yksin koko kellarissa ja saimme maistaa hieman yksityisbileiden meininkiä. Porukkaa tuli jonkun verran lisää loppuvaiheessa, mutta harva kuitenkaan uskaltautui tanssilattialle. Pahoittelen, jos se johtui hieman villiintyneestä tupariporukastamme.

Nyt väki liikkeelle niin saadaan kunnon bileet Grooveen joka viikko! Jos olette lähdössä tiistaina ulos, niin Pikkutiistait on ehdottomasti paras vaihtoehto. Reissu tulee todennäköisesti halvemmaksi kuin suurimmassa osassa tavallisia baareja (2€ sisään, halvat juomat) + Groovesta saa kaupanpäällisiksi salaattitarjoilut (Anten sanoin: kahden euron ilmainen salaatti) ja parempaa musaa kuin missään muualla tähän aikaan viikosta. Jos käytte Pikkutiistaissa niin todennäköisesti haluatte sinne myös uudestaan. Ja jos vähäinen väkimäärä epäilyttää, niin menkää ihmeessä paikalle ja kutsukaa kaikki kaveritkin! Grooven tiistait ovat paras tapa irrotella kuivan arkipäivän lopuksi. Keskiviikkoaamut on sitten peruttu ;)

3 kommenttia:

 1. Btw arvaa oliko kiva huomata aamulla (7.45) keskustassa bussia odotellessa että koulu alkaakin 12.15 eli olisin sittenki voinu tulla jatkoille. Mutta toivottavasti piditte hauskaa munki puolesta. Kuten varmaan/ilmeisesti teitteki.
  Näin sanoo Olvi.

  VastaaPoista
 2. Olvi,
  ensi tiistaita odotellessa!

  Näin sanoo Lissu.

  VastaaPoista
 3. HEI! hävytöntä mainostusta tänne; jos tekno kiinnostaa niin http://15.spinni.org! :)

  VastaaPoista