maanantai 5. joulukuuta 2011

Battle Royale - J-Gear's 30th Birthday Bash @ Mixei, Tampere

Mitä?
Hardcorea, drinkkejä, ystäviä ja tanssia.


Missä?
Nightclub Mixei, Tampere 3.12. klo 22-04


Kokemuksia:
En tiedä odotinko tätä tapahtumaa enemmän pelkän musiikin vai ystävien takia. Olvi sai vihdoinkin miehensä Lontoosta tänne Tampereelle, joten joihinkin bileisiin oli pakko päästä juhlimaan. Battle Royale ajoittautui täydellisesti ja musiikkityylikin puhutteli kaikkia seurueen jäseniä. En ollut koskaan aikaisemmin käynyt Mixeissäkään, joten aina sitä oppii uutta! (Vähän niinkuin edellisen kirjoituksen ensimmäiset Spinni-bileet koskaan.)


Illan ideana oli Battle Royalin veteraanin J-Gearin 30-vuotissyntymäpäivät kakkuineen kaikkineen. Lähdimme Olvin ja Benin kanssa "ajoissa" liikenteeseen (noin klo 23) että saisimme nauttia tuosta täydellisen mehukkaan makeasta täytekakusta. Oli muuten perkeleen hyvää eikä edes loppunut kesken! Olimme varautuneet saamaan korkeintaan kurjat jämät saapuessamme liian myöhään, mutta muistaakseni otin vielä santsin joskus kahden aikoihin. Kakkua pitäisi olla tarjolla kaikissa bileissä tästä lähtien.

Kakun lisäksi myös Mixein tunnelma vaikutti ihanalta. Palvelu oli loistavaa niin narikassa kuin baaritiskilläkin ja baarimikkojen kanssa olisi voinut vaikka jäädä rupattelemaan drinkkien tilaamisen jälkeen. Drinkeistä tuli testattua Nunnannänniä ja Orgasmia, jotka olivat molemmat hyvin makeita mutta kenties tiettyihin tilanteisiin sopivia... Niitä voisi juoda vaikkapa baarin yläkerran tanssihäkissä, jota on muuten pakko päästä kokeilemaan joku päivä! Mixei on varmasti Tampereen ainoa baari, jossa saa vapaaehtoisesti mennä kuikuilemaan häkkiin ja leikkimään tanssitangolla. Samankaltaista kokemusta voi hakea vaikkapa Lontoon Slimelightissa. (Tämän asian unohdin mainita silloisessa kirjoituksessani.)

Mixein alakerta oli omistettu kokonaan musiikille ja tanssimiselle. Lähdimme ensimmäisten drinkkien jälkeen suoraan tanssimaan, koska J-Gearin ja RAF:in biittejä oli yksinkertaisesti pakko seurata tanssilattialle. Facebookin mukaan genre oli "hardgroove", mutta en ole asiaan perehtynyt tarpeeksi lähteäkseni analysoimaan sitä tarkemmin. Hyvältä kuulosti ja porukka oli innoissaan. Mixein alakerta on hyvin hyvin pieni, mutta mielestäni nopeatempoiset tyylilajit kuten HC, junkka ynnä muut sopivat melkein paremmin intensiivisiin pieniin tiloihin. Perus-trance ja -tekno vaativat sitten ison tilan ja paljon porukkaa. Jotenkin tuntuu, että loogisesti tämän pitäisi olla juuri toisinpäin, mutta minkä sitä Lizzu aivoituksilleen voi... Yrittäkää ymmärtää.

Jossain välissä tajusin, että on pakko säästää tanssienergiaa illan viimeisille tahdeille asti. Lähdin takaisin yläkertaan rupattelemaan satunnaisille tutuille ja puolitutuille, toivotin onnea päivänsankarille ja hehkutin etukäteen DJ Meken tulevaa settiä. En tiedä mihin se aika katosi, mutta ilmeisesti olin viihtynyt yläkerrassa ainakin tunnin sillä aikaa, kun tanssikoneet Olvi ja Bencoder humppasivat alakerrassa. Pakko nostaa hattua tälle ihastuttavalle seurueelleni, jotka tanssivat vielä samaan putkeen illan viimeisen setin. Jotenkin kummallisesti yleiskunto nousee huomattavan korkeaksi aina klubeilla! Onko kukaan huomannut samaa ilmiötä? Kokeilkaapa pomppia viisi tuntia HC:n tahtiin kotonanne; ei muuten onnistu. Klubeilla sitä pystyy jatkamaan vaikka kuinka kauan pelkän veden ja kokiksen voimalla. Alkoholistakin saa varmaan jonkin verran energiaa, mutta se yleensä väsyttää enemmän kuin vaikkapa kokis. Toisaalta Riian ja Brothers In Technon setit olivat niin massiivisia ettei niihin voinut olla tanssimatta.

Välillä yläkerrassa ollessani tuli sellainen olo, että nyt pitäisi vaan juosta alas ja tanssia niimmaanperkeleesti! Olin kuitenkin päättänyt säästää energiaa ja niin teinkin. Päädyin tanssilattialle Brothers In Technon setin loppupuolella ja en voinut muuta kuin jäädä askeltamaan koko loppuillaksi. Schranzia pitäisi ehdottomasti soittaa lisää Tampereella! Jos tiedätte tulevista schranz-seteistä niin kertokaa minullekin. Plussaa aivan mahtavasta Resurrection-versiosta ja muista erikoiseen muotoon väännetyistä hittibiiseistä. Taitoa tästä porukasta löytyi ihan mielettömästi.

Illan viimeinen setti oli itselleni se odotetuin UK hardcoren ja happy hardcoren takia. Olen kuunnellut mp3-soittimestani melkein pelkästään happy hardcorea viimeisen vuoden aikana eikä loppua näy. Mitä onnellisempaa, sitä parempaa. Meken setti oli juuri loistavan nopeatempoista! Oikea meininki tosiaankin. Jostain syystä porukka katosi uupuneina Tampereen aamuyöhön ennen kuin koko setti ehti edes alkaa, joten saimme aivan mahtavat "yksityisbileet" seurueellemme. Kiitos henkilökunnalle kun jaksoitte vielä katsella meitä! Kadotin ajantajuni aivan täydellisesti ja luulin tanssineeni noin puoli tuntia siinä vaiheessa kun musiikki loppui ja valot laitettiin päälle. Yhyy! Noh, toivottavasti soittajilla oli yhtä hauskaa kuin meilläkin.

Tässä vaiheessa pahoittelen kirjoituksen lievää myöhästymistä, mutten yksinkertaisesti jaksanut sunnuntaina edes vilkaista tietokoneen ruutuun päin! Täältä tähän, antakaa anteeksi; iso kiitos Battle Royalille ja suuret onnittelut J-Gearille!

EDIT:
http://www.youtube.com/watch?v=gqEI9NalULg
teroheinon hieno video paikanpäältä

1 kommentti: