lauantai 10. joulukuuta 2011

VOID Christmas Party @ Volume, Tampere

Mitä?
Pikkujoulumeiningit drum'n'bassilla ja pipareilla!

Missä?
Volume, 9.12. klo 22-04


Kokemuksia:
Hoksasin että nämä bileet olivat tulossa onnellisesti edellisenä iltana. Olin YO-talolla katsomassa ihanan Laura Moision keikkaa, kun yhtäkkiä mieleen juolahti että "ainiin, perkele!" Äkkiä vaan viestiä Olville, että huomenna lähdetään pitkästä aikaa Volumeen. Nekalan tähtipariskunnan kanssa sitten kokoonnuimme valmistautumaan joulujuhlan viettoon. Karpalovodkan, UFO-shottien ja dnb-fiilistelyn jälkeen suuntasimme urheasti loskassa tarpoen kohti Otavalankatua. Sää oli mitä oli, mutta jotenkin kummasti tieto perillä odottavista bileistä vähensi mielipahaa. Olimme klubilla jälleen kerran ensimmäisten joukossa, mutta porukkaa tuli kiitettävästi paikalle myöhemmin.

Jouluhengen mukaisesti pöydissä oli jaossa pipareita ja narikasta sai ottaa mukaan tonttulakin! Onneksi ehdittiin ajoissa, sillä piparit loppuivat pöydistä aika äkkiä nälkäisten junkka-ihmisten huomatessa ne. Tonttulakit eivät olleet yhtä suosittu ilmiö, ja muutamaa hassua yksilöä (+ artisteja) lukuunottamatta meidän porukka oli ainoa, joka piti niitä jatkuvasti päässä. (Tosin tanssiessa se tiuku piti rasittavaa ääntä niin piti ottaa lakki päästä vähäksi aikaa) Harmillista sinänsä; olisi ollut mahtavan näköstä jos kaikille olisi ollut tonttulakki-pakko! Aika vähän myös näkyi jouluteemaa ihmisten pukeutumisessa. Omakin seurueeni oli tälläkertaa liikenteessä varoitusmerkki-teemalla. Volumen ilmapiiri antaa kuitenkin tilaa kaikille, oli minkä näköinen tahansa! (Tulenarka, haitallinen tai muuten vain vaarallinen ;))

Piparin mussuttamisen jälkeen päätimme ottaa matsin Blasteroids-peliä. Olvi vs. Bencoder. Eeppinen taisto universumin pelastamiseksi ilkeältä ja rumalta alieni-lordilta (nimeä en muista, mutta ruma se oli). Peli oli lähes lopussa, kun pariskunta tajusi kellon lähestyvän kahtatoista ja katosi baaritiskille. Jouduin sitten pelastamaan maailmankaikkeuden yksin... Päästiin kuitenkin viidenneksi parhaalle sijalle! Tulos löytyy nimellä DIB, vaikka oli tarkoitus kirjoittaa LIZ. High Score -listan kanssa mokailtuani juoksin itsekin baaritiskille ja ehdin juuri ja juuri ostaa vielä 3 euron siiderin. Volumessa on siis erityishalvat hinnat ennen puoltayötä, joten paikalle kannattaa tulla ajoissa jo halpojen juomien perässä. Suosittelen tilaamaan fisun, jos tykkää juoda shotteja kaljan kylkiäisenä. Jostain syystä se maistuu paremmalta Volumessa kuin missään muualla, vaikka todennäköisesti tarjolla on täysin samaa settiä kuin muissakin baareissa! Pikkujoulujen kunniaksi tiskiltä olisi saanut myös Volumen jouluglögiä, mutta jostain syystä unohdimme kokeilla tämän herkulliselta kuulostaneen juoman. Toivottavasti sitä on tarjolla myös toiste!

VOIDin residentit Esc, Subsense, Traone ja Mefisto soittivat monipuolista ja tiukkaa bassomusiikkia. Tätä porukkaa on tullut nähtyä aikaisemmissakin VOID-bileissä, ja pakko sanoa että kokoonpano toimii. Päädyimme tanssimaan oman pöytämme vieressä aina kun soi tarpeeksi hyvä biisi. X-steppasimme pitkin tanssilattiaa ja olimme iloisen yllättyneitä siitä, miten porukka lähti tanssimaan rohkeammin kuin yleensä. Varmasti pikkujoulutunnelmat vapauttivat ihanalla tavalla, ja kaamosmasennukseen haluaa tottakai jokainen helpotusta kunnon biiteistä. Electro house ja DnB -setit sopivat alkumeininkeihin ja saivat sykkeen nousemaan ihan kiitettävästi. Oli pakko käydä pihalla viilentymässä, kuten yleensä rankan hyppimisen jälkeen. Breakbeatin ja dubstepin aikana pystyi pitämään taukoa pomppimisesta ja nauttimaan kunnon irrottelusta ja hyvästä seurasta.

Monipuolinen musiikkitarjonta on kyllä hyvä idea mille tahansa klubille. Varsinkin tällainen, jossa tyylilajit kaikesta huolimatta sopivat hyvin yhteen. Missään nimessä en jaksaisi lähteä kuuntelemaan settiä, missä soisi vuorotellen housea, dubsteppiää, teknoa, breakcorea ja dnb:tä. VOIDin setit kuitenkin vaihtuivat mutkattomasti ja pitivät ainakin minunkaltaiseni normi-asiakkaan mielenkiinnon yllä. Isoa plussaa ammattitaidosta. Myös mikkiin höpötetyt motivaatiopuheet pitivät fiilistä yllä, vaikkei huudoista välillä kuullut yhtään mitään. Meininki on kuitenkin aina tärkein, ja se siirtyi joulutunnelmissa myös asiakkaisiin.

Hyvästä mielestä huolimatta jouduimme valitettavasti lähtemään jo kello kahden aikoihin, kun Olvilta loppui patterit. (Ja bileissähän on aina hauskempaa kun Olvi on paikalla.) Olimme kuitenkin tulleet paikanpäälle niin aikaisin, ettei aikainen lähtö tuntunut niin pahalta. Ehdottomasti pitää kuitenkin tulla takaisin Volumeen vielä ennen joulua, jos vaikka sitä glögiä sitten kokeilisi... Lähtekää mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti