torstai 21. huhtikuuta 2022

Musakatsaus Vol. 3

Aivan superhuikeaa että kesä alkaa pikkuhiljaa olemaan täällä! Kesän alkaessa Lissu herää henkiin talviunen jälkeen. Lämmin sää on aivan kuin olisi jossain ihanassa fantasiamaailmassa. Tuli tänään tehtyä kävelyreissu Tampereen keskustaan ja laitoin luonnollisesti kuulokkeet korvaan ja nostalgisen, rakkaan mp3-soittimeni tulille. (Kyllä, käytän vieläkin ikivanhaa mp3-soitinta, ei saa kiusata!) Siinä kun hyvää musiikkia taas kuunteli, niin hoksasin että on tullut taas tarpeeksi hyviä biisejä musakatsausta varten. Oli tarkoitus tulla ratikalla takaisin Tammelaan, mutta eihän minulla ollutkaan nyssekorttia mukana niin tuli kuunneltua musiikkia myös koko matka kotiinpäin! Näitä reissuja tulee sään lämmetessä tehtyä koko ajan vain enemmän. 

Jäätelökausi tuli avattua tänään.

Nyt on luvassa muutamia mixtapeista bongattuja raitoja ja hieman jotain erilaistakin! Valkkasin taas perinteiset viisi biisiä tähän. Nämä ei ole missään tietyssä järjestyksessä, mutta toivottavasti maistuu!

Sean Tyas & Darren Porter - Relentless (Original Mix)


Tämä on tullut jo kertaalleen mainittua Sean Tyas -artikkelissa, mutta se nousi nyt uudestaan pinnalle, kun se tänään pärähti soimaan musalaitteistoon! Yksi kaikkien aikojen lempparitranceista! Piti pari kertaa laittaa pyörimään uudestaan alusta kun jäin niin koukkuun. Näytin varmaan vastaantulijoistakin onnelliselta, kun tämä yhdistyi superlämpimään kevätsäähän. Jotenkin tässä on tietynlaista badass-asennetta ja massiivista trancetunnelmaa. Loppupuolella mukaan tuleva vokaaliulina on aivan täydellinen kirsikka kakun päällä. Tähän tulee todellakin palattua säännöllisin väliajoin. Rakkaus!!

Trancen kanssa on nyt mennyt niin, että kuuntelen oikeastaan jo aiemmin hyväksi havaittuja biisejä omalta YouTubelistalta. Etsinnässä olisi täysin uusi lempparimixtape, joka olisi täynnä kovia tranceralleja. Jos teillä lukijoilla on ehdottaa jotain noin tunnin tai pitempään kestäviä kokoelmia niin linkatkaa! Nyt olisi mielentila juuri sellainen, että tekisi mieli etsiä uutta musiikkia! Tarkennettuna minulle maistuisi aika moderni materiaali. Jotain tosi jännää! Kiitos jo etukäteen.

Dougal & Gammer - Fire In The Sky


Sitten siirrytään happy hardcoren puolelle. Tämä löytyi sattumalta jostain mixtapesta, mutten kyllä yhtään muista, mistä tarkalleen. Joku mixcloudissa se oli. Biisi kun löytyi niin sehän pyöri parikin päivää loopilla nonstoppina! Piti keksiä jotain jonninjoutavaa tekemistä koneella (imgur/feissarimokat), että sai istua ruudun edessä kuuntelemassa tätä täysillä kuulokkeista. Toinen hyvä tekeminen on peli Bejeweled, minkä yleensä laitan taustalle pyörimään, kun kuuntelen esimerkiksi kokonaista albumia tai pitkää mixtapea. Suosittelen kokeilemaan! Huippuaddiktoiva peli. (Steamissa tällä hetkellä hurjassa alessa 1,24€!!!)

Happy hardcoresta kun puhutaan, niin on myös pakko mainostaa TULEVIA BILEITÄ Tampereen Mixeissä. Neonyat saapuvat kotikaupunkiin. Soittamassa muun muassa hyvä ystäväni Mättö Mättö Män, eli sinne siis kaikki kynnelle kykenevät. Minut siellä ainakin tapaa, jos uskaltaa morjenstaa! Näin ne bilehommat taas alkaa koronan hiipuessa. Pääsee kunnolla tassimaan!

Tekneek - I Need You


Tämä löytyi DJ Briskin vanhalta mixtapelta "Happy Hardcore Foundation Volume 2" vuodelta 1999! Latasin esityksen korvaamaan sitä, kun PC:n vaihtourakan jälkeen tajusin, että olin hukannut prosessin aikana minulle erittäin rakkaan Briskin mixtapen vuodelta 1994. Mixtape toimi erittäin hyvin hukatun mixtapen korvikkeena, mutta onneksi löysin sen vanhemman taas uudestaan ja nyt on kaikki hyvin ja minulla on kaksi loistavaa Briskin oldschool -pätkää! Tämä biisi on kyllä aivan huikea! Naisvokaalit toimivat, ja mukana on myös tuollaista ysärihöpötystä, mihin yleensä törmää eurodancessa. 

Mixtapeja kun kuuntelee useaan otteeseen niin muodostuu aina ne lempparipätkät. Tämä on yksi niistä. Ne on sellaisia, että kun lempparipätkän alkubiitit alkaa niin alkaa vähän hymyilemään silleen "JES nyt saa taas nauttia tästä erityisestä jutusta!" Ja parin minuutin ajan asiat ovat aivan loistavasti.

Sub Focus - Special Place


Pitkäaikainen lemppari drum and bassin joukossa. Tähän tuli nyt palattua, kun päätin alkaa opettelemaan itsekin dnb:n tekemistä! (Hyvä vai huono idea? Sen näkee varmaan lähitulevaisuudessa...) Tämä toimii vähän sellaisena esikuvana, että millaista materiaalia olisi huikea tehdä. Eihän omat kyvyt tällaiseen vielä pitkään aikaan riitä, mutta onpahan unelmoitavaa! On kyllä aivan tykki biisi. Sub Focus on muutenkin sellaista, että tulee varmaan hänen materiaaliaan tutkittua syvällisemminkin, että miten sitä junkkaa lähdetään ihan tyhjästä vääntämään! Aina saa haaveilla!

DnB valikoitui minun uudeksi genreksi, koska tiedän siitä kohtalaisen paljon ja nautin erityisesti siitä, kun pääsee klubille tanssimaan sen tahtiin. Saa pomppia kunnolla! Minun musiikista tulee varmaan aika synkkää dnb:tä, mutta saa nähdä miten tämä homma rupeaa oikeasti rullaamaan. Onneksi minulla on ystäviä, joilta voi saada tähän apua. Toivottakaa onnea!

Icona Pop - On A Roll


Loppuun sitten vielä aivan jotain muuta! Tämä on taas niitä biisejä, joita löytyy sattumalta komedialeffojen soundtrackilta! Nyt ei kyllä ole hajuakaan, mikä se leffa oli. Jotkut isot kotibileet siinä oli ja hurjasti juomista ja kommelluksia. (Uskokaa pois, googlettelin tätä kyllä...) Jos leffan aikana kuulee hyvää musiikkia, niin hyvä neuvo on ottaa ylös lyriikoita, mitä katsomisen aikana kuulee. On sitten helppo googlettaa, että mikä se hyvältä kuulostanut biisi oli! Onhan tämä perinteistä poppia, mutta jotain erityistä tässä minun mielestä on. Ei siihen ihmeitä tarvitse, että saa toimivan bilebiisin. Kyllä minä ainakin tällaisen tahtiin bilettäisin ja lujaa! 

***

Siinä viimeisimmät musiikit, mitä on tullut popitettua! Seuraavan katsauksen kasaaminen alkaa taas alusta. Nähdään puistoissa ja terasseilla, rakkaat lukijat! Liittykää myös joukkoon ihanaan Discordissa ja Facebookissa, ettei yhtään postausta mene ohi. Meillä on jo kasassa hieno porukka, johon aina mahtuu lisää ihmisiä. Hyvää tulevaa vappua ja kesää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti