torstai 26. elokuuta 2021

Top 10 Trance Family Finland Vol. 2

 Pari vuotta on vierähtäny ENSIMMÄISESTÄ TFF-LISTASTA, joten aika oli korkea uudelle tekstille! Tällä kertaa kymmenen biisin joukkoon tuli hieno sekoitus vuosituhannen vaihteen saundia ja myös aika uutta raitaa. Olen erittäin tyytyväinen tähän listaan! Paljon tuli uusia lemppareita ja täytyy sanoa, että TFF-porukalla on kyllä todella hyvä musiikkimaku. Kelpaa klassikot ja uudemmat jytkyt biisit.

Jos TFF ei ole vielä tuttu, niin joinaa ihmeessä heidän FACEBOOK-RYMHÄÄN.

 Tässä se kuitenkin on ! Trance Family Finlandin Top10 trancet!

***

1. Art of Trance - Madagascar (Original Mix)


Niklas: Vanha, ajaton klassikko. Monelle Ferry Corstenin tekemä remix on varmasti tutumpi, itselle tämä alkuperäinen acid-vetoisine melodioineen puhdistaa pöydän ja pysyy luultavammin ikuisesti omassa trancen top kympissä.

Listan alkuun taisi tulla biisiä vuodelta 1999. (Toivottavasti pitää paikkansa...) Heti pitää sanoa kiitokset postaajalle, sillä tämä oli aivan älyttömän mielenkiintoinen biisi. Tämä on jollain oudolla tapaa huolettoman kuuloinen kappale, mutta silti kiehtova. Melodia menee sellaisiin sfääreihin, etten ole ennen vastaavaa kuullut.  Postaajan mainitsema Ferry Corsten -remix piti tietenkin kuunnella myös, ja sehän oli todella tuttu ja monta kertaa livenä soinutkin. Remix on tietysti todella paljon tujumpi. Mutta jotakin maagista tässä originaalissa vain on! Tällaista paatunutta muusikkoakin alkoi oikein kiinnostamaan. Hieno homma!

2. Yoshi & Razner - A New Beginning (Extended Mix)


Ville: Vuoden pommitus tähän mennessä

Jännästi tämä alkaa todella tutun kuuloiselta. Melkein hämääntyy, että olenko sittenkin kuullut tämän jo aiemmin. Sitten tajuaa että eihän näin ollut, on vain tosi klassista modernia saundia! Listan kakkoseksi tosiaan päätyi sitten todella paljon tuoreempaa materiaalia, sillä tämähän on ihan uusi biisi! Aavemaiset naisäänet toimivat aina, kuten myös eeppiset puhesamplet yhdistettynä eeppiseen melodiaan. Juuri tällaista kamaa, että porukka menee bileissä ihan sekaisin. Tämä päätyi heti omalle listalle!

3. Extreme Trax - Final Fantasy


Jere: D. Trance 10 kokoelma levyä joskus skidinä tuli ihmeteltyä ja opittua trancea, josta tämä biisi nyt ihan himmeä. Eli minun merkittäviä ensiaskeleitani trancen musiikkiin.

Jälleen vähän vanhempaa raitaa, olisiko ollut vuodelta 1998. Biisi on jotenkin jännällä tavalla melankolinen, mutta samalla tulee sellainen fiilis, että nyt on tunnelma kohdallaan! Itseasiassa minulla oli lapsena sähköpiano, jossa oli täsmälleen sama synasaundi, kuin tässä raidassa. (Sama pätee myös Resurrectioniin...) Nostalgia overkill. Jotenkin tykkään kovasti myös tämän biisin snaresaundista! (Vanhana lyömäsoittajana tietenkin.) Ihanaa, kun näiden listojen kautta tutustuu sellaisiin biiseihin, jotka ovat toisille klassikkoja, mutta itselle täysin uusia!

4. Yves Deruyter - To The Rhythm (Signum Remix)


Jere: ei hemmetti kun piti alkaa tutkia läpi tuota albumia niin onhan siellä

Jereltä toinen, sanoisinko edellisen sisarusbiisi! Aivan IHANA deeppi tunnelma tässä, ainakin alkupuolella. Olen itse myös aikoinani kuunnellut näitä kokoelmalevyjä, joiden kautta tutustui tranceen. Ihanaa klassista trancesaundia tässä. Ja sama kuin #2, niin tässäkin melodia kuulostaa siltä, kuin sen olisi jo aiemmin kuullut. Vähän niinkuin joku vanha kaveri, jota tapaa pitkästä aikaa.

5. Aurosonic & Frainbreeze with Sarah Russell - Tell Me Anything (Original)


Katariina: Aivan ehdoton lemppari <3

Vuosi taitaa nyt olla 2015. Saundi on taas sieltä syvemmästä päädystä. TODELLA ihana laulu! Näitä vokaalitranceja pitäisi oikeasti kuunnella enemmän, mutta niitä ei tule oikein koskaan vartavasten etsittyä. YouTubesta pyörimään joku vocal trance mix? Onkohan tämä Sarah Russell tehnyt enemmänkin ääniä? Laittakaa kommentteihin, jos tiedätte. Ja tottakai kaunista naisääntä tukee tässäkin klassinen pianosaundi. Ja kuten monessa laadukkaassa trancessa, melankolisuuden kautta tulee se onnellinen fiilis.

Whisper softly
Whisper anything to me
To give me hope
To make me feel

6. Queen - The Show Must Go On (XiJaro & Pitch Extended Remix)


Aki: Tää on kyllä todella jees, nää remixit muiden genrejen biiseistä kolisee itelle ainaki ja kovaa! :D

Mahtavia nämä, kun on otettu mahdollisimman kaukana trancesta oleva biisi ja tehty siitä toimiva raita. Tulee samantien mieleen Pink Floyed - We Don't need no Education (Eric Prydz Remix) , johon tutustuin aikoinaan Jyväskylässä trancebileissä. Tähän remixiin on todella hienosti saatu sitä trancen eeppisyyttä mukaan! Ja voin kuvitella, kun tämä soisi jossain isoissa bileissä. Porukka olisi silleen "UIII Queenia!!!" Kädet ilmaan ja laula mukana!

7. Sam Jones - Good Love (Original Mix)


Ilkka: Tää toimii edelleen! Ehkä hotein kickki ja baseline ever <3 Herran Brainstorm on raudanluja myös!

Nyt on terävää saundia! Tästä on pehmeys kaukana. Sointukierto/melodia on aika perinteistä settiä, mutta jotenkin nuo tujut kickit ja bassot tekevät tästä tosi laadukkaan raidan. Tämä taitaa olla vuodelta 2017, joten kohtalaisen uutta materiaalia on. Ja olihan tuo Ilkan mainostama BRAINSTORM pakko kuunnella myös ja olihan sekin kova. Tämä Sam Jones on kyllä sellainen, että pitää tutustua tarkemmin! On itselle aika tuoreen kuuloista settiä nimittäin. Kenties hänestä tulee joskus ihan oma teksti.

8. Amoeba Assassin - Piledriver


Miikka: Joko...

Eletään ehkä vuotta 2000? Tämän biisin tunnelma oli selvä jo alkumetreillä. Tämä on JUURI sellaista musaa, jota kuunnellaan pitkällä junamatkalla, kun ulkona on pimeää ja tekee mieli kuunnella jotain erittäin pitkäjänteistä trancea. (Onnibus toimii vielä paremmin, koska siellä on sisälläkin pimeää.) Miesvokaalit täydentää biisiä hienosti. Niitä saa tavallaan vähän odotella, kun biisi kehittyy niiden ympärillä.

9. Jon Vesta ‎– Gull (Original Mix)


Miikka: ...Tai. Molemmat sellaisia, jos puhutaan objektiivisimmilla termeillä song writing alueella, niin en kummastakaan löydä parannuskohtia.

Miikalta toinen biisi. Nyt on kyllä hieno kehitys alkumetreiltä tuohon, kun biisi "varsinaisesti" alkaa. Tämän aikakauden trancelle on nin tyypillistä, että kaikki saundit ovat niin täydellisesti balanssissa. Oikeastaan tähän käy myös kaikki, jota #8 kohdalla selitin. Ihanaa, että tämä saundi kiinnostaa vielä ihmisiä!

10. Veracocha - Carte Blanche (Ilan Bluestone Remix)


Loppuun vielä vähän lyhyempi pätkä ja futuristinen musiikkivideo. Tämän biisin postasi Juha. Todella uutta materiaalia! Hienoa, että tämäkin löytyi ehdotuksista, sillä olisi muuten mennyt täysin ohi allekirjoittaneelta. Tähän passaisi oikein hienosti myös naisääni, mutta toimiihan tämä ihan hyvin ilmankin. Pakko oli myös etsiä ORIGINAL MIX, josta pidin myös erittäin paljon. Jos remix nappaa, niin varmasti nappaa myös originaalikin! Laittakaa molemmat kuunteluun.

***

Siinä tämänkertainen listapläjäys! Kiitos kaikille osallistujille.

Keskustelu jatkuu näillä työvälineillä.

Kuten aina, ehdotuksia teksteille saa aina heittää. Teen mielelläni listoja, hypetyksiä ja haastatteluja. Hyvää alkavaa syksyä ja arkeen palaamista kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti