tiistai 15. kesäkuuta 2021

Musakatsaus Vol. 1

Päätin nyt ottaa työn alle tällaisen hieman erilaisen kirjoitelman. Tarkoituksena kertoa sellaisesta musiikista, joka mulle on viimeaikoina maistunut. Näitä vois tehdä vaikka parin kuukauden välein! Musiikkia tulee kuitenkin suurkulutettua ihan yhtä paljon kuin ennenkin. Genreistä edelleenkin maistuu eniten trance ja happy hardcore, mutta muutakin on nyt tullut luukutettua. Mielelläni mainostan kaikkea huikeata!

Pullataidetta by Lunitsi

Näin alkukesästä ovat fiilikset olleet aivan katossa. Tämä on juuri sitä aikaa vuodesta, mitä talvella kaipaa. Sitä, kun aurinko tuntuu iholla ja terassin pöydällä lasi kylmää siideriä. Kaikki jotka minut tuntevat, tietävät miten tärkeä kesä on minulle. Mitä kuumempi sää, sitä parempi. Koronarajoituksia puretaan ja porukkaa alkaa pikkuhiljaa valua klubeille. Luonnollisesti tähän aikaan kuuluu happy hardcore ja kaikki muu aurinkoinen musiikki. Striimejä on tullut katseltua nyt useastikin, sillä se tuo kätevästi yökerhon tunnelman omalle työpöydälle. Juhannusta odotan innolla ja sitä, että näkee paljon ystäviä monista eri porukoista ja tuo ihmisiä yhteen. Tässä kuitenkin pari sellaista tubelinkkiä, mitä olen viimeaikoina erityisen paljon kuunnellut!

DJ Brisk - Happy Hardcore Foundation Volume 2


DJ Briskin vanha (1999) ja täysin helmi mixtape löytyi, kun yritin etsiä erästä toista tunnin mittaista mixausta vuodelta 1994. (Valitettavasti sen onnistuin hukkaamaan, kun hommasin uuden PC:n.) Googlen kautta olen hakenut sitä jo monesti, kavereiden avustuksellakin. Ilmeisesti se on niin sanottua hukattua mediaa, jota ei enää mistään saa. Liityin DJ Briskin Discord -servullekin epätoivoisena etsijänä. Eihän sitä mistään enää löydy, mutta ei hätää! Tätä kun on useamman kerran kuunnellut, niin onhan tämä melkein parempikin kuin se hukattu! Juuri samanlaista saundiakin! On hyvä olemassa tällainen pitempi kuunneltava, kun kävelee Tammelasta keskustaan tai muualle vähän matkan päähän. Tilasin uudet kuulokkeetkin ihan vain sitä varten! Huikeat fiilikset huikeasta musiikista!

Flutlicht - Icarus


Tuollainen trancebiisi tuli kuultua hyvän ystäväni EukalyptusDrummerin rumpujensoittostriimistä. (Mikäli kiinnostaa seurata hänen Twitchiään, niin linkki on TÄSSÄ.) Kyllähän Eukalyptus minun musiikkimakuni tietää, ja varmasti myös sen, että rumpucoverit trancesta on ehdottomasti minun tyyppistä kulttuuria. Icarus jäi erittäin positiivisesti mieleen. Nimen kuultua se oli pakko etsiä heti YouTubesta ja lisätä omalle parhaiden trancebiisien listalle, minne vain harvat ja valitut pääsevät. Vanhoista legendoista saa ehdottomasti hienoa inspiraatiota musiikille. Tämä pitkähkö ja eeppinen tranceralli kannattaa kuunnella ihan kokonaan, sillä se kehittyy hienosti matkalla! Aivan täyttä rakkautta koko biisi.

Caravan Palace - Black Betty


Black Betty on varmaan monille tuttu electroswing-biisi, joka on cover Ram Jamin samannimisestä laulusta. Tämä pääsi katsaukseen mukaan ihan vain siksi, että se on ollut karsea korvamato jo pitkään. (Toki sitä voisi olla huomattavasti pahempiakin biisejä korvamatona....) Ärsyttävää on se, kun ei lyriikoita ihan kokonaan muista. Pitää päässä keksiä kaikkia omia sanoituksia, että voi mielessään laulaa tätä. Mutta meneehän tämäkin suoraan jalkoihin (ja käsiin) niin että tekee mieli jorata keskellä olohuonetta! Caravan Palacesta on tässä blogissa olemassa jo pitempikin HYPETYSTEKSTI. OOOO Black Betty plämläläm.

Nora Van Elken - Sumatra


Katsauksen chillout-osuus. Tämä tuli sattumalta vastaan, kun kuuntelin mixausta siivouksen taustalla. Yhtäkkiä piti laittaa tiskiharja sivuun ja katsoa että MIKÄ IHME on näin kaunis melodia! Jotenkin tämä passasi sen hetkiseen tunnelmaan, kun olimme juuri tyttöjen kanssa pelanneet Trine-tietokonepelisarjan loppuun. Vähän samankaltaista musiikkia siinäkin. (Esimerkkinä taidokkaasta pelimusiikista: Trine 2 soundtrackin ICEWARDEN KEEP.) Discordissa oli pakko tägätä ystäväni Lunitsi biisiin, sillä hän oli ensimmäinen, joka tuli tästä mieleen. Ilmeisesti maistui hänellekin. Sumatran videon kuvauksessa sanotaan, että Nora Van Elken olisi "Chill House Queen". Enkä yhtään ihmettele, jos tällaista materiaalia häneltä tulee. Pakko jossain kohtaa tutustua neidon tuotantoon syvemminkin.

The Prodigy - Thunder


Pakkohan tätä on kuunnella ympäri vuoden, mutta varsinkin silloin, kun ulkona on ukkonen eikä vettä siltikään tule. 

Dario Marianelli - Evey Reborn (City17 Remix)


Loppuun vähän omaa tuotantoa. City17 -projektin ensimmäinen valmis biisi Evey Reborn! Biisin taustat ovat elokuvassa V For Vendetta, jonka soundtrackiin ihastuin täysin, kun katsoin leffan pitkästä aikaa alkukeväästä. Genrestä ei mitään hajua. Jonkinlaista nopeampaa electronicaa tämä kait on. Omalla nimelläni tuotettu musiikki on yleensä aika rauhallista ja chilliä, joten tätä oli oikein mielenkiintoista tehdä. Suuret kiitokset J-Gearille, jonka kanssa tämä on toteutettu!

***

Sellaiset biisit tällä kertaa! Tekstejä tulossa paljon lisää vielä tämänkin kesän aikana, kun saan inspiraatioita musiikista nyt todella paljon. Jos teille lukijoille tulee ideoita (esimerkiksi haastatteluun) niin ottakaa ihmeessä yhteyttä. Minut löytää FACEBOOKIN lisäksi My Raven DISCORDISTA, joka on muuten varmasti suomen puheliain konemusiikkiservu. IRL nähdään Tampereen puistoissa ja terasseilla! Hyvää alkukesää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti