sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Top 10 Trance Family Finland

Somettaminen on kivaa. Varsinkin silloin, kun löytää jonkin kivan yhteisön, joka on kiinnostunut samoista asioista. Facebookin suosikkiryhmäni Trance Family Finland on antanut minulle ison läjän uusia biisejä kuunneltavaksi ja muutaman haastateltavankin blogia varten. Päätin siis antaa yhteisölle tehtäväksi listata minulle seuraavan Top 10 -listan kappaleet. Ensimmäiset 10 kommenteissa jaettua kappaletta pääsi siis tälle postaukselle mukaan. Täytyy myöntää, että nyt on helmeä materiaalia luvassa! Tutustuin perinpohjin jokaiseen raitaan ja yritin keksiä jotain sanottavaa jokaisesta. Ja mikäli et ole vielä yhteisön jäsen, niin pääset sivulle klikkaamalla tätä linkkiä!

Tässä siis Top 10 Trance Family Finland!

1. Taival - When World Ends (Original Mix)


Jouko: Tää vaan menee ihon alle ihan joka kohdasta! Ja kun vielä Suomesta pukkaa tämmöistä niin avot :)

Ensimmäisenä vuorossa helsinkiläistä laatutrancea. Kotimainen konemusiikin helmi Taival on saanut aikaiseksi varsin perinteistä saundia erinomaisesti toteutettuna. Kappale saisi omasta mielestäni kestää kauemminkin, vaikka se toimii hyvin myön loopille laitettuna. Tykkään kappaleen taustalla leijuvista aavemaisista lauluäänistä, jotka korostavat ihanaa ja eeppistä melodiaa. Kaikenkaikkiaan erinomainen aloitus listalle. Tämä pomppasi suoraan omiin suosikkeihini!

2. Gareth Emery - Metropolis


Henri: On vaan nii upea hyvän mielen kappale <3

Englannista kotoisin oleva Emery tekee vuosi toisensa jälkeen ajattomia tranceralleja. Metropoliksen saundi on juuri sellaista, mitä kuvittelisin isoihin bileisiin soimaan. Tämä kappale kuulosti omaan korvaan hämärästi tutulta, joten olen varmaan kuullut sen jossain random mixtapessa, joita suurkulutan viikoittain. Tästä sain pienoisen inspiraation kuunnella lisää Gareth Emerya! Ehkäpä jopa saan hype-postauksen kirjoitettua herrasta?

3. Ilse de Lange - The Great Escape (Armin van Buuren remix)Jere: Ei koskaan virallisesti julkaistu (ääretön harmi...) ja aika uniikki. Eikä kyllä tule millään mieleen parempaa julkaisematonta kappaletta!

Heti kättelyssä kuuntelin, että onpa erilainen biisi. Löytyy sellosaundia ja naisääntä ynnä muuta. Mikäli Jeren esittely pitää paikkansa, niin on kyllä tosiaan harmi, ettei tätä ole virallisesti julkaistu. Onneksi kuitenkin ystävämme YouTube mahdollisti tämänkin helmen esittelyn blogissa. Biisissä on mukana runsaasti tunnetta ja melankoliaa. Klassista musiikkia opiskelleena täytyy myöntää, että rakastuin tuohon ihanaan selloon... <3

4. Ferry Tayle & Daniel Kandi - Flying Blue


Minna: Biisi puhukoon puolestaan :)

Alusta asti energinen kappale. Tykkään erityisesti alussa ja väleissä tapahtuvista rummutuksista.  Sellaisia elementtejä pitäisi kuulla enemmänkin trancen piirissä, sillä ne ovat taattu hitti tanssilattian puolella. Tayle & Kandi ovat onnistuneet kehittelemään biisin, joka saa haaveilemaan isoihin reiveihin osallistumisesta. Tästä tulee hyvälle mielelle!

5. Dart Rayne & Yura Moonlight with Sarah Lynn - Silhouette (Allen & Envy Remix)


Lisää kaunista naisääntä tarjolla! Tämä nousi yhdeksi ehdottomista suosikeista tällä listalla. Juuri tällaista trancen pitääkin olla: Hieman melankolista, mutta silti hyvää mieltä tuottavaa. Taustalla pauhaavat jousisaundit vain korostavat tätä tunnelmaa. Tämän blogipostauksen jälkeen taidan laittaa tämän loopilla taustalle ja pelata Bejewelediä kunnes kyllästyn. (Peli on aivan paras musiikin kuunteluun, sillä siinä ei tarvitse ajatella yhtään mitään. Voi vaan keskittyä trancerakkauteen! Suosittelen.)

6. Gaia - Tuvan


Suvi: Niin lohduttoman lohdullista.. Ja kaikkea siltä väliltä!

Tämä on niitä biisejä, joissa kuulee selkeitä vaikutteita klassisesta musiikista. Mutta milloinpa se ei toimisi? Suvi kuvaili tätä biisiä oikein hyvin. En itse osaisi kuvailla paremmin. Tässäkin biisissä on naisääntä, tosin ei sanoituksella varustettua. Eipä niitä lyriikoita aina tarvitse. Antaa melodian puhua puolestaan!

7. Solis & Sean Truby - All We Have (Original Mix)Tämä on taas sitä isoa saundia minun mielestäni. Näin listan loppua kohden biisien kesto alkaa pidentymään. Onneksi tämäkin kappale alkaa olla aika pitkä, sillä siihen jää koukkuun! Juuri tällaista trancea yleensä etsin, kun suurkulutan erilaisia mixtapeja ja nappailen niistä suosikkikappaleeni omalle YouTube -listalleni. Teen yleensä niin, että etsin mixtapen, jossa on lueteltu soivat biisit. Jos joku hyvä ralli tulee vastaan, niin napsin sen samantien muistiin.

8. Lostly - Came Here To Forget (Extended Mix)


Armi: Vuoden kovin julkaisu omaan makuun :)

Tässä kappaleessa avainasemassa ovat kipakka lead ja jykevä bassokuvio, joka oikein korostuu biisin loppupuolella. Listan edellisen tapauksen kanssa tämä on samalla linjalla. Trancea, jota jatkuvasti etsin lisää. Tällaista saundia ei voi olla liikaa, ja onkin mukavaa, että vielä nykyäänkin osataan tehdä laatukamaa.

9. Outer Pulse - Vixen (Pt. I & II & Solarstone Extended Retouch)


Ilkka: Mukava kevyehkö ralli. Ei ookkaa niin tiukkaa ku yleensä laitetaa :P

8-minuuttinen mestariteos. Ilkan sanojen mukaan tämä on todella hieman herkempää saundia, mutta silti isolla tavalla. Biisien pidentyessä mieleen tulee montakin mielipidettä. Tykkään pitkistä tranceralleista, koska niihin voi uppoutua täysin melodian ja jumputuksen kehittyessä jatkuvasti kohti loppua. Toisaalta myös lyhyet kappaleet ovat kivoja, koska niissä yleensä hypätään nopeammin ns. "kliimaksiin." Ehkä näitä kahta ei voi edes verrata. Kaiken kaikkiaan tämä kappale pääsee jälleen kerran hyvää mieltä tuottavien listalle.

10. Slusnik Luna - Sun (Original Mix)


Tero: Vuonna 2000 julkaistu Suomitrance biisi joka edelleen vuonna 2018 nostattaa kylmiä väreitä tutun samplen tunnistaessaan <3

Listan viimeiseksi kappaleeksi tuli kunnon klassikko. Tämä oli minullekin tuttu teos, vaikken sitä ihan hetkeen olekaan kuunnellut. Kiitos siis Terolle muistin virkistämisestä. Sun on kappale, jossa on monipuolisesti eri saundeja eri osissa. Se myös sijoittuu listalla ns. pitkiin biiseihin, mikä on vain hyvästä tässä tilanteessa. Itse olin 10-vuotias, kun tämä kappale julkaistiin. Luonnollisesti en silloin vielä tiennyt trancesta mitään, mutta tavallaan tämä listan viimeinen kappale on kuin paluu juurille.

Loppuun haluan vielä kiittää listan tekoon osallistuneita ihania ihmisiä, joiden avulla löysin taas montakin uutta suosikkikappaletta! Listaa oli hauska tehdä, ja vastaavia on varmasti tulossa myös muiden facebook-ryhmien avulla. Rave on! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti