perjantai 5. helmikuuta 2021

Rave Forever - Bileet linssin takaa HYPE

 "Kaiken alku ja juuri (hyvässä ja pahassa) on Lahti."

"Raver71 on yli 600. bileen mies. Hän on reissannut ympäri Suomea yli 25 vuoden ajan ja pitänyt tarkkaa luetteloa bileistä ja esiintyjistä. Tämä kirja toimii eräänlaisena ankkurina monelle DJ:lle, tapahtumajärjestäjälle ja kanssabilettäjälle, jotka ovat reivanneet Raverin kanssa vuosikymmenten ajan."

Tässä se sitten on! Ihan omissa käsissä. Alkusivulla minulle omistettu nimmari ESSSSILLE 1.2.2021 Raver71. (Kyllä, neljällä ässällä...) Kansi on tummanpuhuvan tyylikäs. Sivut vaakasuorassa antaen kirjalle valokuva-albumimaisen ulkomuodon. Yksi ensimmäisistä fiiliksistä oli se, miten ihanasti kirja tuoksuu uudelle paperille. Ihan niinkuin olisi Suomalaisessa Kirjakaupassa! Ensimmäiseksi lukija huomaa hienon kuvan, jossa on kokoelma pääsylippuja. Sitten alkaa tarina. Massiivinen kokoelma muistoja, joita melkein tekisi mieli pullottaa huonoja päiviä varten! Kaikenkaikkiaan hieno teos!

Monet muistavatkin, että olen tästä projektista kirjoittanut jo aiemmin (LINKKI), mutta pitihän asia ottaa tarkastelun alle vielä uudestaankin, ihan vain mainostaakseni tätä hienoa urotekoa! Kirjaa on tiivistetty huomattavasti siitä, kun sen digiversiona luin edellistä arvostelua varten. Mielestäni teos on nyt iloisen kompakti pakkaus täynnä hypetystä siitä, mitä me kaikki eniten rakastamme: reivaamista. Valokuvia on joka aukeamalla. Niistä tulee sellainen olo, että kunpa itsekin olisin ollut tuolla. Jotenkin kuvien katseleminen saa aikaiseksi sellaisen tunteen, että ai kun on IHANAA olla osa tätä porukkaa! Kaikki kuvissa esiintyvät henkilöt tuntuvat itselle rakkailta, vaikken heitä olisi aiemmin tavannutkaan.

Jokin lainaus kirjasta pitäisi varmaan tähän laittaa, joten siteeraan itseäni! Sain tosiaan kunnian kirjoittaa pienen pätkän kirjaan. Itse asuin silloin vielä Jyväskylässä, mutta onneksi Raver71 ehti vaihtaa asuinpaikkani Tampereeksi ennen kirjan painatusta. "Hän (Raver71) on vuosien ajan jaksanut kirjoittaa hänelle läheisestä asiasta. Satojen kekkereiden jälkeen hän yhä porskuttaa eteenpäin osallistumalla mahdollisimman moniin tapahtumiin joko bloggaajana tai soittajana. Hänelle kelpaa sekä pienet että suuret bileet. Kunhan on tarjolla hyvää musiikkia, raporttia seuraa perästä."

Aluperäisessä arvostelutekstissä sanoin jotain, minkä haluan vielä tässä toistaa. "Kirja puhuttelee varmasti kaikkia, joilla on pitkä reivihistoria ja joiden mielestä on ihanaa nostalgisoida vanhoja kekkereitä. Se ei pelkästään omakuva, vaan huikea kokoelma muistoja sellaisistakin bileistä, mitkä ovat ehkä jääneet unholaan. Tästähän tulee sellainen fiilis, että en ole käynyt juuri missään, vaikka luokittelen itseni aika ahkeraksi bilettäjäksi." Tämä on mielestäni kirjan isoin pointti. "Olin siellä, ja minulla oli hauskaa."

Tämän kuun alussa pääsin lahtelaisia ihmisiä tapaamaankin, kun teimme DJ Meken kanssa YouTube-haastattelun kirjan kirjoittaja Juha Pietikäisestä (aka Raver71). Reilu puolituntinen rupeama tuntui omasta mielesetä kymmeneltä minuutilta, kun oli niin mielenkiintoista asiaa! Itsekin tässä muutamaan otteeseen puhun, jos haluatte allekirjoittaneen sössötystä kuunnella.


Jossain vaiheessa haastattelua mainitsen, miten lohduttava asia tämä kirja on näin koronan aikakautena, kun bileitä ei ole missään. Yhdessä me tästä selviämme! Tukekaa promoottoreita ja soittajia seurailemalla konemusiikkistriimejä ja jakamalla sitä musiikkia, mitä me kaikki rakastamme!

Mutta mistä tätä herkkua saa?


Sivulla on erinäisiä hintoja erinäisille toimitustavoille, joten sieltä vaan valkkaamaan itselle sopiva vaihtoehto. Tämä on sellainen teos, että sen pitäisi pian löytyä jokaiselta klubittamista harrastavalta henkilöltä!

Keskustelu jatkuu My Raven DISCORDISSA ja uusia postauksia laittelen myös blogin FB-SIVULLE!
Laittakaa tykkäystä ja kommenttia. Hyvää (ja toivottavasti ei liian kylmää) helmikuun jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti