sunnuntai 7. helmikuuta 2021

DJ Meke - Mättö Mättö -sarjan historiikki / OSA 1

Tänään annan puheenvuoron legendaariselle DJ:lle ja hyvälle ystävälleni DJ Mekelle! Kaikenlaista kurjaa on seurannut maailman koronatilanteesta, mutta konemusiikin kuuntelijat jaksavat silti porskuttaa keksimällä uusia tapoja tuoda musiikkia kuuntelijoiden korviin. YleX-radion Mättö Mättö -sarja on facebookkia ahkerasti selanneille varmaan jo tuttu asia. Niitä on tullut jo huikeat 46 kappaletta!  Ideana on luukuttaa mahdollisimman tiiviisti biisijalokiviä lyhyeen aikaan. Tälle tekstille on tulossa myös jatkoa, joten pysykää kaikki kuulolla! Nyt annan kuitenkin kynän Meken käsiin.OSA 1 - SYNTY JA OIVALLUS

Vuosi 2020 on ollut monelle rankka. Minulla se alkoi huonosti koska vasen jalkani murtui melko pahasti liikennetapaturmassa jo joulukuun puolella 2019.

Pitkä sairasloma ja jalan kuntoutus takasi minulle sen että toisinaan olin hyvin väsynyt fyysisesti mutta mielikuvitukseni pauhasi. Paljon aikaa, niin vähän tekemistä, odottamista että jalka parantuisi, liika jalan treenaaminen kuntoutuksessa antoi kerran takapakkia...Ei hyvä, ei lainkaan hyvä, jalka kerää nesteitä niin että oli vaikea kävellä (jos sitä kävelyksi pystyi kutsumaan) saati pistää edes kenkää jalkaansa. Turhautumisen ja hyödyttömyyden tunteiden käsittelyä. Corona uutiset antoivat vuoden alussa ennustuksia tulevista muutoksista...

Eräänä iltapäivänä menin DJ laitteiden luo, ”jamittelin” ja kikkailin erilaisilla biiseillä. Osan biiseistä soitin paljon nopeampina. Muutaman biisin vaihto ja päällekkäin soitto kuulosti melkeinpä live mashuppaukselta. Lisäilin muutamat muut biisit ja vaikka niistä useimmat olivat eri genreistä niin niistä muodostunut kokonaisuus kuulosti hyvältä, punainen lanka oli löytynyt.

Kaikki biisit olivat johonkin ”hard” genreen kuuluvia kuten: Hardstyle, makina, hardcore, UK hardcore, psystyle...

Biisien sovittaminen oikeaan järjestykseen, miksaaminen peräkkäin, toisinaan päällekkäin soittaminen jne. vei oman aikansa. Tein muutaman variaation ja jos jokin kuulosti mielestäni huonolta niin miksasin koko homman uusiksi pienin muutoksin.

Taisi mennä 3-4 tuntia kunnes taiteellinen perfektionisti puoleni oli tyytyväinen kuulemaansa.

Mixtapen pituus oli tasan 5 minuuttia, se sisälsi 6 biisiä ja nopeus 200-208 bpm. Annoin sille nimeksi Mättö Mättö. Nimi juontaa läppään ”Tuleeko tänään DJ Meke mättöä?” mitä muutamat tutut fanini ovat heitelleet jo vuosia sitten.

Hetken mielijohteesta päätin lähettää tuoreen Mättö Mättö mixtapen DJ Orionille joka oli soittanut tekeleitäni ja jopa pyytänyt minua tekemään muutaman XmiX:in YleX radioon aikojen saatossa.

DJ Orionin vastaus tuli pian: ”Nyt on kova! Perjantaille soittoon. Iso kiitos!”

Perjantaina 27.3.2020 ensimmäisen Mättö Mättö jakso tuli eetteristä ulos ohjelman viimeisenä nopeana biisinä ja DJ Orion oli lisännyt otsikoksi ”Turbo 5min!”

- DJ Meke

***

Seuraavaksi tulossa OSA 2 - LUOMISEN TUSKAA. Seurailkaa somessa tätä blogia, ettette missaa yhtäkään tekstiä!

Mutta miten tätä sarjaa voi kuunnella? Mättö Mättö tulee perjantaisin DJ Orionin ohjelmassa, YleX radiosta, noin 21.45 - 21.55 välisenä aikana. Mutta ei huolta, jos vasta nyt hoksaat tämän jutun olemassaolon: Kuuntele YouTubesta aikaisemmat Mättö Mättö jaksot TÄÄLTÄ!

Ja tottakai kannattaa osoittaa tukensa itse pääjehulle: DJ Meken FACEBOOK-SIVU!

***

Näin uuden vuoden kunniaksi etsin myös lisää aiheita uusille teksteille! Laittakaa rohkeasti viestiä, jos haluatte vaikka tehdä haastattelun tai biisilistan meikäläisen kanssa! Kaikki ehdotukset otetaan vastaan. Keskustelu jatkuu näillä kanavilla:
My Raven DISCORD
My Raven FACEBOOK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti