keskiviikko 18. maaliskuuta 2020

Rave Forever - Elämäni bileet ARVOSTELU!

Kirjan kirjoittaminen on haastavaa puuhaa. Vähän kokemusta siitä on myös allekirjoittaneella, mutta noin yleisesti ottaen olen huomannut, että harjoittelu tekee mestarin. Kirjoitushommia Juha Pietikäinen (Raver71) on tehnyt jo vuosikausia, joten pitemmänkin urakan tekeminen oli varmasti aika luonnollista. Raver aloitti valtaisan urakkansa jo vuonna 2015, ja ideana oli kasata yhteen muistelmia erinäisistä bileistä ja kekkereistä, joissa hän on ottanut sadoittain kuvia ja kertonut kokemuksistaan bileblogissaan. Nyt rupeama on vihdoin ohi, ja kirjoja alkaa varmasti pikkuhiljaa ilmestymään suomalaisten reivaajien hyllyihin. Tässä hieman omia mietteitäni opukseen liittyen!


Alkupuolen tekstit keskittyvät puhumaan teemoista "Minä ja..." musiikki, bileet, kaverit, DJt, blogi & bilekuvaus, ja Lahti ja "Mitä minusta ajatellaan?" Raver on kirjoittanut ison katselmuksen siihen, mikä suomalaisen bilettäjän elämästä tekee hienoa. Kirja alkaa kertomuksilla Raver71:n omasta elämästä ja musiikkimaun kehittymisestä. Mielenkiintoista oli hoksata, että minullakin oli hevi/metallitausta, josta joskus teini-iän loppupuolella ponnahdin konemusiikin maailmaan. (Siinä välissä ehdin olla myös kaikenlaista muutakin: hippi, progepelle, cyberpunkkari yms...) Onneksi konemusiikki lopulta meidät molemmat löysi, sillä siitä alkoi Raver71:n huikea ura bilettäjänä, josta todistusaineistona toimii hänen muistelmansa. Kertomuksia oli hienoa lukea, sillä vaikka olen Raverin ystävä ollut jo kauan, ei hänen taustoistaan ole sen kummemmin puhuttu!

Raver on pitänyt hyvin listaa kaikista hänelle tärkeistä asioista, joita löytyy esimerkiksi Nippelitietoa minusta -osiosta. Muistelmissa on myös hieno osio "Best Of" -listauksia, joissa olevia biisejä ja albumeita kannattaa jokaisen tutkia. Materiaalia listassa on sen verran, ettei kuunteleminen varmasti loppuisi kuukausiin! Varsinkin Top 20 Biisit on lista, johon voisin minäkin paremmin tutustua. Raverin musiikkimakuun on minulla syvä luottamus. Kannattaa kirjaa lukiessa tutkailla, mitkä omista suosikeista ovat päätyneet myös Raverin listalle.

Kirja puhuttelee varmasti kaikkia, joilla on pitkä reivihistoria ja joiden mielestä on ihanaa nostalgisoida vanhoja kekkereitä. Se ei pelkästään omakuva, vaan huikea kokoelma muistoja sellaisistakin bileistä, mitkä ovat ehkä jääneet unholaan. Tästähän tulee sellainen fiilis, että en ole käynyt juuri missään, vaikka luokittelen itseni aika ahkeraksi bilettäjäksi. Tarinoita löytyy niin 90-luvun legendaarisista juhlista, vanhasta kunnon Klubituksesta ja nykyisyyden someskenestä, jossa tätäkin tekstiä varmasti tullaan jakamaan! Muutamat kirjassa mainitut tapahtumat ovat sellaisia, joissa itsekin olen käynyt, ja heti tuli hyvä mieli kun nämä hoksasin.

Eräs Raverin rakkaimpia puuhia blogin kirjoittamisen lisäksi on valokuvaus. Kirjan kuvamateriaali on tosi hienoa! Näitä kun katselee niin tekee mieli itsekin lähteä humppaamaan mahdollisimman pian. Pidän myös kovasti kirjan DJ-profiileista ja skeneihmisten kirjoittajaan kohdistuneista mietteistä. (Itsehän myös kirjoitin tähän osioon pätkän!) Kirja loppuu yksityiskohtaiseen luetteloon joka ikisistä bileistä, missä tekijä itse on käynyt. Täältä lukijat saavat sitten bongata, missä bilettäjien tiet ovat mennyt ristiin. Sitten voi tunnelmallisesti takan ääressä muistella että ai miten ihanaa silloin vuonna nakki olikaan! Tämä taitaa olla kirjan perimmäinen filosofia, ja sen se tekee hyvin.Mielestäni jokaisen suomea lukevan bilettäjän kannattaa hankkia tämä biletiiliskivi. Sitä niin toivoo, että jossain vaiheessa olisi itselläkin näin huima reivihistoria. Sitä odotellessa voi uppoutua Raverin maailmaan, jossa puut näyttävät suurelta äänentoistolta, kukat näyttävät olevan värikkäitä reivaajia, ja ilma tuoksuu onnellisuudelta!

(Käykää tykkäämässä mun FB-SIVUSTA!)
(TÄSTÄ liittymään meidän Discord-serverille!)

KIRJAN VOI TILATA TÄSTÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti