keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Haastattelussa PROTUSH

Tammikuun toiseen haastatteluun vastasi tamperelainen tuottaja Protush. Monipuolista konemusiikkia väkertävä artisti on tuottanut materiaalia jo kauan. Itse tutustuin hänen tuotantoonsa vasta tällä viikolla, ja täytyy sanoa, että laadukasta kamaa on. Tässä siis kymmenen kysymystä ja Protush!

1. Mikä oli ensikosketuksesi konemusiikkiin?

Tarkalleen en muista, mutta Daruden Sandstormin ilmestymisen myötä konemusa ainakin kolahti ja kovaa. Siinä samalla myös koin ahaa elämyksen, että musiikkiahan voi tehdä ilman vokaalejakin. 
Ensikosketus oman musiikin tuottamiseen tapahtui joskus 2000-luvun taitteessa, kun sain käsiini Music2000 "softan" Playstationille. Tällöin tosin räpellykseni hädin tuskin muistutti edes hämärästi musiikkia.

Kuitenkin ajan kanssa saatuani kickit ja bassot jonkin näköiseen linjaan, alkoi melko nopeasti se oma juttunikin hahmottua.

2. Mikä on suosikkigenresi ja miksi?

Nuorempana jannuna vastaus olisi tullut kuin apteekin hyllyltä "Trance", mutta nykyään on kovin vaikea yhtä tiettyä genreä nimetä. Konemusiikkimaku on vuosien varrella muutenkin laajentunut melkoisesti ja kuuntelen fiiliksestä riippuen melkein mitä tahansa Chilloutista Hardcoreen. Perus "mainstream EDM" kuitenkin ärsyttää ja väsyttää, joten sitä pyrin välttämään. 

Musiikista pitää paistaa intohimo rahan himon sijaan. Se yleensä näkyy ja kuuluu tuotannosta oli sitten kuinka amatööri tai ammattilainen hyvänsä. Joka tapauksessa kyllä mä itseäni kuitenkin pidän edelleen jonkin sortin "tranceäijänä" jos yksi pitää valita.

3. Kuvaile hieman Tampereen konemusiikkiskeneä.

Vaikea kysymys, koska itsehän olen pysytellyt pienessä kuplassani suht hyvin piilossa muulta maailmalta pelkästään tuottajana. Enemmän tai vähemmän tahattomasti. Olenpa tylsä.

4. Mikä on Tampereen kovin menomesta ja miksi?

Sama vastaus, kuin edelliseen

5. Haaveiletko maailmanvalloituksesta?

Kyllähän tuo tietysti kaukaisissa haaveissa on aina ollut, mutta ei ehkä kovin realistisena tavoitteena. Keikkailua kun en ole ainakaan vielä toistaiseksi koskaan harrastanut, niin lähinnä toivoisin musiikkini pääsevän enemmän esille vaikkapa jonkin ammattilais Dj:n toimesta (ottakaas koppi nyt) ;) Keikkailukaan tulevaisuudessa ei ole täysin mahdoton ajatus.

6. Miten olet kehittynyt tuottajana vuosien varrella?

Alusta asti olen itse opetellut kaiken ja se näkyy varmasti vielä tänäkin päivänä niin hyvässä, kuin pahassakin. Biisit ovat persoonallisia ja meikän saundista/sävellyksistä puhutaan hyvin tunnistettavana. Massasta eroaminen on itselleni hyvin tärkeää ja se näkyy siinäkin, ettei biisejä tule ulos kovin tasaiseen tahtiin. Kyllä sitä melkeinpä jokaisen uuden biisin myötä oppii aina jotain uutta. Teknisen puolen hiomisessa riittää edelleen tekemistä.

7. Mitä tuottamaasi kappaletta haluaisit mainostaa?

Äh, taasko täytyy vain yksi valita. Kyllä mä taidan ton Viime vuotisen Trance biisini Straight From My Heart sit ottaa esille. Kokonaisuudessaan se on yksi eeppisimmistä tuotoksistani tähän asti ja sai kyllä huimasti positiivista palautetta ihmisiltä.8. Minkä youtube-videon haluaisit jakaa? 

Haha, tähän voisin laittaa sitten uusimman rallatukseni, joka taas on ihan eri genreä. Dj Neon ainakin tykkäili tästä kovasti.Soundcloudista löytyy myös Club mix kyseisestä biisistä monien muutosten ja parannusten kera.

9. Jos saisit tehdä yhteistyötä kenen tahansa artistin kanssa, niin kuka se olisi?

Kai mun on pakko sanoa, että Darude, koska hän sai mut syttymään koko skeneen ja 2003 pääsin Villeä jopa haastattelemaan palkintona erään biisikilpailun voiton johdosta. Mahtava mies, joka on tehnyt monen monta erittäin kovaa biisiä!

10. Määrittele termi "tekno".

Mielenkiintoinen kysymys. Lähinnä itselleni tulee mieleen ihmiset, jotka eivät ymmärrä konemusiikista hölkäsen pöläystä, puhuvat siitä "teknona" genrestä riippumatta.

Jos loppuun vielä voi mainostaa niin Facebookista löytyy Artistisivu Facebook.com/protushmusic 
Blogiani löytyy niin ikään Tuiskunen.blogspot.fi Twitteristä tavoittaa (Joskin aika hiljainen mesta meikäläisen osalta) Twitter.com/protushmusic Ja musiikkiani löytyy sivustoilta Mikseri.net/protush -- Youtube.com/protush -- Soundcloud.com/protushmusic


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti