keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Haastattelussa DECION

Tällä kertaa haastatteluun vastasi Tamperelainen Decion. Tätä hyvänä tyyppinä tunnettua DJ:tä olen itsekin ollut katsomassa lukuisia kertoja. Tässä siis Lissun kymmenen kysymystä!

1. Milloin aloitit urasi DJ:nä?

Oikeastaan ensimmäiset kosketukset koko touhuun tuli siinä ylä-asteen paikkeilla 2002-2003 vuosina, jolloinka hyvä ystäväni Tuomas, joka myös soittaa ja tuottaa musiikkia, tutustutti mut Traktor DJ Studio softaan. Sen hetkinen versio Traktorista oli muistaakseni Traktor DJ Studio 2. 

Itse soittimiin pääsin käsiksi joskus 2005-2006 vuosien tienoolla soitellessani paikallisen discon Behringer räkkimikserillä ja Denon tuplapesä cd soittimilla lähinnä Lordin Hardrock Hallelujahia ja muita sen hetken radiohittejä poislukien muutamaa Catscanin corebiisiä :D

Varsinainen ura alkoi 5.12.2007 YO-Talolla Club Resurrection tapahtumassa ollessani edelleen alaikäinen, jossa soitin pääosiksi Hard Trancea, Hard Housea, sekä Freeformia

2. Kuvaile hieman Tampereen konemusiikkiskeneä.

Omasta mielestäni Tampereella on aina ollut hyvä konemusaskene, kokoajan on jossain tapahtunut jotain. Hardimman saundin cross-genre bileitä juhlittiin YO-Talo / Klubi / Senssi akselilla (mm. Club Resurrection, Madwave, Force, FINRG Tour, Club Fury, Harder.fi etc.) 

Viikkobileitäkin on aina ollut vaikka missä mestoissa: Ottopoika/O'haras (nykyään Kulttuurikeskus Maanalainen), Vikkula, Out Of Juice (Nykyinen Ihku) Ruma, Tabu/Club 10, Club Tunneli, you name it.

Kevyemmän, esim. Trancen ja Housen saralla toimivia klubeja on ollut mm. Romancet laternassa,  Club liQuid Rosendahlissa/Apollossa sekä Club One Tanssitalolla, ja Fat Ladyssä pyörineet Stellar City tapahtumat.

Isompia, tuhatpäisiä bileitä Tampereella on ollut lähinnä Pakkahuoneella ja aikanaan silloisella Metro-Auto Areenalla (esim. Housenation ja Tranzexperience)

Nykypäivänä, kun tarjonta, sekä konemusiikin räjähdysmäinen kasvu "EDM-buumin" jälkeen on täydessä kukassaan, löytyy Tampereelta bileitä Pakkahuoneelta erittäinkin useasti, vähintään kaksi kertaa vuodessa, Hiedanlahden sellutehtaan 2000 henkeä vetävästä Kuivaamosta puhumattakaan.

Tässä kysymykseen vastaillessani herähti kyllä leveä hymy korviin, sillä vuosia muistelleena päässäni pyörii satoja bileitä, kymmeniä klubikonsepteja ja tusinoittain eri venueita, jonka myötä voin vaan fiiliksissäni sanoa, että kyllä tää manse on yks suomen konemusiikin kärkikaupungeista! :)

3. Mikä on suosikkigenresi ja miksi?

No voi morjes! Ei tällaseen voi vastata :D Oon aina digannu kaikesta psykedeelisestä ja mystisestä saundista, melodioista puhumattakaan, mutta kai se vähän kausittain vaihtelee: Hard NRG:tä tuli diggailtua ja soiteltua sellasen 8 vuotta putkeen, mutta kyseinen genre on vähän menettänyt siihen kuuluvia elementtejään vuosien varrella, niin on jäänyt sen soittaminen- ja kuuntelu vähemmälle.

Trance kun taas on nykyään jopa munakkaampaa kuin Hard Trance, on se vahvasti etusijalla ollut viimeisen parin vuoden aikana, etenkin kun nyt ollaan duunailtu ystäväni Tommin kanssa sellasta
projektia kuin "Nääsville Predators" missä meillä on vahvasti oma tavaramerkkisaundi esillä trancen suhteen. 

Mutta vastaan että kaikki eufoorinen ja psykedeelisempi tasabiitti, mikä luo epätodellisuuden tunnetta ilmoille :)

4. Mikä on Tampereen kovin menomesta ja miksi?

No kyllä se on aina helmeintä, kun Pakkiksella tapahtuu. 

Kun pippalot pidetään mestassa, mihinkä mahtuu yli 1000 henkee enemmän sisälle, kun muihin kuppiloihin Tampereen keskustassa, tietää se kanssareivaajia myös Tampereen ulkopuolelta, ja tietenkin parempia puitteita itse tapahtumalta, ulkomaanartisteja, kattavaa lisätekniikkaa, esitanssijoita etc.

5. Haaveiletko maailmanvalloituksesta?

Oikeastaan en, kyllä sitä varmasti muutama keikka tulee joskus soitettua suomen rajojen ulkopuolelta, mutta se, että istuisi puolet päivästään perseellään lentokoneessa tai muussa kulkuvälineessä tunnin soittoslotin takia ei oikein koskaan ole ollut se mitä haluan. Lisäksi, oon aina ollut vähän marginaalin toisella puolella, en niinkään sillä pinnan yläpuolella. 

Mikäli maailmanvalloitusta lähdettäisiin tässä hakemaan, se vaatisi monilta osin erinäisistä periaatteista luopumista, kuten soittamieni musiikkityylieni radikaalia vaihtoa siihen, mikä isoilla lavoilla tällähetkellä eniten uppoaa. As in "huoraaminen" menestyksen nojalla, ei koskaan ole tullut minulla kysymykseen, ja mikäli maailmanvalloitus sitä vaatii, pysyn mielummin kotona ja soitan sitä musaa mitä rakastan niille ihmisille, ketkä siitä pitää, vaikka kyseessä sitten olisikin pienemmän mittakaavan tanhut olemattomalla promoarvolla. Kavereiden kesken tää touhu vaan on paljon hauskempaa :)

6. Mikä on ollut DJ-urasi paras keikka?

Tätä on tullu kans niin usein mietittyä, ja pakko todeta, että kunhan vaan vetää setin täysiä, niin fiilis on aina kun parhaan keikkansa vetänyt.

Nyt viimevuoden Joulukuussa, kun järkkäsin Decion 10v urapippalot Tampereella, oli ehkä ekaa kertaa itellä oikeesti sellanen fiilis että "ei hitto, nää ihmiset on tullu tänne mun takia, mun bileisiin, ja mää soitan niille mun lempimusaa"

On tullu varmaan soitettua lähes yhtä paljon b2b slotteja, kun solo settejä, ja jos pitää pelkkä oma paras keikkamuisto jostain kaivaa, niin kyllä se on varmaan noi keikat, missä tanssilattialta huudetaan vaan yhteen ääneen "HYVÄ JUHO!!" :D

7. Mitä tulevaa keikkaasi haluaisit mainostaa?

No se keikka on kyllä melkeimpä vielä julkasematonta tietoa, mutta tällähetkellä julkastuista hommista kova ja tarkastuksen arvonen juttu tulee oleen legendaaristakin legendaarisempi 16 Years of FINRG tapahtuma Helsingin Nosturissa, joissa vedetään Nääsville Predators B2B Sam One trance/hardtrance pläjäytys heti illan alkutekijöiks :) Tapahtumassa headlineaa HHC legenda Darren Styles, brittien Freeform päällepäsmärit DJ Solution & Greg Peaks ja tietty suomen kovimmat rankemman konemusan edustajat Sasha F, Proteus, Carbon Based & Alek Szahala jnejne.

Kaikki edullisemmat ennakoliput on jo loppuunmyyty, joten suosittelen hommaamaan sen piletin ennakoon, koska tapahtuma tulee todennäköisesti olemaan loppuunmyyty.

8. Minkä youtube-videon haluaisit jakaa? 

Sellanen dokumenttipätkä kun "Hardhouse Raver Documentary - Ode to hardhouse" mikä käsittelee Hardhouse skeneä kahdenkymmenen vuoden ajalta, Hardhouse legendojen kertomana (haastattelussa mm. Yoji Biomehanika, Lab 4, Proteus, BK, Tidy Boys, Captain Tinrib jne)

9. Jos saisit tehdä yhteistyötä kenen tahansa artistin kanssa, niin kuka se olisi?

No olishan se kiva tehdä vaikka Astrixin ja Lab 4:n kanssa yhteisbiisi ja kattoo mitä siitä tulee!

10. Määrittele termi "tekno".

Tähänkin löytyy melkeimpä kolme vastausta :D Tekno on: 

1) konemusiikista tietämättömien yksinkertainen selite tasabiitille jumputukselle. 

2) Suomenkielinen sana Detroitissa 80-luvun lopussa syntyneestä "techno" musiikkityylistä. 

3) Lähinnä itäeuroopassa ilmaistapahtumissa soiva täysin oma genrensä jonka tempo pyörii keskimäärin 170-200 bpm:n lukemissa jossa on elementtejä Hardcoresta, Ravesta, Junkasta ja nimenomaisesta Technosta ja joka eroaa aivan täysin Detroitista lähteneestä Techno soundista mutta tulee helposti kirjasintyylinsä ja lausumisensa takia sekotettua siihen.


1 kommentti:

  1. Pakko kyllä sanoa, että oman urani parhaat b2b setit on tullut soitettua Decionin kanssa. Ihan hullu meininki joka ikinen kerta, ollaan sitten soitettu täydelle klubille illan viimeisenä aktina tai jossain lanien nurkassa tyhjälle ruokailutilalle aamupäivällä.

    VastaaPoista