keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Scooter - nopiampaa ja lujempaa

Mitä?
THE PAINTED COW

Hype:
Joskus bändit kulkevat mukana vuosien ajan, eikä niihin koskaan kyllästy. Dream Theaterin, Orbitalin ja Prodigyn lisäksi tuohon joukkoon kuuluu saksalainen konemusiikin legenda Scooter! Jo 90-luvun alussa perustettu Scooter on yksi menestyneimmistä konemusabändeistä maailmassa. Siihen kuuluvat herrasmiehet Michael Simon, Phil Speiser ja bändin tunnettu keulakuva H.P. Baxxter. Scooter on erittäin aktiivinen bändi, ja se onkin tuottanut hurjan määrän albumeja ja sinkkuja. Loppua ei ole näkyvissä vielä pitkään aikaan. 

Scooter oli yksi ensimmäisistä konemusabändeistä, joihin rakastuin. Varsinkin 2000-luvun tuotanto on jäänyt mieleen. Opiskelin Tampereen musiikkiakatemiassa, jossa samaan aikaan opiskeli monta Scooter-fania. Bändin tunnetuimmat sinkut ovat jääneet suosikeiksini, mutta muutamaa albumia tuli kuunneltua ihan kokonaisenakin. Uusimpia albumeita olen kuuneelut vain ohimennen, sillä vanhat hitit ovat minulle edelleenkin rakkaimpia. (Esim. Nessaja, How Much Is The Fish ja Logical Song) Musiikki vie minut suoraan Tampereelle ystävien joukkoon! Nämä ihanat Scooter-fanit varmasti tunnistavat itsensä tästä tekstistä.

Alunperin kuuntelin Scooteria ihan läpällä ja se oli vähän niinkuin nolo salaisuus. Nykyään kuuntelen bändiä ihan "oikeasti". Scooterin tuotanto on todellista bilemusaa. Siihen sisältyy vanhaa happy HC:ta, perinteisempää trancea ja (itse keksitty termi) juusto-HC:ta. (Juusto-HC koostuu mielettömästä korvamatoja tuottavasta meiningistä ja juustoisista vokaaleista.) Scooteria ei voi ottaa kovin vakavasti, mutta se bändissä onkin parasta. Musiikki on hauskaa ja mukaan tarttuvaa! Monet bändin biisien melodioista on lainattu tunnetuista popmusiikin hiteistä. Monille tämä on huono juttu, mutta itse pidän Scooterin menevistä versioista. Bändi tosiaan tietää kunnon bilehitin reseptin!

Scooter tunnetaan keulamies H.P. Baxxterin huikeista vokaaleista. Biisien lyriikoissa on harvoin mitään järkeä, mutta se ei haittaa yhtään. MC-touhujen lisäksi Baxxter osaa myös laulaa ja saa yleisön laulamaan mukana. Scooterin keikat ovat edelleenkin suosittuja, ja se tekee keikkaa myös Suomessa tiuhaan tahtiin. Itse olen jo vuosia halunnut nähdä bändin livenä, mutta kyllä se päivä joskus koittaa. Ennen sitä täytyy tyytyä erilaisten ysärikekkeireiden Scooter-tarjontaan.

Mutta onko juustoinen HC mistään kotoisin? Scooter jakaa mielipiteitä. Monien mielestä se on pelkkä vitsi, mutta minunlaisilleni happyHC-faneille se iskee lujaa. Musiikki sopii sekä kovisteluun, että bilettämiseen. Scooter on minulle rakas bändi, joten omistankin tämän tekstin Tampereen ystävilleni! 

TOP3:

Scooter - Weekend!
Yksi suosikeistani. Alkuperäinen melodia on myöhäiseltä 70-luvulta, mutta Scooter on tuonut sen ihanasti tähän päivään. Tämä kappale on albumilta The Stadium Techno Experience. Weekend on todellinen tanssilattian räjäyttäjä! "Respect to the men in the ice cream van!"

Scooter - One (Always Hardcore)
Tämä kipale löytyy albumilta Mind The Gap. Näyte siitä, että osaa se Baxxter myös laulaa... Ainakin vähän. "Always Hardcore" on Scooterin tunnetuinta filosofiaa. Hieno esimerkki siitä, että Scooter saa myös yleisön mukaan lauluun keikoilla.


Scooter - Am Fenster
Hieman erilainen kappale loppuun. Tämä on Scooterin trancemaisempaa tuotantoa. Am Fenster on minulle tuttu biisi, sillä soitimme siitä huikean sovituksen livebändin kanssa, kun opiskelin vielä Tampereella. Ja vokaalit saksaksi! Melodiassa on jotain kansanmusiikkimaista ja vakavampaa, kuin muussa Scooterin tuotannossa.

Siinä pikainen katsaus Scooterin maailmaan. Muistakaa! Reivatkaa kuin viimeistä päivää noudattaen Scooterin filosofiaa: Nopiampaa ja lujempaa. 

"It's nice to be important, but more important to be nice."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti