keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Haastattelussa RAVER71

Seuraavaksi kymmeneen kysymykseen vastasi hyvä ystäväni Raver71. Tämä kaikille skene-ihmisille tuttu henkilö on kirjoittanut blogia ja valokuvannut jo vuosien ajan raportoiden bileitä ympäri Suomea. Nyt hänellä on tekeillä myös kokonainen kirja, eli saumaa haastattelulle on. Raver71:n työ blogitekstien parissa inspiroi alunperin minuakin aloittamaan Lizsen-blogin. Mutta siirrytään hetimmiten asiaan. Tässä kymmenen kysymystä ja Raver71.

1. Kerro hieman historiastasi. Milloin kävit ensimmäisissä bileissäsi ja missä? Milloin aloitit blogin kirjoittamisen?

Löysin konemusiikin niinkin oudolla tavalla kuin kaverin autossa kannettavalla cd soittimella soittama Quadrophonia – Quadrophonia biisi Lahden pääkadulla kylmänä syksyisenä iltana armon vuonna 1991.

Olen myöhäisherännyt ainakin bileiden suhteen koska ensimmäinen bile kokemus on vasta vuonna 1994 Lahdessa Club16 nimisessä paikassa. Sinä iltana löysin elämälleni tarkoituksen.

Vuodesta 2007 lähtien soitellut DJ keikkoja harvakseltaan keskittyen lähinnä 90-luvun saundeihin enkä biittimiksaa.

Blogin tarina alkoi silloisen Isolehden juhlissa vuonna 2008. Minulta tultiin juhlissa kysymään että kiinnostaisiko ruveta kirjoittamaan blogia? Olin hämmentynyt moisesta kysymyksestä ja totesin että ei minulla riitä taito tommoiseen. Mietin pari päivää asiaa ja totesin että voihan sitä aina kokeilla miten lähtee sujumaan. Kyllä se lähti sujumaan, ensi vuonna blogi täyttää 10 vuotta. Aika menee ihan siivillä.

2. Mikä on suosikki genresi konemusiikin sisällä ja miksi?

Kaikkein lähimpänä on 90-luvun alun breakbeat saundi ja saman ajan rave saundi ehdottomasti. Myös trance saundi toimii. Olen todella suuri Prodigy ja Mayday fani

3. Mitkä ovat olleet elämäsi parhaat bileet?

Niitä on paljon. Ensimmäinen bile vuonna 1994. Impulse bileet vuodesta 2003 aina tuonne 2009 asti. Todella monta Millennium bilettä vuosilta 2006-2015. Scooter keikka 2013 Lahdessa. Tapasin keikan jälkeen bändin. Underworld 2006. Prodigy keikat 2009, 2012, 2015. Chemical brothers 2010. Tässä ensin mieleen tulleet.

4. Lähes kaikki suomen bilettäjät tuntevat sinut. Mikä skenessä on parasta?

Tuo väittämä voi hyvin pitää paikkaansa että ainakin todella moni varmaan tuntee minut ainakin noin ulkonäöltä. Mayday paita on ollut virallinen bilepaita vuodesta 2002 lähtien. Kun paljon bileissä käy niin varmaan väkisin jää tyyppi mieleen. Niin ja aina samanlaisena.

Skenessä parasta... Tutut ympäri Suomen maata. Musiikki. Se yhteenkuuluvaisuuden tunne. Oma fiilis bileissä. Hyvät bileet.

5. Mistä saat energiaa jatkaa kirjoittamista ja kuvaamista vuosi toisensa jälkeen?

Intohimo bileissä käymiseen, siellä kuvaamiseen ja bile blogin kirjoittamiseen sanoisin. Hyvä musiikki bileissä ja kaverit tapahtumissa. Elämäntapa reivaaja taidan olla.

6. Kirjoitat kirjaa. Mistä idea siihen alunperin syntyi?

Kaksikin ideaa joista ekalla kerralla kuulin Proteuksen ohjelmassa ollessani vieraana hän heitti ohimennen että sun pitää kirjoittaa kirja. Silloin en tarttunut syöttiin vielä. Ehkä aika ei ollut kypsä silloin vuonna 2011.

Mutta tuli vuosi 2014 ja eräs keskustelu loppuvuodesta entisen työkaverin kanssa jossa kaveri heitti idean kirjasta ilmoille. Heitti että miksi et kirjoittaisi kirjaa noista vuosista joita olen bileissä viettänyt. Tätäkin projektia piti kypsyttää pari päivää ennen kuin lähdin kokeilemaan miten kirjoitus sujuu.

7. Kerro lyhyesti kirjastasi. Minkälaista sisältöä siinä tulee olemaan? Milloin sen pitäisi valmistua?

Muistelmakirja menneistä bile vuosista 1994-2015. Nippelitietoa tekemisestäni. DJ/Artisti ja bilejärjestäjien historia tekstejä. Kohelluksia vuosien varrelta. Paljon nostalgiaa ja muistoja. Kirja on aikomus saada valmiiksi vuoden 2017 aikana.

8. Mikä on seuraava projektisi kirjan jälkeen?

Ehkä toinen muistelmakirja joka jatkuu siitä mihin edellinen jäi. Pitää ensin saada ensimmäinen kirja ulos. Pitää pienen hengähdystauon ja sitten miettii mikä on seuraava projekti.

9. Minkä youtube-videon haluaisit jakaa lukijoille?10. Määrittele termi "tekno"
Alkuaikoina "teknon" alle mahtui todella paljon konemusiikki genrejä. Alkuvaiheessa koko musiikillinen kokonaisuuteni sillä hetkellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti