perjantai 8. toukokuuta 2020

Karanteeniteksti 2020

Eipä sitä viime vuoden puolella osannut aavistaa, että tästä vuodesta tulisi näinkin jännä. Kevät on jo pitkällä, mutta koronan ilkeä koura pitää maapalloa vieläkin kynsissään. Jos säätiedotuksia ja nykyistä lämmintä säätä on uskominen, niin kesästä on tulossa kuuma, mutta erilainen. Kaikki lätkät, futikset, olympialaiset (voih!) ja euroviisut (voih?) on peruttu. Seinät kaatuu päälle, ja vieraskirjana toimiva seinällä riippuva tussitaulu on surullisen tyhjillään.

Feat. Maukulan Hemuli II

Pubit ja klubit ovat kiinni, mikä tällaiselle tanssihirmulle on aika masentava fakta. Kesästä tulee luultavasti terassiton. Uskoisin, että ulkoilmassa juovat ihmiset kasaantuvat puistoihin virallisten terdejen sijasta. Ainakin näin itse toivoisin! Kunhan pidetään porukan ihmismäärä kohtuullisena eikä pärskitä toistemme naamoille! Mukaan evästä ja bluetooth-kajarit. Luukutetaan konemusaa niin että koko maailma kuulee, että fiilis ei koronankaan vuoksi katoa kokonaan!

Koronakaranteenia on piristänyt yllätys yllätys muut musiikin rakastajat. Vähän aikaa sitten tehty Twitch-tili on ollut käytössä (ATM pyörii https://www.twitch.tv/ttozin), ja mixtapeja ynnä muita on kuultu paljon. Keväiseen meininkiin passaa happy hardcore ja muu oikein iloinen materiaali! Trancea on kulutettu tasaiseen tahtiin. Ihanaa, että nämä parvekestriimit ynnä muut ovat yleistyneet! Pärskimismaskeista on tullut muodikkaita ja vessapaperia hamstrataan. Saa nähdä, miten kauan tämä homma kestää. 

Ihmisistä eristäytyminen on ollut kyllä hankalaa. Kyllähän tässä koko ajan ikävöi yöelämää. Kaikesta huolimatta My Rave jatkaa raportointia niin hyvin kuin pystyy. Tylsyyttä vastaan taistellessa aseina ovat musiikin lisäksi tietokonepelit ja leffat. Tällä kertaa jaetuissa biiseissä ovat molemmat mukana + muutama tällä hetkellä tärkeä kipale.

Redout OST - Heat and Havoc


Tämän olen jakanut kerran aiemminkin, mutta biisi on ehdottomasti minulle tärkeimpiä tällä hetkellä. Sopii vaan niin helkutin hyvin nopeatunnelmaisen ajopelin taustalle. Redout on hyvä peli, jossa tällä hetkellä jumitan niin pahasti, ettei ole tullut vähään aikaan pelattua. Ne jotka tykkäävät WipEoutista, niin kannattaa kokeilla. Mutta eikös olekin hyvä biisi? Sähkökitarasaundi tuo tähän sellaista kunnon badass-menoa. Tulee itseasiassa vähän Black Mesan soundtrack mieleen. Tuleeko muilla pelaajilla?

Rob Dougan - Chateau


Katselin tuossa vähän aikaa sitten kaikki Matrixit pitkästä aikaa. Monien mielestä se ensimmäinen leffa on paras, mutta itse pidän jatko-osasta enemmän juuri tämänkaltaisten huikeiden tappelukohtauksien vuoksi. Varsinkin se moottoritiekohtaus on mielestäni paras toimintarupeama ikinä. Rob Douganin kädenjälki on selkeä tässä biisissä. Perinteiset konemusaelementit sekoittuvat orkestraaliseen saundiin. En ihmettele, jos tämän jälkeen tekee mieli katsoa koko leffa.

Svenson & Gielen - Twisted


Kunnon klassikkoa seuraavaksi! Tämä päätyi listalleni itseasiassa aika vasta, sillä olin jo unohtanut koko biisin olemassaolon. Mutta onko onnellisempaa Lissua kuin tätä kuunnellessa!

DJ Hanger - Funkot Mix Vol. 2 


Viimoisena eräs suosikki mixtapeistani. Funkot on harvinainen genre, johon alunperin tutustuin ystäväni D-Sharkin kautta. Näitä oli alunperin soundcloudissa kaksi, mutta jostain syystä herra Hanger päätti poistaa ensimmäisen setin. Sopii tällaiseen iloiseen kevätfiilikseen aivan loistavasti! Suosittelen lämpimästi tutustumaan tähän. Genre on niinkuin happy hardcoren ja dnb:n yhdistelmä, jossa on ripaus lehmänkelloa. Huikeaa.

***

Tsemppiä lukijoilleni poikkeustilanteessa! Keskustelu jatkuu kommenteissa, facebookissa ja discordissa. Tässä vielä pakolliset linkkien mainostukset. Hyvää alkavaa kesää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti