lauantai 8. joulukuuta 2018

NOISIA - vision

Mitä?
Atomeja halkaisevaa bassojytinää.

Hype:
Rakastan drum'n'bassia. Se on yksi ensimmäisistä konemusiikkigenreistä, joita aloin oikeasti fanittamaan. Varsinkin Tampereen dnb-meiningit olivat (ainakin silloin, kun minä niissä kävin) huippuluokan bileitä! Täällä Jyväskylässä genreä kuulee aika harvoin, tai sitten se on yleistä vain UG-piireissä. (Kommentoikaa, jos tiedätte tällaisia kekkereitä Jykylässä!) Toivottavasti pääsen pian muuttamaan takaisin Treelle, sillä x-steppaamista on jo hurja ikävä! 

Noisiasta kirjoittaminen on ollut mielessä jo pitkään. Nyt on kuitenkin ollut sen verran hiljaista täällä My Ravessa, että päätin ottaa asiakseni kirjoittaa hieman hypeä. Noisia on hollantilainen konemusiikkitrio, joka on ollut toiminnassa vuodesta 2003. Kaikki kovikset tietävät Noisian. Se on bassomusiikin ehdoton ikoni, jonka musiikki on niin iskevää, että taju meinaa lähteä. NOISIAn nimi ylösalaisin on VISION, mikä kertoo hieman trion visionäärisestä tavasta käsitellä konemusiikkia.

Noisia on tuottanut kolme albumia, joista viimeisintä (Outer Edges, 2016) kuuntelin ensimmäistä kertaa vasta eilen valmistautuessani tätä tekstiä varten. Aiemmasta tuotannosta muutamat biisit ovat minulle hyvin rakkaita, eikä huonoja biisejä ole tullut vastaan ollenkaan. Noisia tekee bassomusiikista taidetta, johon on samaan aikaan kiva jorata klubilla. Trio tekee paljon yhteistyötä eri artistien kanssa. Suurin yhteistyökumppani on Foreign Beggars, jonka kanssa Noisia teki yhdessä albumin I Am Legion vuonna 2013. Foreign Beggars tuo musiikkiin entistä enemmän järkeä, joka ilmenee hienoilla MC-hommailuilla Noisian mahtavan basson rinnalla.

Trion musiikki on iskevää, mehukasta ja tummaa. Tyylillisesti se on likaista ja massiivista drum'n'bassia, mutta silti monipuolista komppien ja bassokuvioiden puolella. Wikin mukaan genrekimaraan kuuluu myös breakbeat ja dubstep ynnä muut vastaavat. Voisiko bändin tyyliä kuvailla progressiiviseksi drum'n'bassiksi? Kommentoikaa ihmeessä täällä tai facessa omia ajatuksianne!

Olen nyt viimeaikoina innostunut jälleen junkkatyylisestä musiikista oman musiikkiprojektini myötä. Olisi huikeaa päästä treenaamaan Noisian biisejä oikealla rumpusetillä! Varsinkin biisi Shellshock (linkki rumpucoveriin TÄSSÄ) on aina ollut minun mieleeni. Odotuksissa on myös mahdollinen Noisian Suomen keikka, jotta tämäkin Lissu pääsisi pomppimaan oikean bändin tahtiin. Minun mielestäni Noisia on ansainnut menestyksensä nostamalla bassomusiikin uusiin sfääreihin. Toivottavasti uutta materiaalia tulee vielä pitkään!

Noisia on mielestäni genrensä paras artisti. Top 3:n valitseminen oli tällä kertaa helppoa. Kolme albumia, kolme biisiä! Tässäpä siis valintani:

TOP3:

Noisia - Split the Atom

Varmaankin bändin ikonisin biisi. Split the Atom on erikoinen ja mieleenpainuva raita, jonka muutkin kuin Noisian fanit varmasti tietävät. 'Nuff said!

Noisia & Foreign Beggars - Make Those Move

Tässä on sitä paljon puhuttua yhteistyötä Foreign Beggarsin kanssa! Vuoden 2013 sinkku on hieman prodigymaista materiaalia, mutta voimakkaammalla bassolla.

Noisia - Anomaly

Joskus albumin ihan ensimmäinen biisi iskee eniten. Anomaly on lähempänä perinteistä drum'n'bassia kuin muut saman levyn kappaleet. Tämä on yksi niistä, joita olisi kiva itsekin kokeilla rumpusetillä!

Siinäpä joulukuun ensimmäinen teksti. Ehdotelkaapa rakkaat lukijat vielä yhtä tekstin aihetta tälle vuodelle! Otan vastaan kaikenlaisia ideoita, haastatteluja ja hypetyksiä. Ja käykääpä vielä tykkäämässä blogin FB-SIVUSTA, jotta saataisiin 100 tykkääjää rikki! (Vielä kaksi tarvittaisiin! Olisitko Sinä toinen niistä?)

Loppuun vielä mainostan blogin sivupalkista löytyvää Discord -linkkiä! Tulkaa ihmeessä kanavalle juttelemaan konemusiikista tai muusta elämästä ja jakamaan suosikkiraitojanne muille discordettajille. Hyvää joulun odotusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti