tiistai 10. lokakuuta 2017

Top 10 Happy Hardcore

Kaikki kaverini varmasti tietävät, että happy hardcore uppoaa minuun kuin kuuma veitsi voihin. Tässä siis hieman listaa, jossa on klassikoiden lisäksi muutamia minulle rakkaita kappaleita. Listaa olisi varmaan voinut jatkaa ikuisuuksiin, mutta kymmenen tuntui juuri oikealta määrältä. Yritin saada kunnon kattauksen minulle tärkeästä genrestä! Tässä siis Lissun Top10 - Happy Hardcore:

1. Back 2 Bass - I Wanna Be With You


Aloitan listan aika tuntemattomalla biisillä. En muista, miten tämän alunperin löysin, mutta muistaakseni ystävälläni DJ Mekellä oli tekemistä asian kanssa. (Muutenkin olen oppinut melkein kaiken genreen liittyvän samalta henkilöltä.) Kunnon pianopimputus alkaa heti alusta, mikä tuo biisiin sen kaipaaman ysärimeiningin. 

2. Dune - Million Miles From Home


Pakkohan tämä oli saada listalle. Tämä tulee monelle ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan happy hardcoresta. Legendaarinen Dune on tuottanut muitakin helmiä, mutta "Million Miles From Home" on niistä tunnetuin. Simppeliä melodiaa on hauska laulaa mukana.

3. Brisk & Vagabond - The Time Has Come


Tämä biisi on minullekin uusi. Alunperin minun piti laittaa kaksikon kappale "Hit The Deck" tälle listalle, mutten löytänyt siitä hyvää versiota YouTuben syvyyksistä. "The Time Has Come" on kuitenkin lähes yhtä hyvä, joten päätin ottaa sen mukaan.

4. RMB - Spring


RMB on Dunen rinnalla tunnetuimpia happy hardcoren tuottajia. "Spring" on melodiarikas ja tarttuva biisi, ja varmasti monien lukijoiden suosikki tällä listalla. Mitäpä siihen lisäämään.

5. Michael Mansion - Under My Window


Tähän biisiin tutustuin, kun tein projektia D-Sharkin kanssa. Videon ääni on aika huonolaatuinen, mutta toivottavasti lukijat saavat siitä edes vähän selvää. 

6. Helix feat. Marlon & Becks - U R Eveything


Jostain mixtapesta tämänkin aikoinaan löysin. Biisi oli mukana, kun teimme kaveriporukan kanssa liveprojektia nimeltä Headcrab Infestation. "U R Everything" alkaa kovalla biitillä, mutta pehmenee kivasti, kun laulu saadaan kunnolla käyntiin. Tämä on yksi omista suosikeistani!

7. Happy Hardcore 4 Love Decade - See Me Jumping


Tämä on omistettu ystävilleni Katjalle ja Jennille! Biisistä tulee mieleen kaikkien aikojen krapula ja monenmoiset bileet, joiden etkoilla tätä on kuunneltu. Onhan kappale oikeasti ihan hölmö, mutta juuri sen takia se on jäänyt mieleen.

8. Blümchen - Herz an Herz


Täytyy myöntää, että melkein unohdin tämän listalta! Blümchen on samassa kerhossa Dunen ja RMB:n kanssa. Biisistä on sekä saksankielinen, että englanninkielinen versio. "Herz an Herz" on todellinen klassikko, joten jos et vielä ole kuullut sitä, niin laita nupit kaakkoon.

9. Dougal & Gammer feat. Jenna - When I Close My Eyes


Tästä biisistä tulee mieleen Tampere, 30 asteen pakkaset ja aikuislukion fysiikankurssit. (Johtuu varmaan siitä, että kuuntelin tätä matkalla kouluun ja kotiin...) Bongasin biisin muistaakseni DJ Bluecoren mixtapesta vuosia sitten, ja se on säilynyt suosikkinani pitkään!

10. Marusha - Raveland


Tämäkin tuli minulle mieleen, vasta kun tutkin googlen syövereitä biisien löytämiseksi. Marushan "Raveland" on mahtava biisi, koska siinä kuvaillaan täydellistä reivimaata. Sellaisessa olisi kiva käydä.

BONUS: Scooter - Ramp! The Logical Song


Bonukseksi hieman skootteria.

Happy hardcore on minulle rakas genre, kuten alussa jo sanoin. Se ei kuitenkaan ole kaikkien makuun. Se on kuin jonkinlainen salaisuus, mistä voi avautua vain harvoille. Silti siitä tulee vaan niin uskomattoman hyvälle mielelle! Toivottavasti lista piristi myös lukijoideni päivää! Keskustelu luonnollisesti jatkuu taas kommenteissa ja facebookissa (IRCiä unohtamatta). Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti